Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 29-3-2017



Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το νότιο Ιόνιο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που όμως θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

«Αλμυρά» διόδια στους νέους αυτοκινητόδρομους..



  • Μαζί με τα νέα τμήματα αυτοκινητόδρομων που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να παραδοθούν στην κυκλοφορία, έρχονται και οι ανάλογες προσαυξήσεις στα διόδια.
Ο αυτοκινητόδρομος Λάρισας-Θεσσαλονίκης είναι... έτοιμος και στις 4 Απριλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έχει δηλώσει ότι ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει τις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα.

Πέτρος Χαλόφτης: «Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον Τάφο του Χριστού. Ναι, μύριζε μύρο παντού»


«Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον Τάφο του Χριστού. Ναι, μύριζε μύρο παντού. Έτσι ένιωσα. Και ένιωσα δέος, ένιωσα εξωπραγματικά.
Έκλαψα όταν έμαθα ότι ήρθα εδώ γιατί το ήθελε ο Κύριος. Και δεν ήμουν και πολύ πιστός». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια ο 49χρονος συντηρητής Πέτρος Χαλόφτης από τα Μέγαρα, ο πρώτος άνθρωπος
στη σύγχρονη ιστορία που μπήκε στον Τάφο του Ιησού Χριστού, ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στην «Freddo» και μιλάει για τις μοναδικές εμπειρίες που ζει στα Ιεροσόλυμα, κατά το άνοιγμα του Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως.

Χιλιάδες βίντεο στο YouTube που εμφανίζονται ως δημοφιλείς παιδικές σειρές περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο!



Χιλιάδες βίντεο στο YouTube που μοιάζουν με δημοφιλείς παιδικές τηλεοπτικές σειρές, περιέχουν ανάρμοστο περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, από τις προεπισκοπήσεις των εν λόγω βίντεο ο χρήστης -ή το παιδί- εικάζει ότι πρόκειται να δει ένα κανονικό επεισόδιο, παραδείγματος χάριν της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πέππα το Γουρουνάκι».

10 +2 Εθνικοί ευεργέτες που χάρισαν την περιουσία τους στους Έλληνες


5

Ως Εθνικοί ευεργέτες, χαρακτηρίζονται οι πλούσιοι Έλληνες, που προσέφεραν μέρος ή και ολόκληρη την περιουσία τους για κοινωφελείς σκοπούς, για ίδρυση σχολείων, νοσοκομείων κ.α., συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας 
μας σε ποικίλους τομείς. Προς τιμήν τους, αναφέρουμε 12 εθνικούς ευεργέτες με γενναιοδωρία και μεγάλα σχέδια.

Η τελευταία ελπίδα: Ξεκινούν οι γεωτρήσεις στον πατραϊκό για πετρέλαιο- Σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2020



ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 ΔΙΣ.

Ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης και είναι η τελευταία ελπίδα στο να σωθεί η Ελλάδα και βγει από τον κυκεώνα των μνημονίων της, και μιλάμε φυσικά για τους υδρογονάνθρακες, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Eίναι η μόνη λύση που παρουσιάζεται για να μηδενίσει το χρέος της, να έρθει η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης



Την Κυριακή ολοκληρώνεται η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης.
Ένα χρόνο μετά την επανέναρξη των εργασιών διάνοιξης των δίδυμων σηράγγων, το πιο δύσκολο κομμάτι του μεγάλου έργου φτάνει αισίως στο τέλος του όπως επανέλαβε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” o πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος. “Την Κυριακή συγκεκριμένα θα έχουμε την τελετή του ξετρυπήματος που λέμε, έτσι φτάνει δηλαδή και ο δεύτερος μετροπόντικας στο τέρμα του που ήταν το εργοτάξιο στο σταθμό Αναλήψεως” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος επισημαίνοντας ότι ολοκληρώνεται με ασφάλεια το πιο αβέβαιο και δύσκολο κομμάτι ενός υπόγειου έργου το οποίο απαιτούσε χειρουργική ακρίβεια και προσοχή.

Η Τουρκία σε μεταβατικό στάδιο – Στοιχεία και ημερομηνίες – Να προσέχουμε



του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο – και δεν εννοούμε τη μετάβαση από την Προεδρευομένη στην Προεδρική Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και να είναι, δεν θα αλλάξει και πολλά, όσον αφορά τη μετάβαση της Τουρκίας από το καθεστώς του «έθνους-κράτους», που είναι τώρα, σε ένα κράτος με ομοσπονδιακή μορφή, γιατί αυτό θα γίνει.

Πάνω από 150.000 οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιών το 2017



Tα στοιχεία για τις αποποιήσεις κληρονομιάς που σόκαραν –ειδικούς και μη– «μιλούν» πλέον για μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην ελληνική κοινωνία της κρίσης και της ύφεσης.

Στην πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με ένα συνεχώς αυξανόμενο κύμα πολιτών, που σπεύδει να «πετάξει» από πάνω του ακίνητα και περιουσίες, αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους.

Τα Φθηνά Εισιτήρια Aegean-Olympic Air! Έχεις Βαλίτσα; ΘΑ Την Πληρώσεις Χρυσάφι!



Το Μονοπώλιο με την έγκριση και προχωρήσει -συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πληρώνουμε τώρα, αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός κυρίως στις τιμές των εισιτηρίων!
Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η δήθεν προσφορές της εταιρείας Aegean-Olympic Air σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια online που υποτίθεται ξεκινούν απο 19 ευρώ, για να πετάξουμε σε επιλεγμένους εσωτερικούς προορισμούς καθημερινά! Μπούρδες!

Στην ουρά για φάρμακα -Έλλειψη έως 80 σκευασμάτων την ημέρα καταγγέλλει ο ΦΣΘ



"Αντιμετωπίζουμε σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια για παιδιά από 6 μηνών έως 15 ετών -για ιλαρά, ανεμοβλογιά, ηπατίτιδα κ.ά." τονίζει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης
Στην ουρά για να βρουν το πολυπόθητο φάρμακο είναι αναγκασμένοι να περιμένουν οι ασθενείς στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοινωσή του φαρμακευτικού συλλόγου της πόλης. «Οι λίστες αναμονής αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα φαρμακεία με τους φαρμακοποιούς να ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να μην αφήσουν τους πολίτες χωρίς την αναγκαία για την υγεία τους φαρμακευτική αγωγή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων