Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 29-4-2017



Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και αρκετή ζέστη, περιμένουμε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ αργά το βράδυ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας.
Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 8 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ποιες θέσεις στο αεροπλάνο θεωρούνται ασφαλέστερες

Το ερώτημα ποια θέση είναι ασφαλέστερη στο αεροπλάνο απασχολεί πολλούς ταξιδιώτες που μπορεί να απολαμβάνουν τα αεροπορικά ταξίδια αλλά έχουν και αίσθημα φόβου για την παραμονή τους στον αέρα.

Το 2015, ερευνητές του Time επεξεργάστηκαν στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για διάστημα 35 χρόνων, επιχειρώντας να βρουν σε ποιο μέρος του αεροπλάνου είναι ασφαλέστερο να καθόμαστε.

Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Μεγάλη Βρετανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αγγλία;



Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί η Μεγάλη Βρετανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αγγλία δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οι όροι, αν και συχνά χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν το ίδιο πράγμα, έχουν διαφορετική σημασία για τους Βρετανούς.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ


Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Έχω μπροστά μου το Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στην Α’ Λυκείου. Εγράφη από ομάδα επιστημόνων στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Μεταξύ των συντακτών βρίσκουμε τον κ. Γεώργιο Κόκκινο, συγγραφέα σχολικού εγχειριδίου Ιστορίας, το οποίο αποσύρθηκε από τον Υπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, επειδή μιλούσε απαξιωτικά για τον Απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου. Βρίσκουμε επίσης την κ. Χριστίνα Κουλούρη, η οποία υποστήριξε με φανατισμό το βιβλίο του «συνωστισμού» της κ. Ρεπούση.

Πυροσβέστης θα πληρώσει στο Δημόσιο 53.000 ευρώ επειδή έφυγε

Την υποχρέωση σε πυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 53.678 ευρώ, επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, αφού εκπαιδεύτηκε με δαπάνες του Δημοσίου, ως χειριστής αεροσκαφών, αποχώρησε αυθαίρετα, πριν τη λήξη της υποχρεωτικής 10ετους παραμονής του στο Σώμα.



Ποιο το κόλπο των Ελλήνων για να γλυτώνουν φόρους με ΑΦΜ Βουλγαρίας;
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ανταγωνισμός έχει περάσει και στο επίπεδο της εξυπηρέτησης…

Στοιχεία-σοκ: Ένας στους τρεις Έλληνες απειλείται από φτώχεια

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κοινωνική και οικονομική η κατάσταση στην Ελλάδα καθώς η χώρα παρουσιάζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για φτωχοποίηση και απομόνωση, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα στοιχεία του 2015 δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει πως η χώρα μας είναι "πρωταθλήτρια" στα οικονομικά προβλήματα των πολιτών της.

Στις 7/5 η Μέρα Μαγιού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, θα αποτελέσει η φετινή διοργάνωση της «Μέρας Μαγιού» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στο αγαπημένο αγρόκτημα της Θεσσαλονίκης, θα στηθεί ένα πανηγύρι χαράς, μία μεγάλη γιορτή της Άνοιξης. Η «Μέρα Μαγιού» είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η οποία τον έχει θερμά «αγκαλιάσει». Την Κυριακή 7 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 16:00, οι πύλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα ανοίξουν διάπλατα για να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες.

Σύσκεψη για επέκταση του μετρό σε δυτικές συνοικίες και αεροδρόμιο «Μακεδονία»


Αποτέλεσμα εικόνας για μετρο θεσσαλονικησ

Με τους δημάρχους Πυλαίας -Χορτιάτη, Θέρμης, Νεάπολης -Συκεών και Παύλου Μελά συναντήθηκε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Γ. Μυλόπουλος
Η επέκταση της γραμμής του Μετρό προς το αεροδρόμιο και προς τις δυτικές συνοικίες βρέθηκε στο επίκεντρο σημερινών συσκέψεων του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννη Μυλόπουλου, με δημάρχους των συγκεκριμένων περιοχών.

Βρέθηκαν τα χρήματα και αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος (μας κοροϊδεύουν ή αυτοεξευτελλίζονται;)

Βρέθηκαν τα χρήματα και αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Ενδεχομένως, και εντός της ημέρας, να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπισή του, βρέθηκαν τα χρήματα της χρηματικής εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί από το δικαστήριο, μεταξύ των άλλων περιοριστικών όρων για την αποφυλάκισή του. Και τούτο μόλις μία ημέρα μετά την απόρριψη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του αιτήματος για μείωση του ποσού της εγγύησης.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό


Εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου- Η απεργία θα γίνει την ημέρα διεξαγωγής διαγωνισμού για την κατασκευή νέου σταθμού διοδίων
Προσθέτουν ότι η κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ενόψει της σχεδιαζόμενης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου, αποτελεί σπατάλη δημόσιων πόρων. «Είμαστε αντίθετοι στους σχεδιασμούς κατασκευής 10 νέων Σταθμών Διοδίων, καθώς, εφόσον κατασκευαστούν, θα λειτουργούν επί του αυτοκινητόδρομου 18 μετωπικοί σταθμοί διοδίων έναντι των οκτώ σήμερα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/4/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων