Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: για Τρίτη 24-1-2017



Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τονίζεται ότι οι καταιγίδες στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας,

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τα Σεπόλια στην ελίτ του NBA


Η κινηματογραφική ζωή του Αντετοκούνμπο είναι μια ονειρική αθλητική ιστορία της Ελλάδας

Η ζωή του εθνικού μας «Γιαννάκη» είναι αναμφίβολα πλασμένη από τα υλικά που φτιάχνονται τα πιο γλυκά όνειρα.
Από τις κακουχίες, τη φτώχεια και την ανέχεια, στον μαγικό κόσμο του αμερικανικού μπάσκετ με αποκλειστικά όπλα το ταλέντο που ξεχειλίζει, το ανθρώπινο πείσμα και την τεράστια υπερπροσπάθεια φυσικά.

Μόνο σε ένα Ελληνικό Βουνό υπάρχουν 3000 βότανα, περισσότερα απ’ ότι σε όλη την Ευρώπη.


1

Το βουνό των λουλουδιών και των φαρμακευτικών βοτάνων ήταν από την αρχαιότητα το Πήλιο, όπου έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί περίπου 3.000 βότανα, στο πέρασμα των αιώνων.
Έχει υπολογιστεί ότι η χλωρίδα του Πηλίου περιλαμβάνει τουλάχιστον 1500 είδη φυτών, με πιο σπάνια τα δύο ενδημικά είδη του Πηλίου, την σολντανέλλα του Πηλίου, που φυτρώνει στις όχθες ρυακιών, σε δύο μόνο τοποθεσίες και την κενταύρια της Δράκειας, που ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, φυτό προσφιλές στον Κένταυρο Χείρωνα.

Χαρουπιά: Αυτό είναι το δέντρο εργοστάσιο και ένας χαμένος Ελληνικός θησαυρός



 

Η χαρουπιά ή Κερωνία η έλλοβος,  είναι δέντρο μεγάλο που μπορεί να φτάσει σε ύψος και τα 13 μέτρα. Βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και στην Ελλάδα, αλλά και καλλιεργείται σε φυτώρια για τον καλλωπισμό δρόμων και πάρκων. Στο λεκανοπέδιο της Αθήνας έχουν απομείνει πολλά δέντρα κυρίως για διακοσμητικούς λόγους. Περπατώντας πριν τα Χριστούγεννα επί της Θηβών, σκόνταψα σε αμάζευτα χαρουποκέρατα, και αυτό με έκανε να προσέξω τα πανύψηλα ξεχασμένα δέντρα, αμάζευτα και φορτωμένα με καρπούς.

Αστικός πόλεμος μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων στην Ευρώπη θα είναι το άμεσο μέλλον της ηπείρου μας


1

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ευρώπη, αποτελεί το πιο πιθανό αποτέλεσμα για το δυτικό πολιτισμό, μετά την απειλή της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, αναφέρει έκθεση 
στρατηγικών εμπειρογνώμων από ευρωπαϊκά ινστιτούτα, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η Ελλάδα σ΄ εποπτεία! Από το 1898 μέχρι σήμερα “όλα τα ίδια μένουνε”!



Τα ΄χουμε ξαναπεράσει, αλλά πάντα τα ξεχνάμε. Το χειρότερο είναι ότι δεν μαθαίνουμε τίποτα…
Σαν σήμερα το 1898 η  Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, λόγω πτώχευσης. Ολοκληρώνεται το τεχνοκρατικό τμήμα της δουλειάς της διεθνούς επιτροπής ελέγχου. Ο νόμος που συντάσσει η εξαμελής επιτροπή θα ψηφιστεί από την ελληνική βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 1898 και επισήμως η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου θα αναλάβει την οικονομική διοίκηση στις 28 Απριλίου 1898.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΑΜΕ «ΠΡΟΒΑΤΑ» ???



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πριν από δυο μέρες ένας Τούρκος σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε δημόσια ότι οι 300 του Λεωνίδα θα ντρέπονταν αν έβλεπαν το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας. Διανοηθήκατε ότι όλη η ντροπή αυτή είναι δική μας ?

Σημαντικές αλλαγές σε τέλη, παράβολα και δικαστικά έξοδα



Αλλαγές θα διαπιστώσουν από σήμερα όσοι βρεθούν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με το νόμο 4446/2016, από αύριο αναπροσαρμόζονται τα τέλη, τα παράβολα καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, εντάσσονται προοδευτικά τα τέλη, τα παράβολα και τα δικαστικά έξοδα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ... Εντοπίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι που σχημάτισαν τον «αλβανικό αετό»




Οι υποτιθέμενοι Έλληνες νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους, χαρακτηριστική χειρονομία των αλβανών εθνικιστικών εντοπίστηκαν από το ΓΕΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση
Οι εφτά Αλβανοί οι οποίοι τυπικά, όπως αποδεικνύεται και από την φωτογραφία,  φέρουν την ελληνική υπηκοότητα  διαπιστώθηκε, ότι  είναι νεοσύλλεκτοι, που παρουσιάσθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου, ενώ διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.

Μπλόκα αγροτών: Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις στη Μαγνησία


764347-agrotes_mploka.jpg

Σε κατάσταση προετοιμασίας και λήψης οριστικών αποφάσεων για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φερραίου στην Μαγνησία.

Μπλόκο της εφορίας στις καταθέσεις. Έρχεται το περιουσιολόγιο

Τις καταθέσεις έχει βάλει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει πρόσθετα φορολογικά έσοδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου για φέτος και τα επόμενα χρόνια.
Αυτό που μέχρι το 2010 ήταν άβατο, δηλαδή οι καταθέσεις των φορολογούμενων και το τραπεζικό απόρρητο, έχει ουσιαστικά εξελιχθεί σε έναν εργαλείο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων