Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 28-2-2017



Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο Νότιο Αιγαίο και λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στην Κρήτη, περιμένουμε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. Μετά το μεσημέρι πάντως, στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδες στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, οι οποίες το πρωί ενδέχεται να είναι κατά τόπους πυκνές.

Το ελληνικό τσάι του βουνού δρα κατά του Αλτσχάιμερ


«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία. 

«Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες. Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Aλτσχάιμερ, η οποία οδηγεί στον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων.

Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία να φέρνουμε την χαρά στο σπίτι μας!



Ήμουν πολύ τυχερό παιδί που μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια με κουλτούρα όπου το φαγητό και το οικογενειακό φαγητό ήταν ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας. 
Μερικές από τις πιο σημαντικές παιδικές αναμνήσεις συνέβησαν στο οικογενειακό τραπέζι.

«Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» ...επιβεβαιώνει η βρετανική Telegraph

  • Το «καλύτερα κρυμμένο μυστικό» της χώρας μας χαρακτηρίζει την Χαλκιδική η βρετανική Telegraph.


Η εφημερίδα προτείνει στους Βρετανούς να επιλέξουν την Βόρεια Ελλάδα αντί για κάποιο νησί για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο της... Χαλκιδικής.

Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα από τα πολλά θύματα των Οικουμενιστών είναι ο έγκλειστος από το 2008 σε ένα κελί νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, που ήταν αντίθετος στην οικουμενιστική κίνηση.

"Ύποπτες" δωρεές, εικονικές εισαγωγές και πλαστές αναρρωτικές – Το "πάρτι" στα νοσοκομεία και ένα πόρισμα… "φωτιά"

Δεν είναι πως το ακούει κανείς για πρώτη φορά. Το ότι δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε… "μαγαζιά" γιατρών για να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους. Αλλά πάντα, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και προκαλούν αίσθηση.
Όπως αυτά που έρχονται στο φως μέσα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2017, ύστερα από ελέγχους που έγιναν σε δημόσιο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι.

Σε διαμερίσματα θα στεγαστούν 10.000 πρόσφυγες.



  • Τις προτεραιότητες του υπουργείου για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών ανέπτυξε στη Βουλή ο κ. Μουζάλας σημειώνοντας εκτός των άλλων ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με όλα τα μέσα να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Μεγάλες ανατροπές φέρνουν οι δασικοί χάρτες

Παράνομες εκχερσώσεις, αυθαίρετοι οικισμοί και θολές αναδασώσεις
Του Νίκου Ηλιάδη
Οι σοβαρές διαχρονικές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και οι στρεβλώσεις δεκαετιών αναδύονται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο με αφορμή την εξελισσόμενη διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών.

Ξεπέρασαν τις 300 χιλιάδες οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης




  • Τις 300.167 έφτασαν οι αιτήσεις ενδιαφερόμενων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 131.800.


Όπως ανέφερε σε...δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά θα είναι συνεχώς ανοικτό. Απλά στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των πολιτών, που έχουν αιτηθεί το ΚΕΑ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες γης

Πως διαβάζονται και πως προβάλλονται αντιρρήσεις για τους χάρτες
Του Νίκου Ηλιάδη
Οι βασικές παράμετροι της επιχειρούμενης κύρωσης των δασικών χαρτών παρουσιάζονται μέσα από τις ακόλουθες 15 ερωταπαντήσεις.
1. Τι είναι οι δασικοί χάρτες;
Οι δασικοί χάρες θεσμοθετήθηκαν με το ν. 2664/1998. Είναι χάρτες οι οποίοι δείχνουν ποιες εκτάσεις ήταν το 1945 και παραμένουν και σήμερα δασικές ή χορτολιβαδικές ή άλλης μορφής (μη δασικές, π.χ. χωράφια, λίμνες κ.ο.κ.) ή συνδυασμών όλων των προηγούμενων.

Ετοιμάζουν ηλεκτρονικές ταυτότητες με DNA για 580.161 μετανάστες!



  • Ηλεκτρονικές κάρτες με τα βιομετρικά τους δεδομένα θα αρχίσουν να αποκτούν μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών να καταπολεμηθεί η πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων αλλά και να υπάρξει συνολική εικόνα για το «χάρτη» των πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα.