Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 16-2-2017



Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Donald Sutherland: Μην εμπιστεύεστε κανένα ηγέτη γιατί αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι προδότες [Βίντεο]


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένας πολύ γνωστός βετεράνος ηθοποιός, ο Donald Sutherland, στα τελευταία του αποφάσισε να μιλήσει για ένα κόσμο που χάνεται προδομένος από τους ίδιους τους ηγέτες του, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δικά τους συμφέροντα και η εγκαθίδρυση της δικτατορίας της Νέας Τάξης.

Σε 30 ευρωπαϊκές χώρες διδάσκονται αρχαία Ελληνικά σε δημόσια σχολεία!!!



Υπάρχει ένα σχολείο στην «καρδιά» της Αθήνας που διδάσκει την Ελληνική γλώσσα, αλλά και αρχαία Ελληνικά σε ξένους που ζούνε στην Ελλάδα.


Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1972 και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο στο κέντρο δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος» δόθηκε για να θυμίζει την μεγάλη εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας, που ακολούθησε την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τις Ινδίες.

Μαθήματα Πατριδογνωσίας: «Τ΄ Αντρούτσου η μάνα χαίρεται του Διάκου καμαρώνει…»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

«Άνοιξε μάνα μας γλυκειά, την άφθαρτη καρδιά σου
κι αγκάλιασέ τα τα φτωχά, τα μαύρα τα παιδιά σου»

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Τούτη την εποχή, που μας «εκύκλωσαν αι του βίου ζάλαι» και μας περικύκλωσαν οι σάπιοι και οι υπέρμαχοι του αφελληνισμού, καταφύγιο και παρηγορία είναι η εθνική μας ιστορία. Ξεφεύγεις από τις αναθυμιάσεις, τα πνιγηρά «κατορθώματα» των ποικιλώνυμων γραικύλων.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Βρετανία επιβεβαιώνει σχέδιο Ελλάδας-ΗΠΑ για έξοδο από το ευρώ και σύνδεση με το δολάριο – Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις (βίντεο)


H Ελλάδα είναι έτοιμη να ταπεινώσει τις Βρυξέλλες με υπονόμευση του ευρώ καθώς θα υιοθετήσει το Αμερικανικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ και σύνδεσης με το αμερικανικό δολάριο. Αυτό αποκαλύπτουν βρετανικές πηγές με πολύ καλή γνώση της Αμερικανικής στρατηγικής ταπείνωσης και ανάσχεσης του οικονομικού Τέταρτου Ράιχ του Βερολίνου. Άλλωστε και το Brexit ήταν μέρος αυτής της στρατηγικής.

ΑΣΕΠ, Φεβρουάριος 2017: Ποιες ειδικότητες ζητούνται για πρόσληψη

Με μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν δήμοι, μουσεία, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, δικαστήρια και ΝΠΙΔ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: μηχανικοί, διοικητικοί, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, φύλακες, διανομείς, καθαριστές κ.ά.



Θα πρέπει να τις αλλάξουν όσοι θέλουν να εκδώσουν διαβατήριο-Λύση επεξεργάζεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ
Άμεση λύση στο πρόβλημα αντικατάστασης των δελτίων ταυτότητας, στα οποία δεν αναγράφεται ολογράφως ο τόπος γέννησης, επεξεργάζεται η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος,

Πότε θα λείτουργήσει η ηλεκτρονική εφαρμογή για να βλέπυμε το χτίσιμο του αφορολόγητου στο Τaxis

Τον Μάρτιο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική εφαρμογή για το χτίσιμο του αφορολόγητου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μέσω της εφαρμογής οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται για το ύψος του αφορολόγητου που έχουν «χτίσει» από τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της Ενωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, Γ. Χατζησαλάτας, η εφαρμογή χρησιμοποιείται μέσα από το Taxinet.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα.Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει εξίσου τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη. Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Πώς και πού γιορτάζει τις απόκριες η Β. Ελλάδα



Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους ξεκινά την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία
Μάσκες, σερπαντίνες, κομφετί, όλα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Τα αποκριάτικα αξεσουάρ είναι έτοιμα και πάλι να εντυπωσιάσουν, με τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να σχεδιάζουν τις στολές με τις οποίες θα εμφανιστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και τα πάρτι που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη και με κορύφωση την Καθαρά Δευτέρα.

Πως μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες τηλεφωνικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης



Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα λειτουργεί δωρεάν τηλεφωνική γραμμή από τις 07:30 έως 15:00 (εργάσιμες μέρες)
Έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), παρέχεται στην τηλεφωνική γραμμή 15105.

Πόσο στοίχισε στην ΠΚΜ η επιχείρηση για την απομάκρυνση της βόμβας



Το τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας δέχτηκε τριάντα πέντε χιλιάδες κλήσεις
Τριάντα πέντε χιλιάδες κλήσεις δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από πολίτες που ζητούσαν ενημέρωση για τις διαδικασίες απομάκρυνσής τους από τη ζώνη εκκένωσης στο πλαίσιο της επιχείρησης απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από την περιοχή του Κορδελιού – Ευόσμου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων