Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 24-3-2017



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στο Αιγαίο.

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας


Η 23η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας. Για τη φετινή χρονιά, το θέμα που επέλεξε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός έχει τίτλο: "Κατανοώντας τα νέφη". Το παρακάτω βίντεο είναι ενα σύντομο αφιέρωμα τoυ meteo.gr στα νέφη που ομορφαίνουν τον ουράνιο θόλο (επιμέλεια βίντεο: Γ. Γκουρνέλος, Κ. Λαγουβάρδος).
Ακολουθεί ένα σύντομο κείμενο για την Ημέρα και όμορφες φωτογραφίες νεφών (κείμενο & φωτογραφίες: Μανώλης Θράβαλος)

Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν! (5η ιστορία)


Perierga.gr - Έξι χρήσιμες ιστορίες μας... διδάσκουν!

Έξι μικρές ιστορίες-παραβολές που μας οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα για θέματα διοίκησης αλλά και γενικότερα κοινωνικής συμπεριφοράς.

Μάθημα 5o:
Μια γαλοπούλα συνομιλούσε με ένα ταύρο.
Θα ήθελα να μπορούσα να ανεβώ στην κορυφή αυτού του δένδρου, είπε η γαλοπούλα, αλλά δεν έχω δυνάμεις.
‘Γιατί δεν δοκιμάζεις λίγο από τα περιττώματα μου; απήντησε ο ταύρος. Είναι πολύ θρεπτικά.

ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ !



Οι κλεφταραδες νεοταξιτες Τουρκοσποροι των Βρυξελλων,επειδη ηθελαν την εξουσια για να πλουτιζουν οι ιδιοι αλλα και η τραπεζικη μαφια-αφεντης τους,σκαρφιστικαν ενα κολπο λογιστικο,για να κλεψουν τον πλουτο των λαων.
Εκμεταλλεύτηκαν την αλητεια του 2008 με την αλητρα τραπεζα
Leeman Brothers των ΗΠΑ,με τα αερα κοπανιστου ομολογα της στα οποια ειχαν εκτεθει ολες οι πoρνoτραπεζες της Ευρωπαικης ηπειρου,πλην των Ελληνικων-αυτο να τους το αναγνωρισουμε-και αρχισαν να δανειζουν δηθεν τις χωρες,με τον απλουστατο τροπο!

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» της εφορίας, θα ελέγχει τραπεζικές καταθέσεις και εισοδήματα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα θέσει σύντομα σε εφαρμογή το αυτοματοποιημένο σύστημα διασταυρώσεων μεταξύ πρωτογενών καταθέσεων στις τράπεζες και των εισοδημάτων που δηλώνονται στην εφορία και θα επικεντρωθεί στην
τελευταία πενταετία για να μην προσκρούει σε νομικά κωλύματα.

Μύθοι και πραγματικότητα για τις LED

Mειώνουν την κατανάλωση ρεύματος για το φωτισμό ακόμη και κατά 90% σύμφωνα με τις φήμες! Λένε ακόμα ότι είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και για σωστό φωτισμό. Ανακαλύψτε ποιο είναι μύθος και ποιο πραγματικότητα.
Οι οικονομικές λάμπες και προβολείς LED, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για σωστό και πολύ οικονομικό φωτισμό.

Ο "αθώος" λαός..



Μετά από επτά χρόνια μνημονίων και συνταγματικής εκτροπής,
..επτά χρόνια κατεδάφισης κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων,
..επτά χρόνια ανηλεούς συστημικής προπαγάνδας, αλλά και επτά χρόνια έντονης αντιμνημονιακής ενημέρωσης από μπλογκς, σάιτς, και αρκετά ραδιοφωνικά κανάλια,
..ο λαός, οι πολίτες, έχουν χάσει το τεκμήριο της αθωότητας.

Άλλο το προπαγανδιστικό-ενοχικό "μαζί τα φάγαμε" του δίποδου κτήνους,

ΠΚΜ: Κουπόνια για τις λαϊκές σε μονογονεϊκές οικογένειες της Θεσσαλονίκης



Το πράσινο φως για τη διάθεση κουπονιών για τις λαϊκές αγορές σε μονογονεϊκές οικογένειες άναψε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κώστα Γιουτίκα. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σκοπιμότητα για τη δαπάνη του ποσού των 200.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 25% των ανταποδοτικών τελών των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να διατίθεται σε μέλη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για χρέη σε εφορία και τράπεζες



Εξπρές και πολλαπλές κατασχέσεις σε ίδια κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία για όσους χρωστούν στο Δημόσιο, σε ιδιώτες και τις τράπεζες και πλειστηριασμοί ακινήτων με τιμή εκκίνησης η οποία είναι διαφορετική αν ο οφειλέτης χρωστά στο Δημόσιο και διαφορετική αν έχει οφειλές προς τις τράπεζες
είναι ορισμένες από τις ανατροπές που που έχει φέρει η ενεργοποίηση του ν. 4331/2015 με τον οποίο τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Πρώτα το ΣΑΣΘ και μετά ίσως αλλάξει ο ΟΑΣΘ…



Νομοσχέδιο χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Ένα νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης χωρίς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να παρουσιάσει στο τέλος του τρέχοντος μήνα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης παρά τις εξαγγελίες για ανατροπή του υπάρχοντος τοπίου.

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας. Tι ισχύει από την 1η Απριλίου



«Εσύ σέβεσαι τις ώρες κοινής ησυχίας; Ενημερώσου και κοινοποίησε!», γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ελληνική Αστυνομία που θέλει να μας ενημερώσει- και εμείς να ενημερώσουμε με τη σειρά μας- για τις νέες ώρες κοινής ησυχίας.
Συγκεκριμένα από την 1η Απριλίου οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15:00 έως τις 17:30 και από τις 23:00 έως τις 07:00.

Θεσσαλονίκη: Το πασχαλινό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων



Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας-Τι προτείνει για την Κυριακή των Βαΐων ο Εμπορικός Σύλλογος
Να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων (9/4) από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, προτείνει στους καταστηματάρχες ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που με σημερινή του ανακοίνωση γνωστοποίησε το εορταστικό ωράριο της αγοράς για την πασχαλινή περίοδο. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, ο ΕΣΘ τονίζει ότι βάσει του νόμου 4177/2013 «όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων».

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων