Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 21-10-2016



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, όπου βαθμιαία θα επηρεάσουν και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας περιμένουμε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Ανοιχτή επιστολή στην πολιτική & πνευματική ηγεσία για τον αργό θάνατο της κλασσικής παιδείας



 Κατάπληξη, απογοήτευση και οδύνη για τον αργό θάνατο της κλασσικής παιδείας

Την ώρα που σε ολόκληρο τον πλανήτη ο Επιτάφιος του Θουκυδίδη θεωρείται ένας ανεκτίμητος και διαχρονικός πνευματικός θησαυρός, στην Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, καταργείται η διδασκαλία του!

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε και διαβάστε τις 10 οδηγίες επιβίωσης


 

Τι κάνουμε στην περίπτωση σεισμού; Πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε; Τι ισχύει πραγματικά και τι όχι από αυτά που ακούμε και μας έχουν μάθει;
Μπορεί λίγο – πολύ να ξέρουμε τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε σε περίπτωση σεισμού, ωστόσο υπάρχουν βασικές λεπτομέρειες που καλό είναι να γνωρίζουμε.

Κοινωνικός Τουρισμός 2016- 17: Ποιοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ δικαιούνται επιταγή

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους χιλιάδες εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ που δικαιούνται επιταγή κοινωνικού τουρισμού. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων – ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Ελαιόδιχτο: Η απίστευτη κρητική πατέντα που λύνει τα χέρια στους ελαιοπαραγωγούς

r
Πολυμήχανοι αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι κρητικοί στον τεχνολογικό τομέα, καθώς το ελαιόδιχτο βάζει τέλος στην κούραση από το μάζεμα των ελαιόδεντρων.
Το ελαιόδιχτο είναι μία πρωτότυπη κατασκευή για εύκολο άπλωμα διχτυών ελαιοσυλλογής.
Δεν χρειάζεται δεύτερο άτομο για το άπλωμα, δεν επηρεάζεται από χόρτα η τον αέρα και δεν πατάς πάνω στις ελιές .Ιδανικό για μάζεμα πράσινης ελιάς..

15.000 ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στη Βουλγαρία -Σοκ στην οικονομία

Η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων στις χώρες των Βαλκανίων κινδυνεύει να πάρει διαστάσεις τσουνάμι, καθώς αποτελεί μονόδρομο, κυρίως για τις ΜμΕ, που δεν μπορούν να αντέξουν το εξοντωτικό καθεστώς υπερφορολόγησης στην Ελλάδα.

Η προτροπή του διοικητή του ΟΑΕΕ «όποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία»,

Οταν ο Χίτλερ μαθαίνει την απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες..


http://greece-salonika.blogspot.com/2016/10/blog-post_880.html


  • Ξεκαρδιστικό βίντεο.


Θραύση κάνουν στο διαδίκτυο τα video με τον..."Χίτλερ" που μαθαίνει διάφορες ειδήσεις και κυρίως με τις απίστευτες αντιδράσεις του.
Ηταν φυσικό και επόμενο ένα "καυτό" θέμα που έχει απασχολήσει όσο λίγα το τελευταίο διάστημα,

Σε ποιες χώρες θα ήμασταν ασφαλείς σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου;

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πως οι χειρισμοί των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Συρία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο φαίνεται πως απασχολούν ιδιαίτερα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

ΑΝΕΚΔΟΤO :Βαρύς χειμώνας

1Σε μια φυλή ινδιάνων πάνε στον αρχηγό και τον ρωτούν
– Αρχηγέ… θα κάνει πολύ κρύο φέτος? Να μαζέψουμε πολλά ξύλα?
– ΧΧμμμ… Ναι παιδιά μου θα κάνει κρύο… μαζέψτε από εκείνο το λοφάκι.
Αφού τα μάζεψαν….

Ιερώνυμος: Την Ορθοδοξία δεν θα σας την παραδώσουμε

  • «Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε»

Αιχμές άφησε κατά τη διάρκεια...ομιλίας του στη Λιβαδειά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μερικές μόλις ημέρες μετά από την «εκεχειρία» της Εκκλησίας με την κυβέρνηση. 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τιμά την 26η και την 28η Οκτωβρίου, καθώς και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τις επετείους της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912, του ΟΧΙ της 28ηςΟκτωβρίου 1940 και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/10/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων