Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Τρίτη 27-12-2016



Για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, αρχικά αναμένονται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά, αυξημένες στο Αιγαίο και τη Χαλκιδική, με τοπικές βροχές στη Βόρεια και ορεινή Κρήτη. Παράλληλα, παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά. Από τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια-βορειοδυτικά προβλέπονται βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μετά το απόγευμα και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας,

Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έθιμα απ' όλη την Ελλάδα!

Τα Χριστούγεννα έφθασαν και σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας οι κάτοικοι αναβιώνουν τα δικά τους ήθη και έθιμα για να γιορτάσουν τη γέννηση του Χριστού. Κάποια από αυτά είναι πολύ γνωστά και άλλα, λιγότερο διαδεδομένα στις ευρύτερες περιοχές, όλα όμως γίνονται με πολύ χαρά και ενθουσιασμό.

ΤΑΒΕΡΝΑ: Πως τρώνε οι Γερμανοί και πως οι Έλληνες! Ξεκαρδιστικό ΒΙΝΤΕΟ!



Ίδιοι είμαστε βρε,
δείτε το βίντεο και βρείτε τις διαφορές!

Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες για να είναι υγιείς πρέπει να πίνουν συχνά με τους φίλους τους!


Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες για να είναι υγιείς πρέπει να πίνουν συχνά με τους φίλους τους!


Για να προλάβουμε τις κακές γλώσσες, δεν το λέμε εμείς, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το λέει!


Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε ότι όταν οι άντρες βγαίνουν έξω για ποτά με τους φίλους τους δεν διασκεδάζουν απλώς, αλλά κρατιούνται και υγιείς!

Με λίγα λόγια δηλαδή, το να συναντιούνται με τους κολλητούς τους και να πίνουν, είναι εντελώς απαραίτητο!

Δεν μας φτάνουν όλα, έρχεται και το τέλος 5% στα σταθερά τηλέφωνα

Aπό 1ης Ιανουαρίου 2017 θα εφαρμοστεί η επιβολή του τέλους 5% στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες παρεχόμενες σε σταθερό σημείο. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, το τέλος επιβάλλεται και αποδίδεται στις φορολογικές αρχές σε μηνιαία βάση.

Το νέο τέλος αφορά τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας ή/και πρόσβασης στο Internet. Η συνολική αύξηση, όμως, που θα νιώσουν οι καταναλωτές στη τσέπη τους ξεπερνά το 5%,

Μέχρι 22.00 ευρώ η ενίσχυση για νέους αγρότες και κτηνοτρόφους



Έως 31 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων
Με ποσά από 17.000 έως και 22.000 ευρώ ενισχύει νέους αγρότες και κτηνοτρόφους η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο σχετικό Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» γίνεται μέχρι τις 31-12-2016,

Χρόνια Καλά - Η γέννηση του Ιησού ας γίνει το φως στη ζωή μας


«Ευχής δικαίας ουκ ανήκοος θεός», ο κορυφαίος Αθηναίος κωμωδιογράφος Μένανδρος ήξερε τι έλεγε... Η ρήση του είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Παρά τις σφοδρές επιθέσεις, αυτός ο τόπος επιβίωσε και οι ευχές όλων έπιασαν τόπο. Μακάρι με τη γέννηση του Χριστού να σημάνει και η γέννηση της ελπίδας για την Πατρίδα μας.

Μπήκαν εισαγγελείς στα έξι υποθηκοφυλακεία της Θεσσαλονίκης



Έκτακτη επιθεώρηση για την «τρύπα» στα έσοδα από το 1993 μέχρι σήμερα

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
Έξι ομάδες εισαγγελέων της Θεσσαλονίκης κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία των έξι άμισθων υποθηκοφυλακείων (ιδιωτικής διαχείρισης) της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας την «τρύπα» που έχει προκαλέσει στο δημόσιο κορβανά η μη καταβολή τέλους που εισπραττόταν από το 1993!

Έρχονται μειώσεις έως 30% στις νέες συντάξεις από την Πρωτοχρονιά

Από την Πρωτοχρονιά, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου, που προβλέπει δραματικές μειώσεις στις εθνικές συντάξεις που ξεκινούν από 10% και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις θα φθάνουν έως και το 30% για εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του νέου έτους.

Κάποια μέρα θα γυρίσω να βοηθήσω στην αλλαγή

357552-mike-sol_alone-2


Είμαι Έλληνας. Πάντοτε ήμουν και ένιωθα Έλληνας. Έχω βαθιά υπερηφάνεια και πόνο κρυφό για την Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως με έδιωξε. Δεν έχει μάθει να αγαπάει τα παιδιά της.Οι συνθήκες οι οικονομικές, η αστάθεια, τα κελεύσματα ενός καλύτερου και πιο αισιόδοξου μέλλοντος, με οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση του δρόμου της ξενιτιάς. Προσέξτε, όχι η δειλία μου, όχι η βολή μου, η ελπίδα μου για ένα πιο φωτεινό μέλλον για μένα και τα παιδιά μου.