Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 17-1-2017



Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις και φαινόμενα σε όλη την χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο, το Αιγαίο και τις παράκτιες περιοχές θα εναλλάσσονται με όμβρους ή καταιγίδες.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Ο ρόλος του νερού στη καρδιακή προσβολή!(ΦΩΤΟ)

megali-prosoxi-o-rolos-tou-neroy-sti-kardiaki-prosvoli
Πόσοι απο εσάς ξέρετε πως λένε, ότι δεν πρέπει να πίνουν τίποτα πριν πάνε για ύπνο, διότι θα πρέπει να ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας;
ΛΑΘ0Σ
Κάτι άλλο που δεν ήξερα … Ρώτησα το γιατρό μου γιατί οι άνθρωποι ουρούν τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Απάντηση από τον καρδιολόγο μου – Η βαρύτητα κρατά το νερό στο κάτω μέρος του σώματός σας όταν είστε σε όρθια θέση (πόδια πρήζονται). Όταν ξαπλώνετε και το κάτω μέρος του σώματος (πόδια κλπ) είναι στο ίδιο επίπεδο με τα νεφρά, είναι τότε που τα νεφρά απομάκρυνουν του νερού, επειδή είναι ευκολότερο.

Ιδού που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι έλληνες μετανάστες



Μεγάλος είναι ο αριθμός των ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό με τα ποσοστά τους να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια λόγω του νέου κύματος μετανάστευσης που
έφερε η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σήμερα, περισσότεροι από 5.000.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν εκτός των ελληνικών συνόρων, διεσπαρμένοι σε 140 χώρες.

Πόσο εύκολο είναι να σε κατασκοπεύει κάποιος στην ψηφιακή εποχή;

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει το τηλέφωνό τους και αναρωτιούνται τι να κάνει άραγε με αυτό εκείνος που το έκλεψε.
Ο Anthony van der Meer, ολλανδός σκηνοθέτης, είχε πέσει κι εκείνος θύμα κλοπής κινητού κι έτσι είπε κάνει μια ταινία με τη βοήθεια ενός παγιδευμένου τηλεφώνου που είχε βάλει ως δόλωμα, στο μετρό του Άμστερνταμ.

Η ιστορία εξευτελίζεται, τα σύνορα καταργούνται και τα πολεμικά πλοία γίνονται ξενοδοχεία


Το αρματαγωγό του πολεμικού Ναυτικού "Λέσβος" στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που φιλοξενεί πρόσφυγες. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Του Παντελή Δ. Καρύκα 
Το παλαιό αρματαγωγό «Λέσβος» ήταν το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που διακρίθηκε στον καταστροφικό πόλεμο – ναι τέτοιος ήταν – του 1974, επιχειρώντας ολομόναχο στα νερά της Κύπρου. Σήμερα το νέο, ομώνυμό του πλοίο, γίνεται πλωτό ξενοδοχείο, με σύμφωνη γνώμη πρωθυπουργού και συνεταίρου του, υπουργού Άμυνας για να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου της Μόρια στο νησί της Λέσβου,

Προετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών



  • Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε στο τέλος του μήνα να βγουν δυναμικά στους δρόμους σε ενωτικό κλίμα.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου αναμένεται να... πραγματοποιηθεί καθοριστική ευρεία συνάντηση, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των αιτημάτων, που θα αποτελέσει και τη βάση των κινητοποιήσεών τους.

Χιλιάδες κρούσματα απάτης με κάρτες.



  • Επί συνόλου πληρωμών 26,2 δισ. που πραγματοποιήθηκαν στο α΄αξάμηνο πέρυσι με πάσης φύσεως ελληνικές πιστωτικές κάρτες, τα 2,6 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε πως ήταν χρεώσεις-απάτη!
Ένα στα 10.000 ευρώ που χρεώθηκαν σε ελληνικές πιστωτικές κάρτες κατά το α΄εξάμηνο του 2016 ήταν προϊόν απάτης σε βάρος των κατόχων των καρτών, σύμφωνα με τα στοιχεία εκθέσεως που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, γεγονός που δείχνει ότι... εκτός από οφέλη, η επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος εγκυμονεί και κινδύνους.

Θλίβονται οἱ μετανάστες καί μᾶς ταΐζουν;


Ποῦ καταντήσαμε; Μετανάστες νά λέν ὅτι μᾶς ταΐζουν κι ὅλας;

Ἐνᾦ οἱ θερμοκρασίες στὴν Βόρειο Ἑλλάδα ἔχουν πέσει στὸ -10, πρόσφυγες ποὺ ζοῦν σὲ καταυλισμούς, ὅπως ὁ Ἀντὲλ καὶ ὁ Ἀντνὰν ἀπὸ τὸ Χαλέπι, μαζεύουν τὰ φαγητὰ ποὺ περισσεύουν καὶ τὰ μοιράζουν σὲ ἀστέγους καὶ σὲ ὅσους ἔχουν ἀνάγκη – συμπεριλαμβανομένων, λέει, τῶν ἑλληνικῶν οἰκογενειῶν.

Το χωριό με την πιο χαμηλή θερμοκρασία στον κόσμο

Μπορεί στη χώρα μας τα σχολεία να έκλεισαν με το πρώτο μεγάλο κύμα του χιονιά (και το θερμόμετρο να δείχνει λίγο κάτω του μηδενός) στο Ουμιακόν, όμως, τα σχολεία βάζουν λουκέτο μόνο όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από - 52 βαθμούς Κελσίου...

Ηλεκτρονικοί οι πλειστηριασμοί των ακινήτων - Τι αλλάζει, πότε ξεκινούν

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η Κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, όπου συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το νομοθέτημα που προβλέπει για πρώτη φορά στη χώρα μας τη διενέργεια των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο. Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Νέες ανατροπές σε Λύκειο-πανελλαδικές

Νέες αλλαγές έρχονται στην Παιδεία, σε ό,τι αφορά το Λύκειο και τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Το τελικό πόρισμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με τις κρίσιμες αλλαγές που σχεδιάζονται με ορίζοντα εφαρμογής την επόμενη τριετία, είναι έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων