Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τρίτη 16-5-2017



Σημαντική επιδείνωση του καιρού στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα περιμένουμε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Ήπειρο, στη Δυτική Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Στη Θράκη, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις.

Εσύ το ήξερες; Ότι το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση μόλις τόλμησε να βγάλει Ελληνικής κατασκευής τρακτέρ! (video)

Η ανεπανάληπτη μηχανή Μαλκότση που κελαηδούσε στις ακροποταμιές μαζί με τα αηδόνια. Πως το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση!

Ο Σωκρατης Μαλκότσης είναι ιστορικά ο σημαντικότερος Έλληνας κατασκευαστής μηχανών, που ξεπερνά διάφορους κατασκευαστές μηχανών (συνήθως diesel και ημι-diesel) που άκμασαν στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’20 και (κυρίως) τη δεκαετία του ’30, όπως dimadis-Kanakis στο Βόλο, Peteinaris στη Καλαμάτα, Siderides, ΒΙΟ, Koutroufis και πολλά άλλα στην Αθήνα.

ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ! Ένας 22χρονος σταμάτησε με 10 δολάρια την Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση


Ήρωας έγινε χωρίς να το ξέρει ένας Βρετανός όταν σταμάτησε την εξάπλωση του ransomware «WannaCry», στην παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που εξαπέλυσαν χάκερ την Παρασκευή.

Ξοδεύοντας λίγα δολάρια, ο 22χρονος κατάφερε να καταχωρήσει ένα domain name (όνομα ιστότοπου), το οποίο ήταν κρυμμένο στο κακόβουλο λογισμικό και έτσι να περιορίσει τη διάδοσή του.

Πώς να απαλλαγείτε από τον πονόδοντο σε λίγα μόλις λεπτά- Τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας


1

Μικρά γιατροσόφια γεμάτα παράδοση και εμπειρία κρυμμένη στις πιο όμορφες συζητήσεις με την «παλαιά» γενιά.
Γαρύφαλλο
Το γαρύφαλλο λειτουργεί ως ένα αντι-φλεγμονώδες, αντι-βακτηριακό, αντιοξειδωτικό και αναισθητικό, το οποίο αποτελεί το ιδανικό γιατρικό για τον πονόδοντο.

Έτσι θα προστατέψετε το προφίλ σας στο Facebook από τα αδιάκριτα βλέμματα

Μήπως ήρθε η ώρα να… ξεσκαρτάρετε το προφίλ σας από περιττές πληροφορίες και φωτογραφίες που σας προκαλούν αμηχανία; Ορίστε οι τρόποι!

Όσο απαραίτητο κι αν είναι το Facebook σήμερα, αποτελεί δυστυχώς το απόλυτο εργαλείο για αδιάκριτους χρήστες, που αρέσκονται στο ψηφιακό κουτσομπολιό, ή -ακόμα χειρότερα- προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες για εσάς.

Στο 25% από το 18% θα φτάσει τελικά το «ψαλίδι» στις συντάξεις!



Μειώσεις 10% θα υποστούν ακόμα και οι συντάξεις των 500 ευρώ - Αναστέλλονται οι αυξήσεις έως το 2022- Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις επανέρχονται από 21/8/2018

Βαρύτερες απώλειες για τους συνταξιούχους προβλέπει το
πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα - αντίμετρα της περιόδου 2019-2020, καθώς εκτός από την περικοπή  έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργείται το επίδομα συζύγου ενώ αναστέλλεται έως το 2022 η διάταξη Κατρούγκαλου που «έβλεπε» αύξηση των συντάξεων.

ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 110 ΔΙΣ..ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ..

Σύμφωνα με την οικονομική θεωρία και αυτήν που διδάσκουν οι καθηγηταράδες των οικονομικών πανεπιστημίων το δημόσιο χρέος δημιουργείται από τον δανεισμό ενός κράτους προκειμένου να ισοσκελίσει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού..Δηλαδή εάν ένα κράτος έχει δαπάνες 10 και έσοδα 8 προκειμένου να καλύψει αυτή την διαφορά βγαίνει στις αγορές και δανείζεται αυτά τα 2..

Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπεται για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές


Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπεται για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές -εκτός από μία Κυριακή του Αυγούστου- την περίοδο από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που επικυρώνει τη συμφωνία με τους θεσμούς και κατατέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή.

Ιδρύονται δύο νέες ΔΕΚΟ για τις συγκοινωνίες

Αποτέλεσμα εικόνας για αστικα θεσσαλονικης
Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Του Νίκου Ηλιάδη
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο νομό Θεσσαλονίκης πρόκειται να ιδρυθούν δύο νέες ΔΕΚΟ, οι οποίες θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του υπουργού Μεταφορών, αφού εκείνος είναι που θα διορίζει την πλειονότητα των μελών των δύο δ.σ., συμπεριλαμβανομένων βεβαίως του προέδρου και των διευθύνοντος συμβούλου. Η πρώτη εταιρεία θα σχεδιάζει και θα εποπτεύει το σύνολο του συγκοινωνιακού έργου και η δεύτερη, θυγατρική της πρώτης, θα εκτελεί το συγκοινωνιακό έργο.

Καταργείται η έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης


Καταργείται η έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης

Την κατάργηση της έκπτωσης από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους βουλευτές, προβλέπει διάταξη που έχει περιληφθεί, ως αυτοτελές άρθρο, στο σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας.
Ειδικότερα, η διάταξη ορίζει ότι καταργούνται για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2017 και μετά, τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ζ’ Ψηφίσματος του έτους 1975, σχετικά με την έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης των δαπανών άσκησης του λειτουργήματος του βουλευτή.

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το σκήνωμα της Αγ. Ελένης


Αποτέλεσμα εικόνας για σκηνωμα αγιας ελενης

Από τη Βενετία, απ' όπου μετακινήθηκε για πρώτη φορά, στην Αθήνα όπου θα παραμείνει για ένα μήνα

Από το αεροδρόμιο της Βενετίας, στην Ελλάδα μεταφέρονται τα ιερά λείψανα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης. Η μεταφορά του ιερού σκηνώματος και του Τιμίου Σταυρού στην Ελλάδα πραγματοποιείται με αεροσκάφος της Ellinair το οποίο παραχώρησε στην Εκκλησία της Ελλάδος ο ιδιοκτήτης της Μπόρις Μουζενίδης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων