Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 4-4-2017



Άστατο καιρό, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με λίγες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, των Σποράδων και του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Η μεγαλύτερη γέφυρα νερού στον κόσμο! (εικόνες)

Η μεγαλύτερη γέφυρα νερού στον κόσμο! (εικόνες)
Η γέφυρα του νερού, στο Μαγδεμβούργο, που περνά πάνω από τον Έλβα,  στη Γερμανία, δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, αλλά αποτελεί μεγάλο υδάτινο δρόμο για τις μεταφορές!
Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο στηρίχθηκε στη λογική των αρχαίων υδραγωγείων, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ενώνει δύο κανάλια πάνω από τον ποταμό Έλβα, επιτρέποντας την απρόσκοπτη κίνηση, των πλοίων.

10 σημάδια που φανερώνουν ότι μεγαλώνετε ένα κακομαθημένο παιδάκι



Είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσετε ένα κακομαθημένο παιδάκι στην παιδική χαρά , τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για το δικό σας; Μπορείτε να κάνετε μια σκληρή αλλά ειλικρινής κριτική στον εαυτό σας;

Εδώ είναι μια λίστα με 10 σημάδια που φανερώνουν ότι μεγαλώνετε ένα κακομαθημένο παιδάκι.
Έχει πολύ συχνά ξεσπάσματα/ εκρήξεις
Ένα σίγουρο σημάδι ότι το παιδάκι σας είναι κακομαθημένο παιδί είναι τα βίαια ξεσπάσματα και εκρήξεις θυμού που μπορεί να εκδηλώνει τόσο σε δημόσιο χώρο όσο και στο σπίτι.

Θα ζούμε με...αέρα


Φαίνεται ότι οι θεσμοί έχουν αποφασίσει πως οι Ελληνες θα ζουν με το μοναδικό πράγμα που έχουν αφήσει αφορολόγητο: τον αέρα που αναπνέουμε. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την εμμονή τους σε μια λιτότητα χωρίς τέλος. Τα στοιχεία των ερευνών, που τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν σοκ και δέος για το πού μας έχουν φτάσει με τα μέτρα και την άγρια φορολογία.

«Ιερές» μπίζνες με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου

Των Πέτρου Κουσουλού και Ελένης Τσιάβο
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις «Ιερές μπίζνες» που γίνονται με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου προκύπτουν από έρευνα του ΣΔΟΕ αλλά και των δικαστικών Αρχών.
Διάλογοι-φωτιά οι οποίοι περιέχονται σε δικογραφία που βρίσκεται υπό διερεύνηση από την εισαγγελία αποκαλύπτουν πως τα κοσμήματα και τα αναθύματα των χιλιάδων πιστών καταλήγουν στην Τουρκία όπου λιώνονται και επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού στο Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου. Στην συνέχεια πωλούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος από όπου εισπράττεται ζεστό χρήμα.

Το σπάταλο Δημόσιο δεν πτοήθηκε από την κρίση!

Ένα ατελείωτο πάρτι κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος φέρνει στο φως κάθε χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο, με μια έκθεση που θα μπορούσε να θεωρηθεί επανάληψη των προηγούμενων, αν δεν διανθίζονταν με ολοένα καινούργια περιστατικά κάθε φορά,
σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος".

Θα περίμενε κανείς ότι μεσούσης της κρίσης, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει, αλλά κάθε χρόνο προσγειωνόμαστε ανώμαλα, δείχνοντας ότι οι ίδιες ακριβώς παθογένειες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον κρατικό μηχανισμό.

Ποιοι δικαιούνται και πώς υπολογίζεται το δώρο του Πάσχα



Δώρο Πάσχα δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
Το δώρο είναι κατοχυρωμένο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).
Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Ένας δάσκαλος ικετεύει όλους τους γονείς να σταματήσουν να κάνουν αυτά τα τρία πράγματα


Τα τρία απλά αιτήματα του..

Ο Σουηδός Τζόνας Χάρισον είναι δάσκαλος για πάνω από 16 χρόνια. Τα τελευταία πέντε χρόνια όμως έχει παρατηρήσει ότι οι μαθητές του επιδεικνύουν μια πολύ άσχημη συμπεριφορά στην τάξη του. Έχει δοκιμάσει όλους τους επιτρεπτούς τρόπους: Να τα επιπλήξει, να τα επιβραβεύσει, αλλά τίποτα απέφερε αποτέλεσμα. Έτσι, ο βετεράνος καθηγητής συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να προέρχεται μόνο από τα σπίτια των παιδιών.

«Τέλος εποχής» για λιμάνι, αεροδρόμιο, Εγνατία οδό

Σε ιδιώτες περνούν οι μεγάλες υποδομές μεταφορών της Β. Ελλάδας
Της Σοφίας Χριστοφορίδου
«Τέλος εποχής» για τις δύο μεγάλες υποδομές μεταφορών της Θεσσαλονίκης, το λιμάνι και το αεροδρόμιο, που σύντομα θα πάψουν να είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου, έπειτα από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που διήρκεσαν σχεδόν τρία χρόνια.

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αλλαγές στα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3

Τα νέα έντυπα Ε1 και Ε2 των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016.

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΠΟΛ 1034/2017) τα νέα έντυπα Ε1 και Ε2 των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016.

Γιατί «φουσκώνουν» τόσο πολύ οι λογαριασμοί της ΔΕΗ;



Ποιες είναι επιπλέον χρεώσεις- Τι συμπεραίνει μελέτη της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου
Σε δέκα επιπλέον χρεώσεις, πέραν της τιμής του ρεύματος, αποδίδεται η αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα τελευταία επτά χρόνια, μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν “φουσκώσει” από τις απανωτές επιβαρύνσεις στο ρεύμα, τις λεγόμενες “ρυθμιζόμενες χρεώσεις” και τα ποσά που δίδονται “υπέρ τρίτων”.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων