Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 26-1-2017



Τη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 αναμένεται επιδείνωση του καιρού με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ημιορεινά.

Πως ακουγόταν η ψαλμωδία στην Αγία Σοφία. Ένα πανεπιστήμιο προσπάθησε να ξαναδημιουργήσει τον ήχο μέσα στο ναό, έπειτα από περίπου 700 χρόνια! Ακούστε τη μοναδική ακουστική εξομοίωση...


Η Αγία Σοφία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης. Ποιος να το ήξερε ότι ο μαγευτικός ήχος της θα μπορούσε να μεταφερθεί στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ; Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου προσπαθούν να αναπαράγουν ψηφιακά την εμπειρία της παρουσίας κάποιου μέσα στην Αγία Σοφία, όταν λειτουργούσε πριν αιώνες.

Γερμανοί: Ήρθαν οι Έλληνες Γιατροί και Ανέβασαν το Επίπεδο Υγείας!


Γερμανοί: Ήρθαν οι Έλληνες Γιατροί και Ανέβασαν το Επίπεδο Υγείας!

«Οι καλά εκπαιδευμένοι Ελληνες γιατροί φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες στο γερμανικό σύστημα υγείας και μπορούν να συμβάλουν στη περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος», τόνισε η υπουργός Υγείας του ομοσπόνδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Μπάρμπαρα Στέφενς, μιλώντας, πριν από μερικές ημέρες, σε εκδήλωση υποδοχής ελλήνων γιατρών, στο Ντόρτμουντ.

Η ελευθερία μας, βρίσκεται στο χέρι μας.


Στην Αφρική και την Ινδία παγιδεύουν τις μαϊμούδες με τον εξής τρόπο: Παίρνουν ένα μπουκάλι που έχει στενό στόμιο, το στερεώνουν κάπου και βάζουν μέσα σε αυτό φιστίκια ή μια μπανάνα. Η μαϊμού μπορεί να βάλει το χέρι της μέσα και να πιάσει την μπανάνα, όμως καθώς κρατά την μπανάνα, έχει κάνει το χέρι της γροθιά και δεν μπορεί να το βγάλει από το μπουκάλι.

Μπλοκάρουμε τώρα τη συμμετοχή των παιδιών μας στις σχολική εβδομάδα για τις "έμφυλες ταυτότητες"


Μπλοκάρουμε τώρα τη συμμετοχή των παιδιών μας στις σχολική εβδομάδα για τις "έμφυλες ταυτότητες" - Κατεβάστε το έντυπο και καταθέστε το στο σχολείο!!!

Βδομάδα "εκπαίδευσης" των παιδιών των γυμνασίων των σχολείων με θέμα, μεταξύ των άλλων και το πως να μην "φοβούνται" τους γκέυ, τρανσεξουαλ, μπάι και ότι άλλης ανωμαλίας σας περνάει από το μυαλό.

ΟΑΕΔ – Προσλήψεις σε δήμους: Κάντε ΕΔΩ την αίτηση

764784-oaed.jpg
Προσλήψεις σε δήμους: Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε ,

Στοιχεία ΣΟΚ: Με λιγότερα από 10.000 ευρώ ετησίως ζει το 37% των Ελλήνων – Ολόκληρη η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ


Στοιχεία ΣΟΚ: Με λιγότερα από 10.000 ευρώ ετησίως ζει το 37% των Ελλήνων – Ολόκληρη η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ

Μείωση εισοδημάτων παρουσίασε το 75,3% των νοικοκυριών το 2016, σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.
Αποθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι προσδοκίες των νοικοκυριών για το νέο έτος παραμένουν συντριπτικά αρνητικές, καθώς το 73,5% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης (μόνο το 5,1% αναμένει βελτίωση των οικονομικών του).

Ίδρυση ινστιτούτου για το διαδίκτυο ανακοίνωσε ο Μ. Σφακιανάκης



Σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη, τόνισε λίγο μετά την αποχώρησή του ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας
Την ίδρυση ενός ινστιτούτου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του CSII (Cyber Security International Institute), που θα έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση των χρηστών του διαδικτύου, την πρόληψη των κινδύνων και την ανάδειξη θεμάτων του κυβερνοχώρου, ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Έρχεται «φόρος ακινησίας» στα αυτοκίνητα;

Φήμες θέλουν τα οικονομικά επιτελεία της χώρας να επεξεργάζονται την εισαγωγή ενός «φόρου ακινησίας», μέτρου που θα στοχεύει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κατατεθειμένες πινακίδες!

Σε μια είδηση που θα προκαλέσει σάλο, εγχώριες πηγές επιμένουν ότι ετοιμάζεται ακόμα μια φορολογική επιβάρυνση για τους κατόχους αυτοκινήτων, μέσα στην γενικευμένη φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι αγρότες στην κεντρική Μακεδονία



Η προσπάθεια που επιχειρείται δεν έχει "κομματική χροιά" αναφέρουν εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας
Συζητήσεις, γενικές συνελεύσεις, ζυμώσεις είναι τα «συστατικά» που συνθέτουν την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την ώρα στον πρωτογενή τομέα, ενόψει των…κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί. Μάλιστα, οι καιρικές συνθήκες αποτελούν μείζονος σημασίας παράγοντα για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων