Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 7-4-2017



Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, φαινόμενα που τις θερμές ώρες της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πιθανόν της Θεσσαλίας, περιμένουμε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα.

Αφιερώμα: Η γλώσσα των κουτσαβάκηδων – Το λεξικό της μαγκιάς

Ποιες ήταν οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν 
οι κουτσαβάκηδες στις αρχές του 20ου αιώνα
Έγινε το μάλε-βράσε… ο Ασίκης έκανε τσαμπουκά στο βλάμη της γιαβουκλούς του… αφού το γιαγκίνι δεν μπορείς εύκολα να το κάνεις ζάφτι. Πάτησε το ζωνάρι του και πήρε τη δίκοπη να ξεπλύνει την ντροπή, να μην τον κογιονάρουν οι κουσελιάρηδες στην πιάτσα…

24 φορείς κοινωνικής προσφοράς «έτρεξαν» στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Η άθληση και η κοινωνική ευαισθησία «έτρεξαν» μαζί στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, αλλά και διαμέσου των Χορηγών, πρόκειται να ενισχυθούν οικονομικά δεκάδες φορείς, που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ρεκόρ πληρότητας σε όλους τους προορισμούς το Πάσχα - "Βουλιάζουν" Κέρκυρα, Σύρο, Σαντορίνη, Κρήτη και Ρόδος από Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Με την Κέρκυρα να βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων Ελλήνων και ξένων τουριστών, τη Σύρο να "βουλιάζει" από Ορθόδοξους και Καθολικούς επισκέπτες και με δημοφιλείς προορισμούς,
όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Σαντορίνη, η Μύκονος και το Καρπενήσι να "φλερτάρουν" με υψηλές πληρότητες 70-90% συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των κρατήσεων του Πάσχα.

Πώς να παγώσετε ένα ζεστό αναψυκτικό σε 2 λεπτά…

Αυτό το tip θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια ειδικά αν δεν έχετε καθόλου κρύα αναψυκτικά στο ψυγείο και θέλετε
οπωσδήποτε να πιείτε κάτι δροσερό ή περιμένετε καλεσμένους. Δείτε πώς θα το καταφέρετε σε μόλις 2 λεπτά (στην κυριολεξία).
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μεγάλο μπολ, νερό, παγάκια και αλάτι.

Το Πακιστάν αναγνώρισε τους Καλάς ως απογόνους των Ελλήνων στρατιωτών του Μ.Αλεξάνδρου!

Οι πακιστανικές αρχές αναγνώρισαν την φυλή των Καλάς ως απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε τις αρχές να καταμετρήσουν ξεχωριστά, κατά τη διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού, την κοινότητα που θεωρείται ότι είναι απόγονοι των πολεμιστών του ξακουστού Έλληνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου, γράφει, σήμερα, το αλβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ata.gov.al) και δημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Θέλετε να μάθετε ρε γιατί τρέμουν την Ελλάδα;;; Διαβάστε το παρακάτω και θα καταλάβετε!


1

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί θέλουν να βάλουν χέρι στην Ελλάδα μας και να την κατακτήσουν; Τι μπορεί να θέλουν και ποιοι είναι οι λόγοι για την υποδούλωση μας, η οποία τα τελευταία χρόνια προωθείται ταχύτατα από τους υποτιθέμνους συμμάχους μας.
Σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους λόγους αυτούς:
-Αρχικά η Ελλάδα ελέγχει έκταση όση η Γερμανία και η Αυστρία μαζί. Πρόκειται για 455.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας και χερσαίας έκτασης, τα οποία ξεκινούν από την Αδριατική και φθάνουν μέχρι τον Λίβανο και την Κύπρο.

Ποιά άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα έχει ως εθνικό σύνθημα το «ελευθερία ή θάνατος» (;)



Η φράση «ελευθερία ή θάνατος» είναι εθνικό σύνθημα της Ελλάδας που διαδόθηκε ευρύτερα στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,
οπότε χρησιμοποιήθηκε ως πολεμική ιαχή και αναγραφόταν σε πολεμικές σημαίες του απελευθερωτικού αγώνα. Με τη φράση αυτή οι Έλληνες ορκίζονταν την πίστη τους στον αγώνα μέχρι την ελευθερία ή τον θάνατο. Το σύνθημα συμβολίζει, την αποφασιστικότητα των Ελλήνων για τον συνεχή αγώνα ενάντια στην τυραννία και στην καταπίεση.

ΥΠΟΙΚ: Ποιοι κλάδοι βάζουν υποχρεωτικά POS έως το τέλος Ιουνίου


ΥΠΟΙΚ: Ποιοι κλάδοι βάζουν υποχρεωτικά POS έως το τέλος Ιουνίου

Τους επαγγελματικούς κλάδους που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά τερματικά POS έως το τέλος Ιουνίου ανακοινώνει σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών.
Περισσότεροι από 200.000 επαγγελματίες που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της οικονομίας θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται κάρτες για τις πληρωμές από τους πελάτες.

Αν είσαι πελάτης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ σε ΑΦΟΡΆ! Την Παρασκευή θα γίνει χαμός!



Τρέμουν για τις θέσεις εργασίας τους!
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 7 Απριλίου κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, καταγγέλλοντας παραβίαση του κανονισμού εργασίας και πολιτική απαξίωσης του δυναμικού της Τράπεζας.
H ανακοίνωση των εργαζομένων
«Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή 7 Απριλίου,

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Τα κόμματα και οι φορείς να απορρίψουν ασυζητητί την ένταξη της ΔΕΘ στο Υπερταμείο



Επιστολή προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για την ενδεχόμενη ένταξη της ΔΕΘ-HELEXPO στο Υπερταμείο, για την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο υπαγωγής του εθνικού εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ-HELEXPO, στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων