Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 7-11-2016



Συννεφιά και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016. Λίγες βροχές μικρότερης διάρκειας και έντασης θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Μια «νεκρή» αγορά ακινήτων. Στοιχεία - σοκ: Τουλάχιστον 500 χιλιάδες διαμερίσματα είναι άδεια

Τουλάχιστον 500 χιλιάδες σπίτια είναι άδεια και αναζητούν αγοραστή, σε μια «νεκρή» αγορά ακινήτων. Αυτό τονίζει ο Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, τέως Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής και Επιστημονικός Σύμβουλος της SOLUM Property Solutions.

Κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην κτηματαγορά ο κ. Χαραλαμπόπουλος επισημαίνει ότι η μεγάλη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας άρχισε να σημειώνεται σταδιακά από το 2007

Στρίψτε το τιμόνι αλλιώς γιατί έρχεται συμφορά για τη χώρα…

 
Γράφει ο Γεωργιάδης Λουκάς

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αψυχολόγητων όσο και επικίνδυνων ενεργειών (για να μη τις χαρακτηρίσουμε αλλιώς…) που υποσκάπτουν το μέλλον της χώρας. Η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, τα χειρότερα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις έπονται, το θεσμικό κενό μεγαλώνει λόγω αρρωστημένων νοοτροπιών και προσώπων και στο βάθος έχουμε να δοκιμάσουμε (για πόσο ακόμη;) την υπομονή των εταίρων-δανειστών.

Βαρύτερες ποινές για μη έκδοση αποδείξεων.



  • Αυστηρότερα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με...ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν το καλοκαίρι κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς διαπίστωσαν πως τα πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις παραμένουν «χάδι».

Τώρα στον Παππά ανατέθηκε το επόμενο σχέδιο... Η φίμωση του ιντερνετ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhybwnuEunRW-zc0FH16BpB2oAxA57Xv0Adz3g_WmCx0thPRaU1Z7RQxqIkp1J8Pr7g-AKnx83yXXHkUOQUSo5FLy1_EUj9TPiK1BWDU5WPpIstclWROAsNv3uKIa7XiMNgnIKwqSnPV5M/s640/shutterstock_10649410.jpg
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Όταν πριν από λίγες μέρες ανέβαζα το ποστ σύμφωνα με το οποίο επεσήμανα του κινδύνους που έρχονται, ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα ερχόταν να επιβεβαιωθεί τόσο σύντομα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;



της Μαρίας Χωριανοπούλου
Η Ελλάδα του 2016 είναι μία σχεδόν ολοσχερώς διαλυμένη χώρα που επιτροπεύεται ταπεινωτικά. Χάνει καθημερινά το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της το οποίο
ματαναστεύει στο εξωτερικό, το ποσοστό των πολιτών που αδυνατεί να πληρώσει τις οφειλές του (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ.) καθημερινά αυξάνεται,

Έρχεται το ''έξυπνο'' ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους σιδηροδρόμους - Σε 3 ώρες το Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Την έλευση του ''έξυπνου'' ευρωπαϊκού εισιτηρίου, που θα εκδίδεται ανά την Ευρώπη, και με την κατοχή του κάθε ταξιδιώτης θα μπορεί να έρχεται και να κινείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.
Μεταξύ άλλων, από το βήμα του 11ου Πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», είπε ότι τον Δεκέμβριο τοποθετούνται σε όλα τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μηχανήματα «pos»,

ΕΝΦΙΑ: Το ΣτΕ δίνει οδηγίες σε όσους ιδιοκτήτες στρέφονται κατά του φόρου


742998-simboulio-epikrateias.jpg

Το Συμβούλιο της Επικρατείας παρέχει οδηγίες πέντε σημείων προς τους φορολογουμένους ιδιοκτήτες ακινήτων για να μην χάνουν τις δίκες κατά του ΕΝΦΙΑ και των νέων αντικειμενικών αξιών που αναπροσαρμόστηκαν οριζόντια τον περασμένο Ιανουάριο.

Πόσο μειώνονται τα παράβολα για ΑΣΕΠ


743007-asep.jpg

Μειώνεται σημαντικά η αξία των παραβόλων υποβολής αίτησης συμμετοχής σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ! Οι μισοί περίπου Ευρωπαίοι διαθέτουν Ελληνικό DNA

2016-11-05_195103
Η ομιλία του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, Ομότιμου Καθηγητή του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Bιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 διοργανώθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας,

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων