Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: για Πέμπτη 12-1-2017



Σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, ωστόσο μέχρι νωρίς το απόγευμα στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ στα βορειοδυτικά. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία για 2 μέρες από Δήμους – Τι πρέπει να ξέρεις

Άρχισαν οι επίσημες ανακοινώσεις από Δήμους της Θεσσαλονίκης για τη μη λειτουργία σχολείων αύριο Πέμπτη (12/1). Ωστόσο, κάποιοι Δήμοι προχωρούν από σήμερα σε ανακοίνωση για κλείσιμο των σχολείων και την Παρασκευή (13/1).
Ας τα δούμε όλα αναλυτικά, με την επισήμανση πως όλες οι εξελίξεις θα δημοσιεύονται σε αυτό το κείμενο του typosthes.gr.

Γιατί όλα μοιάζουν πιο ήσυχα όταν χιονίζει; Η επιστήμη απαντά

Όσο το χιόνι πέφτει στο έδαφος και καλύπτει τα πάντα γύρω θα έχετε παρατηρήσει πως μοιάζει σαν όλα να γίνονται πιο ήσυχα και πως ο θόρυβος μοιάζει να γίνεται λιγότερος.

Αυτό το φαινόμενο οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινους και φυσικούς παράγοντες μια και η χιονόπτωση συνεπάγεται λιγότερη κυκλοφορία από ανθρώπους, αλλά και ζώα.

Το Ελληνικό DNA – ένα μοναδικό φαινόμενο

Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος 
άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.

Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα,

Ετσι σκανάρει τις πινακίδες μας η ασφάλεια

Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε τα νέα περιπολικά οχήματα (διαβάστε σχετικά εδώ), σε κάποια από τα οποία εγκαταστάθηκε και το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων».

Πρόκειται για ένα σύστημα που πρώτο αποκτήθηκε το 2012 και πλέον – στη νεότερη του έκδοση – εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το ποια είναι αυτά. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.

Τι αλλάζει σε Πεδία και μαθήματα στις φετινές πανελλαδικές

panellinies-26-4-708.jpgΑλλαγές στα επιστημονικά πεδία αλλά και στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων
γίνονται με τη σχετική υπουργική απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρεται, «οι Ομάδες Προσανατολισμού επιτρέπουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία κατόπιν συμμετοχής σε εξετάσεις που διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων».

Χαράτσι 400 ευρώ για όλους! Δείτε ποιοι χάνουν

Μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι πλέον αντιμέτωποι με ένα νέο χαράτσι, το ίδιο και όσοι δηλώνουν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Μετά τη... δήλωση συμμόρφωσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, ο υπουργός φαίνεται να ξεχνά και τη δήλωση παραίτησης σε περίπτωση που μειωθεί κι άλλο το αφορολόγητο.

Δεν πάνε καλά ... Με τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής εξομοίωσε ο ανιστόρητος και ανεκδιήγητος Γ. Μουζάλας τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά


Τη διαπίστωση πως η φιλοξενία των 50.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα έχει προχωρήσει χωρίς κοινωνικά προβλήματα, εξέφρασε ο κ. Μουζάλας, υπενθυμίζοντας πως το προηγούμενο κύμα προσφύγων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, παρά την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομοιογένεια με τον ντόπιο πληθυσμό, είχε συνοδευτεί από αντιδράσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΖΟΥΜΕ ΕΠΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!



  • Σου επιβάλλουν για τρίτη χρονιά capital control!
  • Σου έκοψαν τη σύνταξη έως και 50%, γιατί οι προηγούμενες περικοπές... δεν ήταν επαρκείς!
  • Τέλος και το ΕΚΑΣ στους φτωχότερους!
  • Σου έκαναν το 8ωρο εργασίας 4ωρο, με αντίστοιχη μείωση μισθού

Οι Γερμανίδες «τρέμουν» τους μετανάστες – Το 48% φοβάται, το 16% έχει σπρέι πιπεριού


Οι Γερμανίδες «τρέμουν» τους μετανάστες – Το 48% φοβάται, το 16% έχει σπρέι πιπεριού

Ο φόβος των σεξουαλικών επιθέσεων έχει κυριεύσει τις Γερμανίδες. Μία στις δύο Γερμανίδες δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφαλής όταν κυκλοφορεί στη γειτονιά της, με πολλές να κουβαλάνε πάνω τους σπρέι πιπεριού μετά τη Δύση του ήλιου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στη Bild, το 58% των Γερμανίδων πιστεύουν ότι οι δημόσιοι χώροι έχουν γίνει λιγότερο ασφαλείς τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας των μεταναστών και των προσφύγων.

Τι ισχύει για εργαζομένους που δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά λόγω της κακοκαιρίας (εγκύκλιος)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν όλη τη χώρα και έπιασαν στον... ημερήσιο ύπνο τον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και το σύνολο των υπολοίπων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος και των προαστίων, έχουν ως αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων