Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 22-4-2017



Το Σαββάτο 22 Απριλίου αναμένεται άστατος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα, με νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια. Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βελτίωση αναμένεται προς το βράδυ, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα συνεχίσουν έως το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Οι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Τι κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο;



Τα απλά πράγματα που δεν εξαργυρώνονται με χρήματα. Στην ερώτηση αυτή οι περισσότεροι ενήλικες θα απαντούσαν, ένα καινούριο παιχνίδι,
μια βόλτα στις κούνιες, ένα ποδήλατο.

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά μπορούν να κάνουν το παιδί να χαμογελάσει και να περάσει όμορφα, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν σημαίνει πραγματική ευτυχία για το παιδί.

Απριλίου 2017 Δημόσιο: Ρεκόρ 5ετίας στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού!



  • Το Φεβρουάριο έφτασαν τους 74.879 οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και οι μετακλητοί.
  • Αυξήθηκαν κατά 28% μέσα σε επτά μήνες.
  • Είναι περισσότεροι από κάθε άλλο μήνα στο διάστημα 2013 – 2017.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο χρονικό διάστημα 2013 -2017 το πλήθος του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ξανακλείνουν Κορίνθου - Πατρών και Ιονία Οδός για να ...ολοκληρωθούν τα έργα



  • Καν΄το όπως... ο Μυαρογιαλούρος.
Αφού πρώτα εγκαινίασαν τους "ολοκληρωμένους" δρόμους για τα μάτια του κόσμου και ταλαιπώρησαν χιλιάδες οδηγούς που πίστεψαν το παραμύθι,τώρα τους ξανακλείνουν για να ολοκληρωθούν.. και στην πραγματικότητα!

Άρθρο κατά του... απαίδευτου Έλληνα δημοσιογράφου



Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ κατηγορεί τα ελληνικά ΜΜΕ για συνενοχή στη... διαιώνιση της κρίσης!
Ο Έλληνας εκδότης, αρθρογράφος, αναλυτής, δημοσιογράφος –με δυο λέξεις τα ελληνικά ΜΜΕ– φταίνε για τη διαιώνιση ...
της οικονομικής κρίσης! Προσέξτε: η ευθύνη δεν αποδίδεται (θα δούμε πιο κάτω από ποιον) στα Μέσα επειδή στήριξαν τα μνημόνια, καλλιέργησαν τον φόβο, πριμοδότησαν τον πανικό, αλλά επειδή η τακτική τους συντελεί στο να παρατείνεται  για την Ελλάδα η «προσαρμογή πέρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης».

Όταν η Κομισιόν βιάζεται να καταργήσει τα μετρητά, κάτι βρωμάει


Η σταδιακή χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Κάθε φορά που προετοιμάζεται μια αμφιλεγόμενη οικονομική πολιτική, το πρώτο βήμα για την προετοιμασία της κοινής γνώμης είναι οι ομοβροντίες από «ειδικούς», οι οποίοι παρουσιάζουν την εν λόγω πολιτική ως αναγκαία και αναπόφευκτη. Οι αρχι-οικονομολόγοι της Τράπεζας της Αγγλίας και του ομίλου Citigroup, ο Γερμανός «γκουρού» οικονομολόγος Peter Bofinger, και στελέχη τραπεζών της Δανίας, Σουηδίας, και Νορβηγίας, και πολλοί άλλοι, άρχισαν να επιχειρηματολογούν υπέρ της κατάργησης των συναλλαγών με μετρητά από το 2015.

Από τον Μάιο θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα!



Η ιστορία με τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ και την επιβολή προστίμων θυμίζει το παραμύθι με τον χωρατατζή βοσκό ο οποίος ζητούσε τη βοήθεια των συγχωριανών του δήθεν για να αντιμετωπίσει την ανύπαρκτη επίθεση του λύκου μόνο και μόνο για να σπάσει πλάκα.
Όπως και στο παραμύθι όμως που τελικώς ο λύκος ξεφύτρωσε από το πουθενά τρώγοντας τα πρόβατα του βοσκού, έτσι και η ιστορία με τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ θα βγει… αληθινή.

Νέο σύστημα εισαγωγής: Με το απολυτήριο Λυκείου στο πανεπιστήμιο



Η παρουσίαση των βασικών σημείων του νομοσχεδίου που σχετίζεται με τις αλλαγές στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η κύρια αλλαγή εντοπίζεται στο γεγονός ότι το βασικό κριτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ θα είναι το απολυτήριο του λυκείου.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…. Εκεί δεν αστειεύονται μα το Ισλάμ και τις διάφορες παραφυάδες του.


ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΤΑ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Στην Κινά όπως φαίνεται δεν αστειεύονται μα το Ισλάμ και τις διάφορες παραφυάδες του.

Περισσότερα από 2.300 άτομα προσλαμβάνονται από την ΔΕΗ για αρχαιολογικές εργασίες!



Δεν έφταναν τα οξυμμένα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, τώρα η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη της και για τη μισθοδοσία 2.338 ατόμων για αρχαιολογικές εργασίες.
Σύμφωνα με ''Τα Νέα'', την απόφαση υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, φέρει την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον» και προβλέπει την πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου



Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως τις 3 Μαΐου.

Τα 2 εκατ. των συνταξιούχων θα λάβουν τις συντάξεις τους στις εξής ημερομηνίες:

Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου. Την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/4/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων