Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 2-3-2017



Βροχές και καταιγίδες στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, και πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο ναός που θεωρείται από τους ωραιότερους της χώρας. Είναι χτισμένος πάνω σε σπηλιά και κάτω από τα θεμέλια του τρέχουν νερά από πηγές!



Χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους ωραιότερους ναούς της Ελλάδας. Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν περίτρανα..
Πρόκειται για τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. 

8 τρόποι που ευνοούν την καλή συναισθηματική υγεία του παιδιού

συναισθηματική υγεία παιδιού
Τι είναι η συναισθηματική υγεία του παιδιού; 

Είναι ο τρόπος που το παιδί σκέφτεται, αισθάνεται, συμπεριφέρεται και αλληλεπιδρά με τον υπόλοιπο κόσμο. Καλή συναισθηματική υγεία σημαίνει ότι το παιδί σας είναι χαρούμενο και γεμάτο ενδιαφέρον για τον κόσμο γύρω του, κάνει φίλους, δίνει και δέχεται αγάπη, μοιράζεται, έχει διάθεση να μάθει, είναι ευτυχισμένο στο σχολείο.
Πώς μπορείτε να ευνοήσετε την καλή συναισθηματική υγεία του παιδιού;

Όταν ένα φθηνό Ι.Χ. πέφτει πάνω σε μια Πόρσε


Υπήρχαν όλα τα αναγκαία «συστατικά». Ο πλούσιας κληρονόμος μιας μεγάλης εταιρείας. Το νεαρό της ηλικίας του. Η Πόρσε. Και βεβαίως το οπτικό υλικό.

Υπήρχαν όλα τα αναγκαία «συστατικά» για να γίνει λαϊκό ανάγνωσμα. Και να επακολουθήσει το λαϊκό δικαστήριο. Σαν μάννα εξ ουρανού για τα αδηφάγα μέσα ενημέρωσης (κάποια από αυτά δηλαδή) που δεν είχαν με τι να ασχοληθούν άλλο ένα άνευρο ειδησεογραφικά τριήμερο.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ : ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ…ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Γνωστός μητροπολίτης της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, που μοίραζε το Κοράνι σαν… ιερό βιβλίο στο ποίμνιο του, δεν… «νήστεψε» στην έναρξη της Αγίας Σαρακοστής στους λόγους του και εξαπέλυσε άγρια επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την «μεγάλη» και «ιερά» σύνοδο της Κρήτης.

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας


Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας είναι υπό επεξεργασία από επιτροπή. Το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει αλγορίθμους που θα υπολογίσουν την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων, τα κυβικά και θα συμπεριλάβουν όλα αυτά για να δώσουν κάποιο πιο αναλογικό αποτέλεσμα σε σχέση με σήμερα, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Νηστέψετε από την ΑΙΡΕΣΗ και την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σεβαστοί Πατέρες νηστέψετε πραγματικά και οδηγείστε Θεοφόρα το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Ματώστε τα γόνατα σας με γονυκλισίες ψυχής.
Τα 24 ώρα αυτής της Μεγάλης Σαρακοστής είναι κρίσιμα για όλο τον κόσμο.

Η Eλληνικός Χρυσός παρακολουθεί τη ρύπανση των νερών που η ίδια προκαλεί #skouries



Μεγάλη δημοσιότητα έχει δώσει η Ελληνικός Χρυσός στο «πρωτοποριακό» της σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, υποσχόμενη «παρακολούθηση σε συνεχή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με βήμα ενός λεπτού, όλα τα στοιχεία στο ίντερνετ, ανά πάσα στιγμή» κλπ.
Στην πράξη, ορισμένες από τις πραγματοποιούμενες μετρήσεις είναι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές, όπως ανέλυσε ο καθηγητής γεωλογίας κ. Δημητριάδης για τους αέριους ρύπους εδώ.

Οι τιμές, οι προμήθειες και τα πρόστιμα για τα POS

Μετά την επιβολή των capital controls, ολοένα περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για τις καθημερινές πληρωμές τους, αναγκάζοντας έτσι τις επιχειρήσεις να προμηθευτούν τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS).

Το πλαστικό χρήμα γίνεται φτηνότερο και πλέον υποχρεωτικό, καθώς οι τράπεζες προχωρούν σε μειώσεις των προμηθειών για συναλλαγές με κάθε είδους κάρτες - πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες. 

Σύνταξη γυναικών στα 55 - Οι προϋποθέσεις

Σύνταξη από τα 55 με 23 ευνοϊκές ρυθμίσεις κλειδώνουν οι γυναίκες με τα νέα όρια ηλικίας.

Περισσότερο κερδισμένες είναι οι ασφαλισμένες σε Ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τραπεζών, Ταμείο Τύπου) που είχαν και ανήλικο παιδί ως το 2012, ενώ στα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) τα όρια συνταξιοδότησης ξεκινούν από το 60ό έτος και 3 μήνες και στα ταμεία αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) μετά το 58ό έτος και 6 μήνες, με 35ετία.

Έντεκα άτομα στο «σκαμνί» για μίζες από την αγορά ελικοπτέρων Απάτσι


Έντεκα άτομα στο «σκαμνί» για μίζες από την αγορά ελικοπτέρων Απάτσι

Στο «σκαμνί» για μίζες από την αγορά ελικοπτέρων Απάτσι στέλνει 11 άτομα ο Εισαγγελέας εφετών Σ. Λογοθέτης προκειμένου να δικαστούν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη.
Μεταξύ αυτών ο πρώην πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Γιατί φοράμε τον «Μάρτη», το βραχιολάκι με την στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή. Πήρε το όνομα του από το λατινικό όνομα του θεού Άρη, Mars...



Ο μάρτης πιθανότατα έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου έδεναν μια κλωστή (την Κρόκη) στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι. Ο Μάρτης πήρε το όνομα του από το λατινικό όνομα του θεού Άρη (Mars = Άρης). Είναι ο πρώτος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου και αντιστοιχεί με τον Ελαφηβολιώνα των Αρχαίων Ελλήνων. Στο Βυζάντιο γιόρταζαν την πρώτη Μαρτίου με σπουδαίες δραστηριότητες.

Καλό μήνα!

                                      Αποτέλεσμα εικόνας για μαρτης

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων