Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 27-2-2017



Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το πρωί στη υπόλοιπη βόρεια, και από το απόγευμα στην κεντρική Ελλάδα. Προς το βράδυ βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται μόνο στο νότιο Αιγαίο και στη νότια Πελοπόννησο. Κάποιες λασποβροχές αναμένονται στα κεντρικά και νότια.

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε



Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.

Θεσσαλονίκη: Μοναδικός στον κόσμο ο σταθμός του μετρό στη Βενιζέλου



H μελέτη με τίτλο «Σταθμός Βενιζέλου με κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί», παρουσιάστηκε σήμερα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων μίλησαν ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος.

Οργή στη Γερμανία: Μαθητές-κατασκόπους του δημιουργεί ο Ερντογάν στα γερμανικά σχολεία


Οργή στη Γερμανία: Μαθητές-κατασκόπους του δημιουργεί ο Ερντογάν στα γερμανικά σχολεία

Το τελευταίο διάστημα έχουν διατυπωθεί κατηγορίες ότι τα τουρκικά προξενεία στη Γερμανία προτρέπουν δασκάλους, γονείς και μαθητές τουρκικής καταγωγής να κατασκοπεύουν «εχθρούς» του Ερντογάν.
To μακρύ χέρι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθάνει μέχρι τα γερμανικά σχολεία;
Τις κατηγορίες αυτές εξετάζουν τώρα οι αρχές ασφαλείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και μοιάζουν πραγματικά απίστευτες.

Παγκόσμια πρωτιά – Ο Παρθενώνας είναι το ομορφότερο κτήριο του πλανήτη


Παγκόσμια πρωτιά – Ο  Παρθενώνας είναι το ομορφότερο κτήριο του πλανήτη


Ακόμη μία παγκόσμια επιτυχία σημείωσε η χώρα μας, η οποία έχει διακριθεί πολλές φορές για την ομορφιά της αφού έπειτα από ψηφοφορία ο Παρθενώνας είναι πλέον και επίσημα το ομορφότερο κτήριο όλου του κόσμου.

Η ψηφοφορία διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα Business Insider

Η ψηφοφορία διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα Business Insider. Θέλοντας να πάρει τη γνώμη των πιο ειδικών στο είδος, οι οποίοι έχουν πιο εμπεριστατωμένη κρίση,

Απάντηση Α/ΓΕΣ Α.Στεφανή στην Τουρκία για τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών: «Σας περιμένουμε»!


Με μια σύντομή αλλά με πολλές ερμηνείες δήλωση απάντησε ο Αρχηγός του Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής στην νέα τουρκική παράλογη πρόκληση όπου τουρκικά δημοσιεύματα χαρακτήρισαν τις Οινούσες ως «τουρκικό» νησί.

Ο Α/ΓΕΣ στη δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ΕΣ είναι έτοιμος για το οτιδήποτε και πλήρως προετοιμασμένος λέγοντας ουσιαστικά στην Τουρκία «αν θέλει ας κοπιάσει».

Πόρισμα - βόμβα για τα δημόσια νοσοκομεία: Εικονικές νοσηλείες και γιατροί που επιλέγουν πότε και ποιον ασθενή θα χειρουργήσουν!



Σε «ιδιωτικά μαγαζιά» έχουν μετατραπεί κλινικές του ΕΣΥ εξυπηρετώντας αποκλειστικά τους ιατρούς και την πελατεία τους. Τακτικά περιστατικά «βαφτίζονται» επείγοντα για να παρακάμψουν λίστες αναμονής, γιατροί επιλέγουν πότε και ποιον ασθενή θα χειρουργήσουν και ... ασθενείς -κυρίως του Δημοσίου- πραγματοποιούν εικονικές νοσηλείες προκειμένου να λάβουν αναρρωτικές άδειες από την εργασία τους!

Θεσσαλονίκη: Στους επόμενους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ οι μειώσεις λόγω παγετού



Στους επόμενους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ αναμένεται να δουν οι καταναλωτές που είχαν κατεστραμμένα υδρόμετρα λόγω παγετού τις μειώσεις στις χρεώσεις του Οργανισμού. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ που πρόσφατα πάρθηκε όσοι καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες, πολύτεκνοι κ.α.) δεν θα πληρώσουν τις επιπλέον δαπάνες για την αντικατάσταση των υγρομέτρων, ενώ στους υπόλοιπους καταναλωτές θα υπάρξει έκπτωση 50% με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια και με επιμερισμό της δαπάνης αυτής στους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς.

Πόσο μειωμένα θα είναι και πότε θα δοθούν τα εφάπαξ το 2017


Πόσο μειωμένα θα είναι και πότε θα δοθούν τα εφάπαξ  το 2017

Mειωμένα έως και 22% θα είναι τα πρώτα εφάπαξ που θα καταβληθούν το 2017, τα οποία πρέπει να δοθούν μέσα σε σφιχτό χρονοδιάγραμμα ,στο πλαίσιο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν τον κίνδυνο να μην απορροφηθούν έγκαιρα τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα και να χρειαστεί να επιστραφούν τα χρήματα,αφού οι δαιδαλώδεις διαδικασίες ενοποίησης όλων των ταμείων πρόνοιας στο ΕΤΕΑΕΑΠ –το δεύτερο υπερταμείο μετά τον ΕΦΚΑ -έχουν πάει πίσω την καταβολή των εφάπαξ.

Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και περιουσίας για 500 ευρώ



Προστασία από κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο μόνο για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά βοηθήματα μέχρι 1000 ευρώ προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», προβλέπεται η προστασία των καταθέσεων μέχρι 1250 ευρώ σε ένα μόνο λογαριασμό κάθε οφειλέτη. Πέραν των ορίων αυτών και σε όλους τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς, η εφορία μπορεί να κατάσχει ποσά εισοδημάτων και εσόδων που δικαιούνται οι οφειλέτες, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Πώς να αντιδράσετε εάν ο χαρταετός πιαστεί σε καλώδια της ΔΕΗ

Είναι επιβεβλημένο να μην πετάμε τον χαρταετό μας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Εάν πάντως μπλεχτεί στα καλώδια, ξέρουμε τι κάνουμε;

Η νούμερο ένα συμβουλή είναι να μην επιχειρήσουμε να απελευθερώσουμε τον χαρταετό τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/2/2017

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2017, που κυκλοφορούν εκτάκτως Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων