Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 10-4-2017



Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

6 σημάδια ότι μεγαλώσατε με τοξικούς γονείς!



Σταδιακά χτίζεται μία νέα σχολή γονεϊκής συμβουλευτικής που θεωρεί σοβαρότερη την ύπαρξη ενός τοξικού γονιού από κάποιον αδιάφορο ή απλώς ανεπαρκή

Υπάρχει ξεκάθαρα μαύρο πρόβατο στην οικογένεια. Οι τοξικοί γονείς έχουν την ανάγκη εξιλαστήριου θύματος μέσα στο σπίτι. Κάποιος, πάντα πρέπει να φταίει για όλα.

Κυριακή των Βαΐων - Δείτε τι σημαίνει και γιατί τρώμε ψάρι


Κυριακή των Βαΐων - Δείτε τι σημαίνει και γιατί τρώμε ψάρι

Κυριακή γιορτάζουμε την είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ.

Ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη. Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα«επί πώλου όνου».

Δυστυχώς Survivor



Και βεβαίως το Survivor είναι μια βαθιά πολιτική υπόθεση. Συνιστά μια προσομοίωση της κοινωνίας, έτσι όπως τη θέλει η εξουσία. Μιας κοινωνίας «ναυαγών» που αθλούνται στην πείνα.

Δύο ομάδες, που εναλλάξ η μία φυτοζωεί, η άλλη πεινάει. Δυο ομάδες ομοιότροπες, που δεν τις χωρίζει καμιά ιδεολογική ή πολιτική διαφορά (περίπου όπως τα κυρίαρχα κόμματα στη σημερινή Bουλή) και τις προσδιορίζει ο αγώνας για την καρύδα (όπως αντιστοίχως για την καρέκλα).

Διάβασε τα Δελφικά Παραγγέλματα: Εάν δεν τα ξέρεις δεν μπορείς να λέγεσαι Έλληνας!


Διάβασε τα Δελφικά Παραγγέλματα: Εάν δεν τα ξέρεις δεν μπορείς να λέγεσαι Έλληνας!

Δελφικά Παραγγέλματα: Οι «εντολές» του Ελληνικού Πολιτισμού: Το Μαντείο των Δελφών ήταν γνωστό όχι μόνο για τους χρησμούς του, αλλά και για το μεγάλο αριθμό παραγγελμάτων που ήταν λιτά αποφθέγματα 2 έως 5 λέξεων, μεστά σοφίας.
Τα περισσότερα ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας και ήταν χαραγμένα είτε στον πρόσθιο τοίχο του Πρόναου είτε επί των παραστάδων της πύλης του μεγάλου ναού είτε επί του υπέρθυρου είτε επί των στηλών του ναού περιμετρικά.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν δορυφορική τηλεόραση



Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ (1203/5-4-17) του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Υπουργού Εσωτερικών για την Επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης.

Ιδού ο λογαριασμός της συμφωνίας - Ποιοι θα πιουν το πικρό ποτήρι

Ιδού ο λογαριασμός της συμφωνίας - Ποιοι θα πιουν το πικρό ποτήρι
Της Μαρίας Βουργάνα
Οι συνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα γευτούν το πικρό ποτήρι των νέων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς, με τη μείωση των συντάξεών τους το 2019 κατά 1,8 δισ. ευρώ. Ένα χρόνο μετά, το 2020, θα δουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο με τη δραστική περικοπή του αφορολογήτου ορίου από τις 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα για όσους δεν έχουν παιδιά στην περιοχή των 5.500 έως 5.900 ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και για τους μισθωτούς.

«Ανησυχητικά ευρήματα – Πάνω από 6 στους 10 Έλληνες αγωνιούν για τη φαρμακευτική περίθαλψη.»

Αγωνία εκφράζουν οι Έλληνες για το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης στην χώρα αλλά και την πρόσβαση τους στις θεραπείες, ιδίως στις νέες και καινοτόμες. Πάνω από 6 στους 10 θεωρούν ότι η δύσκολη πρόσβαση σε νέα καινοτόμα φάρμακα σημαίνει κίνδυνο για την υγεία τους και τους υποβαθμίζει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

ΟΓΑ: Μ. Τρίτη η προκαταβολή οικογενειακών επιδομάτων του πρώτου τριμήνου 2017


Το 50% της πρώτης δόσης του Α' τριμήνου του 2017 για Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών

Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017, θα χορηγηθεί ως προκαταβολή το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του έτους 2017 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2016, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ!!!



Νέα εφαρμογή άνοιξε στην σελίδα της ΑΑΔΕ (aade.gr) για την δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού. Όσοι δεν έχουν δηλώσει τον ακατάσχετο λογαριασμό μπορούν μέσω της εφαρμογή να το κάνουν σε τρία βήματα !!!

Από την υπηρεσία αυτή στο aade.gr μπορείτε να υποβάλετε δήλωση μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Λίγες ώρες ύστερα από την παραίτηση των επικεφαλής και ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, ορίστηκε το νέο συμβούλιο που θα "τρέξει" την εταιρεία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόεδρος της ΕΒΖ ορίστηκε ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής και αντιπρόεδρος ο Γαβριήλ Κερμανίδης,

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων