Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 29-1-2017



Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 λίγες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ανατολική Στερεά αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινά τμήματα. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στο πιο πλούσιο Ελληνικό χωριό δεν υπάρχει κρίση ούτε ανεργία. Οι 500 κάτοικοί του ζουν σαν.. Κροίσοι


Στο πιο πλούσιο Ελληνικό χωριό δεν υπάρχει κρίση ούτε ανεργία. Οι 500 κάτοικοί του ζουν σαν.. Κροίσοι

Πριν 20 περίπου χρόνια η Ανάβρα ήταν απλά ένα απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο από τους πάντες τόπο. 

Οι όροι και προϋποθέσεις για να αποκτήσει κάποιος άδεια χειριστή drone - Δείτε δημοσίευση στο ΦΕΚ


Εξετάσεις για άδεια χειριστή drones

Καθορίστηκαν οι όροι για την απόκτηση άδειας χειριστή drone. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να επιτύχει σε θεωρητική και πρακτική εξέταση, να διαθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών και πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ.

Προειδοποίηση ΒΟΜΒΑ από τους Γιατρούς: Αν χρησιμοποιείτε Αλουμινόχαρτο Σταματήστε το αμέσως αλλιώς…



Το αλουμινόχαρτο, είναι πολύ χρήσιμο και υπάρχει σίγουρα σε κάθε κουζίνα. Χρησιμοποιείται συνήθως για να καλύψει τα φαγητά στο φούρνο.
Μια έρευνα όμως έδειξε, ότι εάν κάποιος μαγειρέψει με αλουμινόχαρτο, βάζει τον εαυτό του σε μεγάλο κίνδυνο και προβλήματα υγείας.

To party κατά Ελληνών φορολογουμένων συνεχίζεται. ΜΚΟ και μετανάστες απολαμβάνουν.





Προ ημερών είχαμε αναφερθεί εκτεταμένα στο ζήτημα με στοιχεία που αναφερόντουσαν σε μια άνευ προηγουμένου χρέωση κονδυλίων υπέρ μεταναστών και ΜΚΟ, με βάρος στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων. Με δεδομένο πώς η Ε.Ε. εδώ και αρκετό διάστημα έχει σταματήσει τις χορηγίες για το θέμα της μετανάστευσης στο Ελληνικό κράτος και δίνει όποια κονδύλια προς διαχείριση σε εγκεκριμένες ΜΚΟ από το Υπουργείο Μετανάστευσης (ζήτημα πώς και με ποιά κριτήρια πιστοποιούνται), μπορεί κάποιος από τα αναγραφόμενα Υπουργεία να μας αναφέρει την ποσόστωση που αφιερώνει το προϋπολογισμένο κονδύλι του ΓΕΣ για το θέμα.

Νέο 50ευρω κυκλοφορεί στις 4 Απριλίου

Στις 4 Απριλίου 2016 θα τεθεί σε κυκλοφορία το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016).

Πώς θα αναγνωρίσετε τα πλαστά χαρτονομίσματα



Στα 353.000 ανέρχονται τα πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από αυτά περίπου το 80% των πλαστών τραπεζογραμματίων αφορούσαν τις ονομαστικές αξίες των 20 και των 50 ευρώ. Σημειώνεται ότι σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016 και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Αγοράζουν βουλγαρικά POS για να παρακάμψουν τα capital controls -Σαφάρι της εφορίας

Ελεγκτικό «σαφάρι» στην αγορά προκειμένου να εντοπιστούν τα παράνομα POS έχει εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται στις συναλλαγές με κάρτες.

Ήδη από χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε επαγρύπνηση και έχουν ήδη δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στα συνεργεία που διενεργούν μερικούς επιτόπιους προληπτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις.

Θεσσαλονίκη: Μείωσε κατά 12% τις τιμές του Ιανουαρίου το φυσικό αέριο



Καλά είναι τα νέα για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που το έκαψαν... λίγο παραπάνω, εξαιτίας του τσουχτερού κρύου τις προηγούμενες ημέρες
Καλά είναι τα νέα για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που το έκαψαν… λίγο παραπάνω, εξαιτίας του τσουχτερού κρύου στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες.
Η εταιρεία ΕΠΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας ανακοίνωσε την μείωση έως και 12% της τιμής του αερίου για τον μήνα Ιανουάριο του 2017, μείωση που όπως αναφέρει, είναι μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή που προκύπτει από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ροδόπη



Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ανάρτησε το σχετικό με τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ροδόπης και της Δράμας περιεχόμενο
Αναρτήθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης οι δασικοί χάρτες για περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ροδόπης και της Δράμας.

Από 50 έως και 500 ευρώ αύξηση στις εισφορές για 650.000 αγρότες

Εισφορές αυξημένες από 50 έως και 500 ευρώ, σε σχέση με το παλαιό καθεστώς, καλούνται να πληρώσουν στο τέλος Φεβρουαρίου οι περίπου 650.000 αγρότες, καθώς ο ασφαλιστικός νόμος προβλέπει για το τρέχον έτος αύξηση του ποσοστού εισφορών παράλληλα με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων