Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 29-10-2016



Το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές τοπικές έως και το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, με πιθανότητα για βροχοπτώσεις κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, και την Κρήτη.

Το τεστ 10 ερωτήσεων που δείχνει αν θα έχετε πρόβλημα από το Αλτσχάιμερ

αλτσχάιμερ
 
Η ήπια λήθη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Αν έχετε πρόβλημα να θυμάστε το όνομα κάποιου ατόμου, αλλά σας έρχεται αργότερα, αυτό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα μνήμης.
Αλλά εάν τα προβλήματα μνήμης επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή σας ζωή, θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα σημάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Πού βρίσκονται οι πρωταθλητές «μαμάκηδες» στην Ευρώπη (γράφημα)

Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως είναι και η Ελλάδα, τα παιδιά ανέκαθεν αργούσαν να «ανοίξουν τα φτερά τους» και να αποφασίσουν να αφήσουν την οικογενειακή εστία για να ζήσουν ανεξάρτητοι.Ωστόσο, η οικονομική κρίση που μαστίζει την ήπειρο, έχει πλέον αυξήσει δραματικά τα ποσοστά των αγοριών και των κοριτσιών που συνεχίζουν να συμβιώνουν στην ίδια στέγη με τους γονείς τους, για αρκετά χρόνια μετά την ενηλικίωση.

Οι τράπεζες σχεδιάζουν «ηλεκτρονική διενέργεια πλειστηριασμών» ενώ το κίνημα φουντώνει στα ειρηνοδικεία της χώρας

Καθώς συνεχίζονται τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας με αμείωτο ρυθμό οι τράπεζες σχεδιάζουν να τα παρακάμψουν υιοθετώντας την λύση της ηλεκτρονικής διενέργειας πλειστηριασμών.
Η πρόταση αυτή που προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να μην απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων συζητήθηκε, κατά πληροφορίες της Καθημερινής, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι των δανειστών με τραπεζικά στελέχη.

Ήττα της κυβέρνησης η απόφαση του ΣτΕ

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.

Σε μια θύελλα αρνητικών δημοσιευμάτων και όχι μόνο για την κυβέρνηση εξελίχθηκε η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Για βαρύ πλήγμα στην κυβέρνηση κάνει λόγο ο ξένος τύπος αφού όπως σχολιάζεται σχετικά το θέμα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες έπαιζε ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης η οποία βλέπει τώρα το εγχείρημά της να καταρρέει...

Προσοχή: H μεγάλη παγίδα που ακυρώνει τις 100 δόσεις προς την εφορία

Του Σπύρου Δημητρέλη

Μια αρνητική έκπληξη βιώνουν καθημερινά χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι διαπιστώνουν ότι χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ενώ θεωρούν ότι έχουν κινηθεί εντός των πλαισίων που επιτρέπουν την παραμονή τους σε αυτήν. Ο λόγος; Καθυστερούν να ρυθμίσουν νέες φορολογικές οφειλές ή τις εξοφλούν εκτός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος.

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Με την ευκαιρία της διενέργειας των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν την 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν στις 10 Νοεμβρίου 2016, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.

"Δεκάδες ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας να χειρουργηθούν"


 


  • Σοκαριστική καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ
  • Λίστα (δείτε παρακάτω) με τις ελλείψεις ανά Νοσοκομείο
Κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών, έκτακτα περιστατικά που μεταφέρονται από.. νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργηθούν, μακρές λίστες αναμονής για τους ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν έως και δύο έτη, διαλυμένος εξοπλισμός, μεγάλες ελλείψεις χειρουργικών υλικών:

Ανακοίνωση καταπέλτης των δικαστών του ΣτΕ προς την κυβέρνηση: Η εξουσία μας πηγάζει από το λαό και το Σύνταγμα!

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή τις κυβερνητικές δηλώσεις μετά την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, για την έκδοση αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, ότι αποστολή του ΣτΕ είναι «ο έλεγχος νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και δι’ αυτής ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων».

Ασφυκτιούν τα νοικοκυριά: Ακόμη φτωχότεροι από πέρυσι οι Έλληνες..



  • Μείωση 0,7%, από 29,9 δισ. ευρώ σε 29,7 δισ. ευρώ, σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά το β' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Παράλληλα, η τελική... καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,1%, από 32,2 δισ. ευρώ σε 31,8 δισ. ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα κλείσουν τα Τέμπη για δύο ημέρες

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα διακοπεί η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών από τις
7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο (από Ράχες Μαλιακού έως Κλειδί Ημαθίας) η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες που προβλέπονται από το πρόγραμμα Τακτικής Συντήρησης Μέτρων Βραχοπροστασίας της Κοιλάδας των Τεμπών.

Στις 11:00' μμ, της 26ης Οκτωβρίου 1912..



 
  • Πως επετεύχθη η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πριν από 104 χρόνια.
Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Δ.Μακεδονίας...

Για τους Έλληνες ισχύει το Μνημόνιο αλλά για τους ολιγάρχες ισχύει το Σύνταγμα..


Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού όλα τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα -μαζί με τα Μνημόνια- ήταν συνταγματικά και η Δικαιοσύνη στάθηκε πάντα στο ύψος των μισθών των δικαστών.

Έχουν το θράσος κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δικαστήρια και δημοσιογράφοι να μιλάνε για "Δικαιοσύνη" σε μια χώρα που εφαρμόζονται μνημόνια...

Της Βίκυς Γιαβάση

Έχουν το θράσος κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δικαστήρια και δημοσιογράφοι να μιλάνε για "Δικαιοσύνη" σε μια χώρα που εφαρμόζονται μνημόνια....

Οι δικαστές να βγαζουν συνταγματικά τα μνημόνια αλλά αντισυνταγματικές μόνο τις δικές τους περικοπές.

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία
28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι. Μία ημέρα, που άραγε η νεολαία γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που την εορτάζουμε;
Τι έγινε την 28η Οκτωβρίου 1940;
Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος. Η απάντηση της κυβέρνησης Μεταξά στο τελεσίγραφο ήταν αρνητική.

28η Οκτωβρίου....αυτή είναι η Ελλάδα!


Οι πολιτικές εφημερίδες 28/10/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων