Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 17-10-2016



Πυκνή συννεφιά με βροχές στη Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της Κρήτης περιμένουμε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016. Παράλληλα, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ- Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

Ανοιχτή παραμένει η διαδικασία των αιτήσεων για τη χορήγηση
του φοιτικού επιδόματος στέγασης, σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν θα υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, καθώς το Υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω την δήλωση περί «αλλαγής της υφιστάμενης διαδικασίας και δημιουργία κεντρικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων».

Η ιστορία της Ελλάδας από το 2600 π.Χ έως το 2016 μέσα από ένα 7λεπτο βίντεο

Μέσα σε 7 περίπου λεπτά ξετυλίγεται μπροστά σας η ιστορία της Ελλάδας από το 2600 πΧ έως και σήμερα 2016, μέσα από βίντεο από το κανάλι του youtube

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΑ LIDL -Τώρα εισαγγελέας ΕΔΩΣΕ την εντολή και έγινε πανικός…

lidl-640x398
Δε το χωράει ανθρώπινος νους αυτό…
Τι άλλο θα δούμε επιτέλους Θεέ μου;;
Σαν πολύ τους αφήσαμε όλους να αλωνίζουν την πατρίδα μας.

Οι 5 αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για το 2017 – Ποιοί θα πληρώσουν λιγότερα

736727-enfia.jpg
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού απέτυχε να καταργήσει τονΕΝΦΙΑ, αναζητά τρόπους για να τον αλλάξει και να «χρυσώσει το χάπι» στους πολίτες.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζειπέντε αλλαγές στο καθεστώς που ισχύει σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ με στόχο να τον κάνει δικαιότερο, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και τις μικρές ιδιοκτησίες. Ενδέχεται λοιπόν οι μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίας να επιβαρυνθούν περισσότερο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0M4EhXlX1BmS8i3AiL_X33zlZEpQrvWlh6LSpD3eSfE_8DYmpWI_vWCq7q9DuKtwwgVmhFZlfndWm5xb2dW2Bg2UKrsxbTOVJYfdfODWNSDoyD843FUyOXXuK9R-SAfJGJeHhvcs0ARmB/s400/AAiW9fJ.img.jpg
Ηχεί περίεργα η πιο πάνω φράση. Θα αναρωτηθεί κάποιος: «Είναι η Ελλάδα σκλαβωμένη και δεν το έχω καταλάβει;». Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ελεύθερη και αυτόνομη χώρα.

Οι προηγούμενοι πολιτικοί μετέτρεψαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, μετέφεραν τις διαφορές με
τους δανειστές στο αγγλικό δίκαιο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια,

Όλες οι αλλαγές σε εισφορές και συντάξεις για το 2017

Μεγάλες θα είναι οι ανατροπές στις εισφορές και στις συντάξεις από την 1/1/2017 με βάσει το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Η σημαντικότερη αλλαγή, αφορά στην εφαρμογή νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών για αγρότες, δημόσιους υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες καθώς και διπλοαπασχολούμενους.

Αλλάζει ο νόμος για την ανακύκλωση, πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ

Αλλάζει ο νόμος για την ανακύκλωση, πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ
Αλλαγές στο νόμο περί ανακύκλωσης προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε και θα είναι σε διαβούλευση για 30 ημέρες. 

Παράλληλα, ο υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης προανήγγειλε και νομοθετική ρύθμιση για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Μειωμένη κατά 10% η τιμή του φυσικού αερίου σε σύγκριση με πέρυσι

Μειωμένη, σε ποσοστό 10% είναι το μήνα που διανύουμε η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου, σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας και διαμορφώνεται στα στα 0,534 Euro/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και 0,537 Euro/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/10/2016

α τ

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων