Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 6-6-2017



Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα, αλλά κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ο ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Τα 8 ψέμματα της πάμφτωχης Μάνας! (Ενα κείμενο που θα σας κάνει να δακρύσετε!)



Ένα κείμενο του κορυφαίου άραβα λογοτέχνη Abbas Mahmoud al Akkad
Η μάνα μου, μού είπε ψέματα οχτώ φορές

Αυτή η ιστορία ξεκινάει με τη γέννηση μου – ήμουν μοναχογιός μιας οικογένειας πολύ φτωχής.
Δεν είχαμε ούτε τα απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες μας…

Πώς περνούσαν τα πλοία από τον Ισθμό της Κορίνθου στην αρχαιότητα (Βίντεο)

Όντας προφανές από την αρχαιότητα ότι το στενό κομμάτι γης που χώριζε στα δυο τον Κορινθιακό Κόλπο εμπόδιζε την καταλυτική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους,
αλλά και την εξασφάλιση από τους προφανείς κινδύνους που είχε ο περίπλους της Πελοποννήσου, επινοήθηκαν λύσεις που παραμένουν εντυπωσιακές ακόμη και σήμερα.

Spiegel: Οι Eλληνες καμώνονταν ότι μεταρρύθμιζαν, οι δανειστές ότι τους πίστευαν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIΗ ΔΙΠΛΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Μια διεισδυτική ανάλυση υπό τη μορφή ερωταπαντήσεων έχει τη δυνατότητα να διαβάσει ο αναγνώστης του περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο, 03.06.

Η Ελλάδα θα παραμείνει καταρχήν στην ευρωζώνη συνδεδεμένη στον ορό των δανειστών
Ο αρθρογράφος τολμά την πρόβλεψη ότι αυτή η διαμάχη θα έχει αίσιο τέλος. «Πιθανότατα θα δούμε άλλον ένα συμβιβασμό» γράφει.

Τεκμήρια - λαιμητόμος για 1.800.000 φορολογούμενους

Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η Εφορία αντί να εντοπίζει τον φοροφυγά, θεωρεί το σύνολο των πολιτών ως «υπόπτους» και τους υπολογίζει ένα «θεωρητικό εισόδημα» για να τους φορολογήσει ούτως η άλλως.

Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», το απίστευτο και όμως ελληνικό φαινόμενο εξηγείται μόνο με μία λέξη: τεκμήρια.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...!!!


Ερευνώντας την σημερινή μας κατάσταση και τους τρόπους δραπετευσής μας από τον οικονομικό ασφυκτικό κλοιό που επικρατεί στην χώρα μας, δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις για την ψυχική μας υγεία. Τι έχει πάθει ο σημερινός έλληνας και δεν αντιδρά στην μαζική οικονομική του εξόντωση;;;

Είμαστε τελικά όλοι μαζικά ευνουχισμένοι και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη; 

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Tα δικαιώματα των επιβατών

Η Ένωση Καταναλωτών, ΕΚΠΟΙΖΩ, υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα βασικά δικαιώματά μας όταν ταξιδεύουμε με πλοίο. Οι περισσότεροι ίσως να αγνοούν την πλειοψηφία των δικαιωμάτων τους, όμως στις μέρες μας, η άγνοια στοιχίζει…

Έκπτωση στα εισιτήρια

Έκπτωση στα εισιτήρια δικαιούνται οι:

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Μύθος η κλιματική αλλαγή – Συμφέροντα αποκομίζουν κέρδη


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Μύθος η κλιματική αλλαγή – Συμφέροντα αποκομίζουν κέρδη


Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποκαλεί μύθο την κλιματική αλλαγή, τασσόμενη αναφανδόν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ:

«Υποστηρίζοντας και επιμένοντας, προφανώς, στην άποψή του ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μια «κινεζική συνομωσία», ο Τραμπ -τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή και τερματίζουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα.

Νέο σοκ για τους φορολογούμενους. Μπλόκο στις αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες

Ούτε για το κτίσιμο του αφορολογήτου δεν επιτρέπουν οι θεσμοί να μετρούν οι αποδείξεις που συλλέγουν οι πολίτες από γιατρούς και φαρμακεία.

Οι δανειστές αφενός απαίτησαν και πέτυχαν να καταργηθεί η έκπτωση φόρου 10% που ίσχυε για όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφετέρου προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, ήτοι δεν άφησαν οι αποδείξεις αυτές να μετρούν για το κτίσιμο του αφορολογήτου.

New York Times: «Οι Έλληνες θα πρέπει να ξαναρχίσουν να κάνουν παιδιά, αλλιώς θα περάσουν στην εξαφάνιση»



Με παραλλαγή του παραπάνω τίτλου, που προσθέτει την λέξη «οικονομική» πριν την εξαφάνιση, το οικονομικό δελτίο ZeroHedge αναδημοσιεύει από τους Τάϊμς της Νέας Υόρκης τα ακόλουθα:

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν τα μέσα να συντηρήσουν περισσότερα από ένα παιδί και πολλοί διαλέγουν να μην κάνουν κανένα.

Στο "μικροσκόπιο" επιχειρήσεις με έδρα τη Βουλγαρία: Έλεγχος και σε τραπεζικές θυρίδες



Στο «μικροσκόπιο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν μπει 70 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Βουλγαρία προκειμένουν να διαπιστωθεί αν δραστηριοποιούνται πραγματικά στη γείτονα χώρα ή έχουν κάνει εικονική μεταφορά.