Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 17-3-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοανατολικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 4 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Πελοπόννησο έως 17 βαθμούς), 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη τοπικά η μέγιστη θα φτάσει τους 17 βαθμούς), 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Έβαλε σε μια κάλτσα μερικά φύλλα από ΑΥΤΟ το φυτό και την έριξε στο πλυντήριο. Θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα! (Εικόνες)


Συνήθως το βρίσκουμε στο βόρειο ημισφαίριο αν και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Πιθανώς να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να γνωρίζουν τον κισσό, το αειθαλές αναρρηχητικό φυτό που συναντάται σε τοίχους κτιρίων ή σε κορμούς δέντρων.
Παρόλο που οι δηλητηριώδεις ιδιότητές του του έχουν δώσει κακή φήμη, το φυτό αυτό είναι αρκετά φτηνό και πολύ χρήσιμο στο νοικοκυριό, χάρη στης υψηλές συγκεντρώσεις σαπωνίνης.

Διαβήτης: Τα ελληνικά βότανα που τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, απόρροια της κακής διατροφής από το “γρήγορο φαγητό” και της ελλιπούς σωματικής άσκησης από την καθιστική εργασία και τις πολλές ώρες μπροστά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Ολλανδία παράγει σε αξία 1700 ευρώ το στρέμμα, το Ισραήλ 1290 και η Ελλάδα μόλις 190…



Σε σύγκριση της αγροτικής οικονομίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ολλανδία και το Ισραήλ προέβη, ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank κ. Ιάκωβος Γιαννακλής μιλώντας στο 3ο συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο Economist.
Όπως είπε χαρακτηριστικά,

Αυτοψία του ΚΑΣ στις νέες αρχαιότητες που βρέθηκαν στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης





  • Την άμεση πραγματοποίηση αυτοψίας στις νέες σημαντικές βυζαντινές αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στις δυο εισόδους του σταθμού «Αγία Σοφία», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Η Γερμανία φτιάχνει την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων. Εμείς κύριε;


Εδώ και κάποια χρόνια υπήρχε η πρόβλεψη ότι η Γερμανία θα κάνει την κίνησή της όταν θα έφτανε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Δηλαδή, όταν το ευρωπαϊκό αδιέξοδο θα έφτανε σε κάποιο σημείο, στο οποίο η Γερμανία θα έπρεπε να αποφασίσει, αν θα προχωρούσε σε πλήρη Ευρωπαϊκή ενοποίηση, κάτι που θα την ανάγκαζε να αναδιανείμει τον πλούτο που κέρδισε ή θα εξερχόταν από την Ευρωζώνη και θα επέστρεφε σε ένα ισχυρό μάρκο, διατηρώντας τον πλούτο της.

Θα εκπλαγούν αν ο κόσμος εξεγερθεί βιαίως εναντίον τους


Του Γιάννη Σιδέρη

Τα στοιχεία κραυγάζουν και λοιδορούν:

Το liberal χθες επικύρωνε με στοιχεία αυτό που εμπειρικά γνωρίζαμε, ότι το πλεόνασμα είναι πλασματικό γιατί το κράτος έχει κάνει στάση πληρωμών στους προμηθευτές, αλλά και στην έκδοση νέων συντάξεων.

«Κόκκινος συναγερμός» στα σύνορα με τα Σκόπια - Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις


Σκόπια: Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και η Αστυνομία, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα, με σκοπό της ενίσχυσης της μεθορίου ανάμεσα στην Καστοριά και τη Φλώρινα, εξαιτίας της σοβαρότατης πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια.

Αποφασίζουν για τον νέο Καλλικράτη


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοι

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας για τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Παρασκευής, όποτε καλούνται να διαμορφώσουν τις θέσεις τους για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Η συνέλευση θα γίνει μεταξύ των αιρετών μελών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία της ηγεσίας της ΚΕΔΕ.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΪΟΥ 2017

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις φετινές εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας λήγει την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΚΕΓ:
 Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συνιστά τον εθνικό φορέα πιστοποίησης της ελληνομάθειας παγκοσμίως. Διενεργεί κάθε Μάιο τις σχετικές εξετάσεις, σε 150 εξεταστικά κέντρα ανά τον κόσμο, πιστοποιώντας γύρω στους 5000 υποψηφίους ετησίως.

Από ποιο υλικό κατασκευάζονται τα χαρτονομίσματα



Τα χρήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας και σίγουρα θα θέλαμε να ρέουν άφθονα και να τα ξοδεύουμε συνεχώς...

Πολλά είναι όμως και τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τα λεφτά, για παράδειγμα: Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου κ.α. Μπορεί να γνωρίζουμε τα πάντα για τα χρήματα και πως να τα ξοδέψουμε όμως δεν ξέρουμε το σημαντικότερο για αυτά!

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων