Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 29-9-2016Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Κανονικά από αύριο το πρωί τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ - Έκαναν πίσω οι εργαζόμενοιΑπό αύριο το πρωί θα βγουν τελικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα αστικά λεωφορεία. Υπό την πίεση του επιβατικού κοινού, η υπομονή του οποίου έχει εξαντληθεί μετά από 12 ημέρες χωρίς λεωφορεία, το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε  να συνεδριάσει σήμερα και όχι αύριο το πρωί, για να λάβει απόφαση λήξης των κινητοποιήσεων.

Το λιμάνι του ζεόλιθου - Υπογραφές για τον ελληνικό ζεόλιθο - Η στρατηγική του ζεόλιθου


Κείμενα: Νίκος Λυγερός - Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος
Η στρατηγική του ζεόλιθου - Το λιμάνι του ζεόλιθου... 
Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος. Κι αν υπάρχουν μίζεροι πολιτικοί και κομματόσκυλα που προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν την αξιοποίησή του από την πατρίδα μας, απλώς θα φάνε τα μούτρα τους.
Διότι η Θράκη έχει ανάγκη από το ζεόλιθο, για ν’ αλλάξει και η ζωή για να αποκτήσει προοπτικές σοβαρές. 

Που εξαφανίστηκαν τα δισεκατομμύρια ευρώ που δώσαμε στις τράπεζες;Δεκάδες δισεκατομμύρια που πήγαν στις συστημικές τράπεζες για την υποτιθέμενη "διάσωση" τους απο το ΤΧΣ, απλώς εξαϋλώθηκαν!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΤΧΣ σύμφωνα με τον νόμο 3864/2010 δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο του δημοσίου και λειτουργεί σύμφωνα με τα κριτήρια της ιδιωτικής οικονομίας.

Η βαρυσήμαντη δήλωση της Federica Mogherini

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την δήλωση της Federica Mogherini πως «η Ευρώπη θα εξακολουθεί να χρειάζεται μετανάστες, συνεπώς δεν είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να εμποδίζουμε, τουναντίον πρέπει να το διαχειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο...» και δεν βγάζω άκρη, που να έχει  λογική και συνέπεια προς τις αρχές του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού.

Τζιχάντια παντοῦ;


Αποτέλεσμα εικόνας για τζιχαντιστές

Ξεκινώντας ἀπὸ τὰ ἐπεισόδια τῆς Μυτιλήνης καὶ τῆς Χίου, ποὺ σαφῶς εἶναι ἐλεγχόμενα καὶ κατευθυνόμενα ἀπὸ …«ἀνθρωπιστές» καὶ …«ἀλληλεγγύους» καὶ μέλη Μ.Κ.Ο., σιγὰ σιγὰ ἀντιλαμβανόμεθα πὼς τὸ «κλίμα βαραίνει» καὶ κάτι, πολὺ σοβαρό, πέραν τῶν οἰκονομικῶν (καὶ σχετιζομένων μὲ τὰ πολιτειακὰ ζητήματα) κινδύνων, μᾶς ἀπειλεῖ ἀνοικτά.

Δεν έχει τέλος το πάρτι με τα χρήματα του Λαού!


Δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις... στους δικούς τους και σ' εμάς απαγόρευαν την πρόσβαση σε μερικές εκατοντάδες ευρώ από δικές μας οικονομίες.

Ο αρχιμαέστρος των Τραπεζικών ταχυδακτυλουργικών Στουρνάρας... παραμένει πεντακάθαρος... όσα δισεκατομμύρια κι αν χαθούν.

1.196 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο -Σε ποιες υπηρεσίες

Διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ πρόκειται να γίνουν ώστε να προσληφθούν 1.196 μόνιμοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων σε υπηρεσίες του Δημοσίου

Αναλυτικά:
  • Στην ΕΥΑΘ θα προσληφθούν 150 άτομα.

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016-17: Οι αλλαγές, οι δικαιούχοι, τα δικαιολογητικά

Αλλάζουν οι κανονισμοί σχετικά με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν θα υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, καθώς το Υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω την δήλωση περί «αλλαγής της υφιστάμενης διαδικασίας και δημιουργία κεντρικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων». όπως είχε ανακοινώσει πριν ένα μήνα.

Παίρνεις απόδειξη σε αγορές με μετρητά; Δώρο ένα... σπίτι!

Παίρνεις απόδειξη σε αγορές με μετρητά; Δώρο ένα... σπίτι!

Κίνητρα προς τους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις και για τις αγορές που κάνουν με μετρητά θα δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου για το «πλαστικό» χρήμα θα προβλέπει κληρώσεις ακριβών δώρων και για όσους φορολογούμενους:

Αλλάζουν ημερομηνίες εξετάσεων μαθημάτων και εγγραφών πρωτοετών σε ΑΠΘ και ΤΕΙ λόγω ΟΑΣΘΟι ανακοινώσεις των σχολών στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο
Αλλαγές στις ημερομηνίες των εγγραφών πρωτοετών φοιτητών, αλλά και σε αυτές των εξετάσεων, ακόμη και της παράδοσης εργασιών, έχει επιφέρει σε σχολές και τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης η πολυήμερη ακινητοποίηση των λεωφορείων, λόγω της επίσχεσης, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείουΠράσινο φως για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη ανάβει, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνο να λυθεί το θέμα του οικοπέδου όπου θα κτιστεί. Αλλά, πράσινο φως ανάβει και για την επίλυση ενός άλλου χρονίζοντος θέματος, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, εντός 10 ημερών αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή σχετική τροπολογία που θα επιτρέψει την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/9/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.