Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τρίτη 2-5-2017



Την Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε και υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές και πιθανώς όμβρους ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Ποιος είναι ο αρχαίος παραλιακός δρόμος της Θεσσαλονίκης που μετρήθηκε με 2.000 βήματα και ένωνε το κέντρο της πόλης με τον Λευκό Πύργο...



Στο κέντρο της φωτογραφίας, μια ομάδα νεαρών διασχίζει τον γκρεμισμένο δρόμο. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης,  που ένωνε την «Πύλη του Γιαλού» (σημερινή πλατεία Εμπορίου) με την Πύλη του Ντεφτερντάρ χανέ, που βρισκόταν δίπλα στο Λευκό Πύργο.
Ο  δρόμος απείχε μερικές δεκάδες μέτρα από το θαλάσσιο τείχος και μέχρι το 1876, που σχηματίσθηκε η οδός Προξένου Κορομηλά, ήταν ο νοτιότερος δρόμος της Θεσσαλονίκης. 

Η Γυναίκα στο αναπηρικό καροτσάκι δε μπορεί να ανεβεί τις σκάλες. προσέξτε όμως τι θα συμβεί μόλις ο άντρας πατήσει το κουμπί!





Υπάρχουν πάνω από 2,2 εκατομμύρια Αμερικανοί που βασίζονται στην αναπηρική καρέκλα καθημερινά. Πολλά που θεωρούμε δεδομένα είναι πολύ δύσκολα για εκείνους που είναι δεμένοι σε μία τέτοια καρέκλα.

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΚΟΥΤΑΛΑ ...



Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Τι χρειάζεται ένα κόμμα για να μακροημερεύσει; μία καλή σοβαροφάνεια στα ψέματά του, τα ψηφαλάκια διαθέσιμα, και τα λεφτά των επιχειρηματιών διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!
Χωρίς επιχειρήματα στέκεσαι στην εξουσία, χωρίς επιχειρηματίες με τίποτε! Πέντε αφίσες να τυπώσεις, δύο οπαδούς τα μεταφέρεις , ομιλίες να διοργανώσεις, ξενοδοχεία,προεκλογικοί αγώνες, βολέματα των κολλητών, και φυσικά αλληλοεξυπηρετήσεις.
Η εξουσία τραβά σαν μαγνήτης τους επιχειρηματίες και το αντίθετο φυσικά. Ομως πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι που να το παίζουν και καλά και δήθεν ότι βρίσκονται στο χώρο αυτό λόγω ιδεολογίας!

Πήρε ένα ποτό αλλά μόλις της το σέρβιραν βούτηξε το δάχτυλό της μέσα. Όταν το νύχι της άλλαξε χρώμα, κάλεσε αμέσως το 100!



Το Flunitrazepam είναι ένα πολύ δυνατό παυσίπονο που υπάρχει στην αγορά με το όνομα Rohypnol και παρόλο που το δίνουν στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ είναι παράνομο.

Αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει πολλούς από το να το βρουν και να το χρησιμοποιήσουν. Αυτό που σοκάρει είναι ο τρόπος που το χρησιμοποιούν. Έχει γίνει γνωστό ως το “χάπι του βιασμού” λόγω του ότι πολλοί το ρίχνουν στα ποτά των γυναικών για να μπορέσουν να τις εκμεταλλευτούν.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ – Ο Τσίπρας παραδίδει τη χώρα με το 4ο Μνημόνιο


Που θα πέσει «τσεκούρι» – Σε 128 σελίδες οι δανειστές αποκτούν δικαίωμα να βάζουν όποτε θέλουν νέα μέτρα
Επιπλέον, «ψαλίδι» 450 εκατ. ευρώ και το 2018, εφαρμογή των αντίμετρων αν επιτευχθεί πλεόνασμα 3,7% και διαπιστωθεί πως είναι διατηρήσιμο, άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακή, πώληση του 17% της ΔΕΗ, μείωση επιδομάτων κλπ, είναι μερικά «καυτά θέματα» που βρίσκονται μέσα στη συμφωνία που έκανε η ελληνική ηγεσία με τους δανειστές μετά από μία ακόμα «υπερήφανη διαπραγμάτευση».

Σοκ από την ομολογία του Δρ. Robert Gallo
Ποιος είπε πως όλα είναι παραμύθια όταν λέμε ότι τα πάντα γίνονται βάσει σχεδίου ! Ένα σχέδιο από κάποια αρρωστημένα μυαλά και τα θέματα της υγείας;

Ο Dr. Robert Gallo κάνει ανατριχιαστικές αποκαλύψεις και δηλώνει ότι δημιούργησε εσκεμμένα τον ιό του AIDS για να ξεκληριστεί η ανθρωπότητα.

Σε ποιούς νομούς της χώρας οι μαθητές είναι άριστοι και που έχουν ..."πατώσει".

  • Πατρίκιοι και πληβείοι στον χάρτη της εκπαίδευσης.

    Γρεβενά, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα και Ευρυτανία αναδεικνύονται... «πρωταθλητές» στον χάρτη της εκπαίδευσης για το 2014, καταγράφοντας πανελλαδικώς τα υψηλότερα ποσοστά καλών επιδόσεων από τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    Στον αντίποδα, «ουραγοί» είναι περιοχές με χαμηλή ανάπτυξη ή νησιά που επενδύουν στον τουρισμό, όπως η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Ζάκυνθος και η Δυτική Αττική, η οποία βρέθηκε το 2014 στη δεύτερη χειρότερη θέση με το 17,6% των μαθητών γυμνασίων να μένουν στην ίδια τάξη ή να περνούν οριακά στην επόμενη.

    Απορρίπτουν την απλή αναλογική, συζητούν το όριο θητειών οι δήμαρχοι

    Αντιδρά η ΚΕΔΕ στις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών. Τι λένε περιφερειάρχης και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης
    Του Νίκου Ηλιάδη
    Καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών σε δήμους και περιφέρειες, θέσπιση ορίου θητειών για δημάρχους και περιφερειάρχες, μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο, ξεχωριστά από τις ευρωεκλογές, είναι μερικές από τις προτάσεις τις οποίες θέτει προς διάλογο ο υπουργός Εσωτερικών. Σε συνέντευξή του (στο aftodioikisi.gr) ο Πάνος Σκουρλέτης ξεδίπλωσε τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”,

    Η ΔΕΗ ζητά νέες αυξήσεις ...αν και 4 στους 10 καταναλωτές δεν έχουν να πληρώσουν για ρεύμα!

    • Κατά 2,2 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ένα χρόνο
    • «Μακελειό» με 13 χρεώσεις που δεν αφορούν το ρεύμα
    • Η προβληματική χρέωση του ρεύματος με αποκαλυπτικά παραδείγματα

    Σε πολιτικό κάζο ολκής εξελίσσεται για την κυβέρνηση... μάλλον απροσδόκητα, η υπόθεση των φουσκωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ. Η οργή των πολιτών για τα αφόρητα βάρη που καλούνται να πληρώσουν στη Δημόσια Επιχείρηση, την ώρα μάλιστα που ανακοινώνεται και νέα αύξηση στο ρεύμα, διογκώνεται επικίνδυνα. 

    Πότε ξεκινά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα


    Πότε ξεκινά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

    Την Πρωτομαγιά τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.
    Συγκεκριμένα από 1 Μαΐου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017 το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θα ισχύει με συνεχές ωράριο από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

    Καλό μήνα!

                                         Αποτέλεσμα εικόνας για μάιος μήνας