Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Καιρός: για Τετάρτη 12-4-2017



Για τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στα κεντρικά, νότια τμήματα της χώρας και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η Χαλκιδική στα 16 μέρη του κόσμου με τις πιο μαγευτικές παραλίες για το 2017



Μία λίστα με παραλίες  ανα τον κόσμο που “κόβουν την ανάσα” στους επισκέπτες και μπορούν να προσφέρουν ηρεμία και αξέχαστες διακοπές, δημοσίευσε το γνωστό περιοδικό Cosmopolitan.
Στις 16 παραλίες που ξεχώρισε το περιοδικό βρίσκονται και δύο ελληνικές. Ο Κόλπος Πόρτο Ζόρο, στην περιοχή Βασιλικός, στη  Ζάκυνθο αλλά και η Χαλκιδική.

Tα νέα διόδια για τους νέους αυτοκινητόδρομους.

  • Πόσο στοιχίζουν;
  • Αναλυτικά

Η παράδοση των νέων τμημάτων των αυτοκινητόδρομων φέρνει αλλαγές στον χάρτη των διοδίων, με αυξήσεις και...μειώσεις στις τιμές. Εκείνο που, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι πότε θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια και συγκεκριμένα αν θα λειτουργήσουν πριν ή μετά το Πάσχα.

Ένα είναι το ερώτημα: Θα κερδίσουν οι Μαχητές τους Διάσημους;


  • Ποια αξιολόγηση; Ποιος Τσίπρας; Ποιος Τσακαλώτος; Ποιος Σόιμπλε; Ποιος Ντάισεμπλουμ; Ας κλείσει όποτε θέλει... 
  • Αλλού είναι το μείζον ζήτημα για την ελληνική κοινωνία: Θα κερδίσουν οι Μαχητές τους Διάσημους; Αυτό είναι το διακύβευμα!
  • Ποιες επενδύσεις; Ποια Cosco; Ποιοι Κινέζοι; Ορέστης Τσανγκ!
  • Ποια ανεργία;Υπάρχουν επαγγέλματα που ούτε τα γνωρίζαμε... Όπως μάνατζερ ράγκμπι!

Πανελλαδικές: Το μέλλον ανήκει σε... ψάλτες, λογιστές, κλωστοϋφαντουργούς



  • Με ...ψάλτες φαίνεται πως θα γεμίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, αφού το υπουργείο Παιδείας εκτίναξε τον αριθμό των σπουδαστών στις σχετικές εκκλησιαστικές σχολές!


Επίσης, υπάλληλοι γραφείων, λογιστές και κλωστοϋφαντουργοί είναι οι ειδικότητες που πριμοδοτήθηκαν φέτος, ενώ το τμήμα ΤΕΙ στη Ζάκυνθο, που πέρυσι είχε μονοψήφιο αριθμό εισακτέων...(συνολικά 9), «εισέπραξε» διψήφια αύξηση θέσεων.

Σε ποιον ανήκουν η Εθνική και η τράπεζα της Ελλάδος…



Στις 30/3/1841 ιδρύθηκε με νόμο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η Εθνική τράπεζα της Ελλάδος.Στο ΦΕΚ αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ιδρύθηκε ως ανώνυμη εταιρεία.
Ο Εκπρόσωπος του κράτους μπορεί λέει το ίδιο νομοσχέδιο να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της τραπέζης όμως δια πληρεστάτης εχεμύθιας.Άραγε τι να συμβαίνει στις συνεδριάσεις αυτές και χρειάζεται τόση εχεμύθεια;

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία από τις εφορίες. Τι εισοδήματα δηλώνουν οι Έλληνες



Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία των 8.645.596 φορολογικών δηλώσεων του 2016, καθώς προκύπτει πως το 90% των Ελλήνων δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία εισοδήματα χαμηλότερα από 20.000 ευρώ.

Η πλειοψηφία των φορολογουμένων δηλαδή, το 43% ή περίπου 3.718.000, δήλωσε στην Εφορία εισοδήματα από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 10%, ή περίπου 900.000 φορολογούμενοι, δήλωσε συνολικά ποσά άνω των 20.000 ευρώ.

Πάνω από 20.000 Έλληνες μετανάστευσαν την πενταετία 2009 - 2014



Χιλιάδες είναι τα Ελληνικά μυαλά που έχουν μεταναστεύσει από την χώρα μας στα χρόνια της κρίσης. Και το πιο οδυνηρό, είναι το γεγονός, ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους και δη επιστήμονες, οι οποίοι υπό το καθεστώς της βαθιάς ανεργίας που πλήττει την Ελλάδα συνεπεία της παρατεταμένης  ύφεσης, επέλεξαν χώρες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να τους στερείται η χώρα μας και να στερούνται την πατρίδα τους.

«Χάνουμε το 65% των εισοδημάτων μας» λένε οι συνταξιούχοι



Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων η επερχόμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και η μείωση του αφορολογήτου μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα
«Νέο διπλό χτύπημα στις πενιχρές συντάξεις δίνει η σχεδιαζόμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις το 2019, καθώς και η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος αφορά στις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται από τον Μάιο του 2016» επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Κι επίσημα στον κατάλογο της UNESCO ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων



Με μια εκδήλωση γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση και πολλούς συμβολισμούς, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, ολοκληρώθηκαν χθες οι διήμεροι εορτασμοί για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η 6μηνη άδεια μητρότητας του ΙΚΑ δεν μειώνει καθόλου την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου

Επειδή πολλοί συνάδελφοι καθημερινά μας θέτετε το παραπάνω ερώτημα, σας ενημερώνουμε ότι, βάσει του υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ53 α’/1845/24476 από 13/4/2013 Εγγράφου του Υπουργείου Διοικητικης Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
η ΆΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΉΣ ΤΕΚΝΟΥ (9 μηνών) που προβλέπεται από το άρθρο 53 του ν. 3528/07 -και για εμάς τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία κατοχυρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10Α του π.δ. 27/86 σε συνδυασμό με το ν. 3528/07-,

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων