Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 2-1-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στο Νότιο Αιγαίο και τα δυτικά, με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το Νότιο Ιόνιο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης περιμένουμε τη Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2017. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα σημειωθεί και παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Η αγάπη είναι όλα τα λεφτά!

Η αγάπη είναι όλα τα λεφτά! Πόσοι/ες από εμάς, δεν το έχουμε πει ή ακούσει, αλλά δεν ξέρω όμως  πόσοι το υποστηρίζουμε.

Θα μου πείτε, όλοι/ες... Η αλήθεια είναι ότι σαν ιδέα συμφωνούμε άπαντες, σαν πράξη, μάλλον τα μπερδεύουμε λίγο.

Ψάχνουμε εναγωνίως την αγάπη και την συνεπακόλουθη ευτυχία, μέσα απ' τους άλλους... Είναι ο σωστός τρόπος; Νομίζω όχι. 
         Πρωταρχικά πρέπει ν' αγαπήσουμε τον εαυτό μας, την ψυχή μας, το σώμα μας, τα ελαττώματά μας, τα ''σκοτεινά σημεία'' μας.

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική (Οδ. Ελύτης, -Άξιον Εστί)


Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα δόθηκαν στην ανθρωπότητα ως δώρο εκ περισσεύματος ψυχής των διαιώνιων Ελλήνων. Δεν πουλήθηκαν, όπως πωλούνται σήμερα σε Δύση και Ανατολή τα καταναλωτικά αγαθά, η ενέργεια, τα όπλα.

Τα συναινετικά διαζύγια θα εκδίδονται εντός μισής ωρας

Μέσα σε λίγη θα μπορούν πλέον να εκδίδονται τα συναινετικά διαζύγια μεταξύ ζευγαριών, με την εφαρμογή του νέου νόμου για Δικαιοσύνη – εξπρές.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα ο χρόνος έκδοσης ενός διαζυγίου υπολογιζόταν σε 1,5 έτος, ενώ το κόστος του ήταν πολύ μεγάλο. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Δικαιοσύνης υπολογίζει ότι θα καταφέρει να πετύχει την αποσυμφόρηση των πρωτοδικείων.

Πλήρωσε τα ψώνια ενός άντρα στην ουρά. Μέρες αργότερα, συγκλονίζεται από τα νέα που μαθαίνει στη δουλειά

Μια καλή πράξη μιας γυναίκα είχε ως αποτέλεσμα να γίνει μια...
Μια καλή πράξη μιας γυναίκα από την… πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 2015, είχε ως αποτέλεσμανα γίνει μια ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια,
που θα είχε αποδέκτες ασθενείς με καρκίνο.

Κοντογιώργης: “Η «μισή» Βουλή θα έπρεπε να συλληφθεί για διαφθορά”

"Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να πονέσει για να καθαρθεί το πολιτικό σύστημα. Θα έλεγα ότι πρέπει να πάνε στη φυλακή όλοι οι πρωθυπουργοί της περιόδου του ευρώ"
Ας θυμηθούμε μία παλαιότερη συνέντευξη του καθηγητή Γιώργου Κοντογιώργη που αφορά στο
πολιτικό σκηνικό της χώρας μας που παραμένει το ίδιο. Μόνον οι πρωταγωνιστές της πολιτικής τάξης αλλάζουν...!!!!

Πως λεγόταν η Αθήνα πριν ονομαστεί…Αθήνα;


1

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και Mεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ…
Το αρχικό όνομα της Αθήνας ήταν Ακτή ή Ακτική και το είχε πάρει από τον πρώτο της βασιλιά τον Ακταίο. Το δεύτερο της όνομα ήταν Κεκροπία και οφειλόταν στο βασιλιά Κέκροπα ο οποίος διαδέχθηκε τον Ακταίο, καθώς παντρεύτηκε την κόρη του. Επί βασιλείας του Κέκροπα πήρε το όνομα Αθήνα.

Γιατί σπάμε το ρόδι την Πρωτοχρονιά;

Ένα από τα παλαιότερα γιορτινά έθιμα είναι να σπάμε ένα ρόδι την Πρωτοχρονιά. Ένα έθιμο το οποίο, συναντάται αρχικά στην Πελοπόννησο, αλλά και στις Σέρρες, και αργότερα διαδίδεται σε όλη την Ελλάδα.

Το ρόδι εννοιολογικά σημαίνει ροή και δύναμη, είναι ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας, ενώ αναζητώντας κανείς τις ρίζες του θα φτάσει μέχρι την αρχαία Ελλάδα, όπου θεωρούσαν ότι οι κόκκοι του συμβολίζαν την αφθονία, ίσως και λόγω της ποσοτητάς τους, τη γονιμότητα, την αιωνιότητα, αλλά και την καλή τύχη.

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας


Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Βίος και Πολιτεία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου  

Ο Άγιος Βασίλειος, γεννημένος το 330μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου από γονείς ευγενείς με δυνατό χριστιανικό φρόνημα, έμελλε να γίνει Μέγας πνευματικός διδάσκαλος και κορυφαίος θεολόγος και Πατέρας της Εκκλησίας, αφού η χριστιανική του ανατροφή και η πνευματική του πορεία τον οδήγησαν στην Θεία θεωρεία του Αγίου Ευαγγελίου, και στην αυστηρή ασκητική ζωή, παράλληλα με το ποιμαντικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Καλό Μήνα και Καλή Χρονιά!

                     
                                  Αποτέλεσμα εικόνας για ιανουάριος

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά-Ευτυχισμένο το 2017 απαλλαγμένο από την " τυραννία"