Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 27-4-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες.
Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 7 έως 27, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στις Σποράδες , στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 8 έως 22 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνθρωποι γίνονται γελοίοι μόνον όταν θέλουν να παραστήσουν κάτι που δεν είναι



Οι άνθρωποι γίνονται γελοίοι μόνον όταν θέλουν να παραστήσουν κάτι που δεν είναι. Όσο αρκούνται στο να είναι ο εαυτός τους και δεν ξεπερνούν τα όρια που τους θέτει η κατάστασή τους, ο φτωχός, ο αμαθής, ο χωρικός, ο γέρος και ο άρρωστος δεν είναι ποτέ γελοίοι` γελοίοι γίνονται μόλις ο γέρος θελήσει να φανεί νέος, ο άρρωστος υγιής, ο φτωχός πλούσιος και ο αμαθής πάει να παίξει τον πολυμαθή ή ο επαρχιώτης τον πρωτευουσιάνο.

Φοβερό: Έχετε μπει αμέτρητες φορές σε ασανσέρ – Αυτό όμως το ξέρατε; (Βίντεο)

Εάν δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα τους κλειστούς χώρους, αυτό είναι ένα τέλειο κόλπο για σας…
Δεν θα χρειάζεται να ανησυχήσετε ποτέ ξανά για το πότε θα ανοίξει η πόρτα και ποιος θα μπει πάλι μέσα…
Συνήθως το ασανσέρ κάνει αρκετές στάσεις μέχρι να σας πάει στον προορισμό σας και αυτός είναι ένας τρόπος να μειώσετε το χρόνο που πρέπει να ξοδέψετε, όπως αναφέρει το crazynews. Πράγματι, μπορείτε να ελέγξετε το ασανσέρ περισσότερο από όσο νομίζατε.

«Καταιγίδα» κατασχέσεων: Η εφορία βάζει χέρι σε 1.000 λογαριασμούς την ημέρα

Στα όρια τους βρίσκονται λόγω της υπερφορολόγησης νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους δημιούργησαν νέες οφειλές ύψους 2,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1 δισ. μόνο το Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις και ακίνητα καθώς τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ, όπως γράφει η Καθημερινή.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» µε το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και σε συνεργασία µε εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους παρέχουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά της Περαίας



Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» από την Τετάρτη 26 Απριλίου ως και το Σάββατο 29 Απριλίου, θα βρίσκεται στην Περαία του ∆ήµου Θερµαϊκού Θεσσαλονίκης, όπου εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι θα πραγµατοποιήσουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στα παιδιά.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι. Πότε γίνονται οι εγγραφές

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας από τη φετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.
Θα γίνονται πλέον από 2 έως 19 Μαΐου ενώ στις 15 Ιουνίου θα κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Από τη φετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. Θα γίνονται πλέον από 2 έως 19 Μαΐου.

«Γενιά των millennials»: Τι ψηφίζουν και τι σκέπτονται οι 20άρηδες

«Γενιά των millennials»: Τι ψηφίζουν και τι σκέπτονται οι 20άρηδες
Της Χαράς Καλημέρη
Τους κατηγορούν ότι είναι τεμπέληδες, εγωκεντρικοί και ναρκισσιστές. Ότι είναι απολιτίκ, δεν συμμετέχουν στα κοινά και νοιάζονται μόνο για τα... likes στο facebook ή για τις... selfies. Πρόκειται για τους σημερινούς εικοσάρηδες και τριαντάρηδες, δηλαδή τη γενιά των millennials, οι οποίοι μεγαλώνουν μέσα στην οικονομική κρίση κουβαλώντας στις πλάτες τους ένα μεγάλο φορτίο, το υπέρογκο χρέος της χώρας και τα πρωτοφανή υψηλά ποσοστά ανεργίας, χωρίς οι ίδιοι να έχουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης.

Καθηγητής Γεωλογίας: 3,4 τρισ. ευρώ η αξία του ελληνικού ορυκτού πλούτου


Καθηγητής Γεωλογίας: 3,4 τρισ. ευρώ η αξία του ελληνικού ορυκτού πλούτου

Σε 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η ακαθάριστη αξία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, του ελληνικού ορυκτού πλούτου, όπως τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ Ανέστης Φιλιππίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM».
Ο κ. Φιλιππίδης, είχε μιλήσει και στην εφημερίδα «Δημοκρατία»,στην ημερίδα έκανε μία συνοπτική αποτίμηση των ορυκτών πόρων της Ελλάδας, σχετικά με τα αποθέματα και την αξία τους.

Ποια είναι τα κριτήρια για την μονιμοποίηση συμβασιούχων

Ποια είναι τα κριτήρια για την μονιμοποίηση συμβασιούχων
Ρύθμιση για την εργασιακή εξασφάλιση 30.000 συμβασιούχων εντός του Μαΐου προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο β' μέρος της συνέντευξής του στην ιστοσελίδα του αftodioikisi.gr.
Βασικά κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, ο χρόνος απασχόλησης και το αν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΔΕΗ: Πολύ μικρή και προσωρινή η επιβάρυνση στους λογαριασμούς



Πολύ μικρή και προσωρινή θα είναι η επιβάρυνση στους λογαριασμούς από τη σταδιακή ανάκτηση των ποσών που αντιστοιχούν στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012-2015, επισημαίνει η ΔΕΗ, σε σημερινή ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι αυτά τα ποσά επιστρέφουν αμέσως στην πραγματική οικονομία.

Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για τον Κοινωνικό Τουρισμό
Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, οι οριστικοί πίνακες για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού, ειδικότερα τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων-Ωφελουμένων και Παρόχων. Επίσης, αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/4/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων