Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 2-4-2017



Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το πρωί όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Σημασία δεν έχει τι κοιτάς αλλά τι βλέπεις

12-promises-yourself


Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις. Aμέτρητες και ανεξέλεγκτες.

Στην ηρεμία της νύχτας ιδίως πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς. Ποια είμαι, τι κάνω, που πάω, τι θέλω; Υπαρξιακά ερωτήματα  χωρίς τέλος.
Βιώνουμε μια πραγματικότητα θλιβερή, σχεδόν σχιζοφρενική. 
Οικονομική κρίση, κατάρρευση αξιών, ανεργία, φτώχεια, κατάθλιψη, εγκληματικότητα, πόλεμοι, άδικοι θάνατοι αθώων ψυχών… κι όμως η ζωή συνεχίζεται. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αναμφίβολα μας αγγίζουν, μας επηρεάζουν, μας εξοργίζουν, μας προβληματίζουν… κι όμως η ζωή συνεχίζεται.

Που βρίσκονται σήμερα το Ακάνθινο Στεφάνι, το Τίμιο Ξύλο και η Χλαμύδα του Χριστού



Περίπου 2000 χρόνια μετά, το Ακάνθινο Στεφάνι, το Τίμιο Ξύλο και η Χλαμύδα υπάρχουν ακόμη, για να μας θυμίζουν το Γολγοθά, τον πόνο, την αδικία και κατ΄ επέκταση την Ανάσταση, την ελπίδα, τη δύναμη.
Πρόκειται για τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου, τμήμα του ακάνθινου στεφάνου, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, του Σπόγγου και από τη Χλαμύδα από το φρικτό μαρτύριο του Ιησού Χριστού. Βρίσκονται στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, και αποτελούν θησαυρό και καύχημα της μονής. Δώρο των Θωμά και Δημήτριου Παλαιολόγων στον κτήτορα της μονής, ανιψιό τους, Όσιο Λεόντιο.

Η Πατρίδα «σε χέρια μαχαίρια» την ώρα που παίρνει τέλος ο Κανόνας της τουρκοκρατίας



Από την στιγμή που η πρωτεύουσα του Ελληνικού Έθνους η Κωνσταντινούπολη είναι σε χέρια Οθωμανών βιώνουμε μια ιδιότυπη τουρκοκρατία σε συνδυασμό με μια χρεο κρατούμενη κοινωνία κομματιασμένη σε φατρίες και προσωπικά συμφέροντα.
Τι έλεγε ο Γέρος του Μωριά

Αφανίστηκαν 230 ελληνικές τεχνικές εταιρείες μέσα σε 12 χρόνια..



  • Οι δραματικές συνθήκες στον κλάδο αποτυπώνονται και στον αριθμό των απασχολούμενων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών από 400.000 εργαζόμενους το 2008 στις κατασκευές, σήμερα στον κλάδο απασχολούνται 183.500 δηλαδή το 55% είναι εκτός της αγοράς!

6+1 γεωτρύπανα για 2,2 δις βαρέλια πετρελαίου στην Ελλάδα



Έπειτα από περίπου 5 χρόνια εξαγγελιών, διαγωνισμών, καθυστερήσεων και παλινωδιών, η αγορά των υδρογονανθράκων ξαναμπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα επενδυτικά πλάνα που βρίσκονται σε εξέλιξη και φιλοδοξούν να φέρουν στο φως αξιόλογα κοιτάσματα εντός του ελλαδικού χώρου. Στα σχέδια αυτά εμπλέκονται ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την είσοδο και νέων επενδυτών.

Πέφτουν οι μάσκες για το πάρτι στην Υγεία: Πρόταση για εξεταστική για ΚΕΕΛΠΝΟ, Ντυνάν


Πέφτουν οι μάσκες για το πάρτι στην Υγεία: Πρόταση για εξεταστική για ΚΕΕΛΠΝΟ, Ντυνάν

Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον  χώρο της Υγείας, από το 1997 έως το 2014, κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ την Παρασκευή στη Βουλή.
ΚΕΕΛΠΝΟ, φάρμακα και Eρρίκος Ντυνάν είναι τα τρία μεγάλα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας που θα τεθούν στο μικροσκόπιο της εξεταστικής.

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι συνταξιούχοι φταίνε για τη χρεωκοπία της χώρας



«Aν δει κανείς την πορεία της χώρας από το 2000 μέχρι το 2015, θα διαπιστώσει ότι για το ασφαλιστικό δόθηκαν 220 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το χρέος της χώρας».

Aυτό υπογράμμισε κατά την εισήγησή της στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Economist η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι διασταυρώσεις καταθέσεων -εισοδημάτων



Oι διασταυρώσεις θα ξεκινήσουν από 1.270.000 καταθέτες που βρίσκονται σε διάφορες λίστες του ΥΠΟΙΚ -130 εκατ. ευρώ έφερε ο νόμος για οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων
Ποσό φόρων ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι έχει βεβαιωθεί ως σήμερα στις εφορίες από την υπαγωγή των φορολογούμενων στον νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων. Πρόκειται για φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που έσπευσαν να υπαχθούν στο νέο νόμο και να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις του σε ότι αφορά το ύψος των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Στο «στόχαστρο» συνταξιούχοι Δημοσίου, πρώην ΤΕΒΕ και ΙΚΑ - Ποιες συντάξεις θα περικοπούν ακόμα και 30%

Λόγω της «προσωπικής διαφοράς» οι συντάξεις από 600-700 ευρώ θα περικοπούν κι άλλο από 10% έως 30% το 2019 και το 2020 - Πώς θα γίνουν οι νέες μειώσεις

Με το ΔΝΤ να διατηρεί το status του «σκληρού» που ζητά κάτι παραπάνω για τις συντάξεις και τα εργασιακά, συνεχίζεται η προσπάθεια να κλειδώσει το τελικό πακέτο της συμφωνίας.

Πώς υπολογίζεται το δώρο του Πάσχα - Ποιοι το δικαιούνται

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.

Το δώρο Πάσχα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου για το 2017, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα από τον ΟΑΕΔ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Καλό μήνα!

                                          Αποτέλεσμα εικόνας για απριλιος