Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 5-4-2017



Άστατο καιρό στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Σποράδες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στο Αιγαίο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρώς αυξημένες.

Στην Ελλάδα ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ευρώπης! Ένα ονειρεμένο τοπίο που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι! (Φώτο)



Πολλά θα τύχει να ακούσεις τη Δράμα…ένα λοιπόν από αυτά που μπορεί να ακούσεις, αλλά κυρίως που δεν πρέπει να χάσεις είναι το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.
Στους πρόποδες του Φαλακρού, η πόλη της Δράμας περιμένει τους επισκέπτες, για να τους φέρει σε επαφή με τη φυσική ομορφιά και τα πολλά αξιοθέατά της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξάλλου, πλήθος κόσμου συρρέει εκεί για να γνωρίσει και να συμμετάσχει σε μια από τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ανά διαστήματα.

Θέλετε να δείτε πώς είναι ο Λευκός Πύργος από...μέσα;

LEFKOS PIRGOS 002
Αν και η ιστορία του είναι βαμμένη με αίμα, ο Λευκός Πύργος κατάφερε, στο πέρασμα των αιώνων, να γίνει το “σήμα-κατατεθέν” της Θεσσαλονίκης. Η ιδιαιτερότητα του σχήματός του αλλά και η περίοπτη θέση του στην παλιά παραλία τον έχουν καταστήσει το “νούμερο ένα” σε επισκεψιμότητα μνημείο της Θεσσαλονίκης.


Κάμερα - φωτογραφίες: Θεόφιλος Δαδής
Παρά τη μεγάλη, όμως, “αναγνωρισιμότητα” ελάχιστοι γνωρίζουν πως είναι ο Λευκός Πύργος από...μέσα. Με την κάμερα του CNN Greece σας αποκαλύπτουμε το “κρυμμένο” πρόσωπο του πιο διάσημου μνημείου της Θεσσαλονίκης, “ξεφυλλίζουμε” γνωστές και άγνωστες σελίδες της ιστορίας του και φυσικά σας θυμίζουμε από πού πήρε το όνομά του.

Να τι πρέπει να φάτε εάν κολλήσει κόκαλο από ψάρι στο λαιμό σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο τη στιγμή που απολαμβάνετε ένα νόστιμο φαγητό, από το να ανακαλύψετε ξαφνικά ότι ένα ψαροκόκαλο έχει κολλήσει στο λαιμό σας.
Αν σας έχει συμβεί ποτέ, τότε γνωρίζετε ήδη ότι είναι μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση!
Ο πόνος και η δυσφορία είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε!

Από την ερχόμενη Πέμπτη, Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 και 15 λεπτά (το πολύ..)



  • «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για την επίσημη παράδοση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, με τη λειτουργία των νέων σηράγγων των Τεμπών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, να ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Απριλίου.
Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, στις...  12 Απριλίου, προγραμματίζονται τα εγκαίνια παράδοσης της Ολυμπίας Οδού, στον νέο οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών.
Στις επόμενες ημέρες και με την επίσημη παράδοση του τμήματος που περιλαμβάνει τη Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ. αλλά και τις δύο άλλες (μία στα Τέμπη και μία στον Πλαταμώνα) η χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης μειώνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τα έργα που ξεκίνησαν ...πριν από 45 και πλέον χρόνια. 

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 10.500 ανέργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών

Ενα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αφορά σε 10.500 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών και θα αποσκοπεί στο να ωφεληθούν άτομα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω της ηλικίας, προκειμένου να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για τη συνταξιοδότησή τους.

Πρόκειται για πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων των δήμων, των περιφερειών και άλλων δημόσιων φορέων καθώς και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη των ανέργων για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Brexit: Τι αλλάζει για τους ξένους φοιτητές στη Βρετανία



  • Πόσο «καλοδεχούμενοι» είναι ευρωπαίοι φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια ενόψει Brexit;
  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα Erasmus; 


Η... Βίβιαν Στερν, επικεφαλής της Universities UK International, απαντά στη Deutsche Welle.

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF), η Βίβιαν Στερν δηλώνει πως είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016. Σήμερα αναγνωρίζει ότι,

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΧΕΔΟΝ 200.000.000 ΕΥΡΩ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Κι όλα αυτά την ώρα που πετσόκοβαν μισθούς και συντάξεις !!!

Το σπάταλο Δημόσιο δεν πτοήθηκε από την κρίση!

Καταρρέει το ΑΠΘ- «Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το σώσει»

Κραυγή αγωνίας καθώς η υποχρηματοδότηση απειλεί να τινάξει στον αέρα το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης

Του Αλέξανδρου Φωτιάδη (fotiadesa@gmail.com)
Το μηδέν αγγίζουν τα ταμειακά διαθέσιμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το Ίδρυμα να απειλείται με κατάρρευση στο τέλος στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους καθώς οι δαπάνες του ανέρχονται στα 18,2 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στα 12,05 εκατ. ευρώ.

Ε, πώς να μην έχουν πλεόνασμα! Στα 5,05 δισ. το «φέσι» του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Φεβρουάριο

Στα 5,05 δις. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου τον Φεβρουάριο με την καθυστέρηση στην αξιολόγηση να γίνεται εμφανής για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και στο συγκεκριμένο μέγεθος.

Από τις αρχές του χρόνου, το δημόσιο έχει δημιουργήσει καινούργια «φέσια» της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ ενώ η ίδια πορεία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τον Μάιο

Πότε ανοίγει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Η ώρα της Εφορίας έφθασε. Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει -εκτός απροόπτου- η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα υποδεχθεί τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από 6 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Έτσι, οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο περίπου 3 μηνών για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση καθώς η προθεσμία, όπως έχει δηλώσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, λήγει στις 15 Ιουλίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων