Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 14-12-2016


Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα κεντρικά και νότια. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, και την Κρήτη, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν περαιτέρω.

Θεσσαλονίκη Δεκαετία 1980 – Thessaloniki 80s (εικονοβίντεο)


Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη


Δείτε το όλο ξυπνάει αναμνήσεις αλλά… προσέξτε τα παρακάτω σημεία

  • 3:48  Από τότε αναρωτιέμαι… ποιανού είναι αυτή ρε παιδιά;

  • 4:28  Τι έγιναν αυτά ρε παιδιά;

  • 12:16  Γιατί γελάτε; Οι Θεσσαλονικείς είναι αισιόδοξοι!

Ποιο ‘ταπεινό’ μυρωδικό σας προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου



Η ελληνική γη μας το προσφέρει απλόχερα και χάρη στην Μεσογειακή διατροφή υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για άρωμα και γεύση

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το ταπεινό και κοινό μυρωδικό έχει ορισμένες ισχυρές ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το να “σηκώνει ασπίδα” στην υπέρταση τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του μαστού.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 4Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ.

Η Ελλάδα εφαρμόζει δειθνώς την  4η πιο υψηλή φορολογία στην κινητή τηλεφωνία, η οποία ανέρχεται στο 37,5% της τελικής τιμής, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών.
Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίαζονται στην εφημερίδα Καθημερινή αφορούν μάλιστα στο 2015, όταν ο επιβαλλόμενος ΦΠΑ στην Ελλάδα ήταν 235 και όχι 24% όπως είναι σήμερα.

Πώς μπορεί το παιδί μου να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο χωρίς να κινδυνεύει;



  • Να μη δίνει σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό του φίλο, τον κωδικό πρόσβασής του στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς του.
  • Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα με ύποπτο περιεχόμενο ή άγνωστο αποστολέα.

Μεγάλη αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Ελληνες θα κατασκευάσουν στο Κάϊρο εργοστάσιο ηλεκτροοπτικών - Πουλήθηκαν ήδη 3.700 συστήματα!



του Γιάννη Πετρίδη

Μετά την κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου στο νότιο Αιγαίο "Μέδουσα 2016" στην οποία συμμετείχε από την πλευρά της Αιγύπτου η "αφρόκρεμα" των αιγυπτιακών αεροναυτικών δυνάμεων (μέχρι και τη νέα φρεγάτα FREMM και stealth κορβέτες έφεραν οι Αιγύπτιοι), οι δύο χώρες προχώρησαν σε μία ακόμα πιο ουσιαστική συνεργασία στον αμυντικό τομέα:

Μόνο με κάρτα οι αγορές άνω των 500 ευρώ



Τον δρόμο της Βουλής αναμένεται να πάρει εντός της εβδομάδας το περίφημο νομοσχέδιο για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, με την οποία θα «χτίζεται» το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται η πολυαναμενόμενη διάταξη για τον ακατάσχετο λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Φωτιά παίρνουν τα τεκμήρια το 2017 - Οι νέες παγίδες

Ακόμη πιο επαχθές καθεστώς τεκμηρίων θα ισχύσει από το 2017 για εκατομμύρια φορολογούμενους.

Οι παγίδες υπερφορολόγησης που κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα είναι πιο πολλές και σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Εκλογές ή ανεξαρτησία;

https://3.bp.blogspot.com/-tDJ60eGvWdw/WE5SAl6cu5I/AAAAAAAAJxY/pgoHLPu2nAwdrNGojRhAAl5e785y63MlACLcB/s400/arkas-skylla.jpg

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το αν θα γίνουν ή όχι σύντομα εκλογές.
Η αντιπολίτευση -φυσικά- τις ζητάει, η κυβέρνηση -φυσικότερα- αρνείται τέτοιο ενδεχόμενο,
..άσχετα αν συνήθως ό,τι διαψεύδει γίνεται,
..και μιά σημαντική μερίδα των πολιτών τις περιμένει σαν παιδάκι που του τάζουν βόλτα στο λούνα παρκ.

Οι υπόλοιποι, αυτοί που ψιλολογίζουν τα πράγματα, που συνηθίζουν να σκέπτονται πριν
μιλήσουν ή πράξουν,

10+1 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε στα social media



Facebook και Google ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαλείψουν τις ψευδές ειδήσεις από τις πλατφόρμες τους.
Το πρόβλημα με τα social media, όμως, δεν είναι μόνο οι ψευδείς ειδήσεις, αλλά και οι ψευδείς λογαριασμοί – και εκείνοι που κρύβονται πίσω τους. Γι αυτό θα πρέπει να προσέχετε πολύ τις πληροφορίες που γνωστοποιείτε online, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μοιράζεστε αυτές που ακολουθούν:

Χαμένα 12 περιπολικά από την αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης για την… ασφάλεια του γραφείου πρωθυπουργού

Μακραίνει η λίστα με τους αστυνομικούς που αποσπάστηκαν από μάχιμες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης για να φρουρούν το γραφείο του πρωθυπουργού που λειτουργεί το τελευταίο διάστημα μέσα στο ΥΜΑΘ.

«Πρόκειται για τον επικεφαλής, 8 από την ασφάλεια και 15 από την τάξη», είπε σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης.

Έρχεται το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων -Οι αλλαγές στην Παιδεία

Αλλαγές στην Παιδεία προανήγγειλε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κώστας Γαβρόγλου, με σημαντικότερη αυτή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η οποία θα αφορά τους μαθητές Α' Λυκείου του σχολικού έτους 2017-2018.

Οπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», μία ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών σε Δημοτικά και Γυμνάσια.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων