Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 30-4-2017



Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, με παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Κυριακή 30 Απριλίου 2017. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στο ορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, θα ενταθεί η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 27 βαθμούς,

Τι διαφορά έχει το ούζο, η τσικουδιά, το τσίπουρο και η ράκη;



Ούζο, τσικουδιά, τσίπουρο, ράκη. Τα ελληνικά ποτά διατηρούν το δικό τους φανατικό κοινό που τα προτιμά έναντι των ξενόφερτων αλκοολούχων. Η ιστορία τους, άλλωστε, στον ελλαδικό χώρο χρονολογείται αιώνες πίσω.
Πόσοι όμως γνωρίζουν τι διαφορές έχουν ως προς τη σύσταση, αλλά και την παραγωγή τους;

Αυτά είναι τα 9 απίστευτα πράγματα που διαισθάνονται τα σκυλιά!



Οι σκύλοι έχουν πάρα πολύ καλή διαίσθηση όσον αφορά τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τη σημασία τους. Διαβάστε 9 πράγματα που μπορούν να διαισθανθούν και θα πάθετε πλάκα!
Όποιος έχει μεγαλώσει με σκύλους, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά τα υπέροχα τετράποδα έχουν πολύ καλή διαίσθηση, όσον αφορά τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους.
Δείτε 15 πράγματα που οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου μπορούν να διαισθανθούν για αυτόν που νιώθουν οικογένειά τους:

Μεγάλο βήμα της επιστήμης: Τεστ αίματος «προβλέπει» τον καρκίνο – Δύο Έλληνες στην ερευνητική ομάδα (βίντεο)


Επιστήμονες στη Βρετανία -μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες- ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος (υγρής βιοψίας) που μπορεί να προβλέψει την υποτροπή του καρκίνου των πνευμόνων, έως ένα έτος προτού η ασθένεια είναι δυνατό να ανιχνευθεί με ακτινογραφίες και τομογραφίες ή προκαλέσει τα οποιαδήποτε σωματικά συμπτώματα.

Καμπάνες του κόσμου στη Μονή Λαζαριστών

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 σε συνεργασία με το ΦΙΞ in art παρουσιάζει την έκθεση «Καμπάνες του κόσμου» από την Τρίτη 9 Μαΐου έως και την Κυριακή 14 Μαΐου στη Μονή Λαζαριστών.

Η έκθεσηανοίγει ένα παράθυρο στον ηχηρό, και ταυτόχρονα ιερό, κόσμο της καμπάνας και αποτελεί μια περιήγηση στις ποικίλες παραδόσεις του πλανήτη. Σαράντα αντικείμενα από είκοσι διαφορετικές χώρες μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς από την αρχαιότητα έως το σήμερα.

Νέο «κούρεμα» δόσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Ποια δικαιούνται «δεύτερη ευκαιρία»


Νέο «κούρεμα» δόσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Ποια δικαιούνται «δεύτερη ευκαιρία» - Media

«Δεύτερη ευκαιρία» προσφέρει η Δικαιοσύνη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να «διορθώσουν» την αρχική ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους, πετυχαίνοντας ακόμα μεγαλύτερη...
«ελάφρυνση», αν μετά τον πρώτο δικαστικό διακανονισμό της οφειλής τους επιδεινώθηκε η οικονομική κατάστασή τους ή εμφανίστηκαν σημαντικά προβλήματα υγείας.
Αποφάσεις διαφόρων Ειρηνοδικείων της χώρας, επικαλούμενες το κοινωνικό κράτος δικαίου και την υπερχρέωση οικογενειών με ευθύνη της πολιτείας και των τραπεζών (εξαιτίας του επί χρόνια ανεξέλεγκτου υπερδανεισμού),

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ;


Ο ελληνικός λαός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα θέλει παραμονή στο ευρώ πάση θυσία και αποφυγή επίσημης χρεοκοπίας (ανεπίσημα φυσικά έχουμε χρεοκοπήσει) και το άλλο θέλει έξοδο από το ευρώ και ενδεχομένως στάση πληρωμών ή και μονομερές κούρεμα του χρέους (που θα σημάνει αυτόματα και επίσημη χρεοκοπία).

Στην πραγματικότητα, εκείνο που θέλει το πρώτο στρατόπεδο,

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες μαθητές θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό



Έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έδειξε ότι το 76% των μαθητών θέλει να φύγει στο εξωτερικό, με το 44% εξ αυτών να δηλώνει ισχυρή πρόθεση. Στη μελέτη συμμετείχαν μαθητές ηλικίας 15-18 ετών από τη Θεσσαλονίκη


Μια ολόκληρη γενιά παιδιών, ανεξάρτητα από το οικονομικό της υπόβαθρο, μεγαλώνει με το όνειρο της... μετανάστευσης και σχεδιάζει να φύγει για σπουδές και εύρεση εργασίας εκτός Ελλάδας.

Διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη με έπαθλο ένα εισιτήριο για τη... NASA!

Ένα από συνολικά 30 προσφερόμενα εισιτήρια για ένα ταξίδι στη NASA θα διεκδικήσουν περισσότερα από 150 άτομα,που θα συμμετάσχουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (29/4-30/4) στη Θεσσαλονίκη στον διεθνή διαστημικό διαγωνισμό «NASA Space Apps Challenge».

Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ένας μαραθώνιος τεχνολογικής ανάπτυξης (hackathon) για την αντιμετώπιση προκλήσεων στη Γη και το Διάστημα, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και γνωστικού αντικειμένου.

Από σήμερα η υποχρεωτική εγκατάσταση POS για τους επαγγελματίες. Τσουχτερά πρόστιμα

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των αυτόματων μηχανημάτων εξόφλησης συναλλαγών με κάρτες (POS) από δεκάδες επαγγέλματα που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου.
Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται προθεσμία τριών μηνών, η οποία ξεκινά απο σήμερα για την σύμμόρφωση των υπόχρεων.

Θεσσαλονίκη: Σε ρόλο προστάτη του περιβάλλοντος μαθητές από 14 σχολεία της χώρας!



Στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Περιβαλλοντικού Συνεδρίου αποφάσισαν να αναλάβουν την φροντίδα του πάρκου της γειτονιάς τους, της αυλής του σχολείου τους και να δράσουν στον περίγυρό τους
Απόφαση να… δράσουν για την πόλη τους πήραν 300 μαθητές από 14 σχολεία της χώρας, οι οποίοι συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/4/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων