Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 9-9-2016



Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στη Βορειοδυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία, και σταδιακά στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο.

Ένα μεγαλό ΜΠΡΑΒΟ!!! Ένας 16χρονος Ρεθυμνιώτης κορυφαίος σκακιστής στον κόσμο


Ξεκίνησε στα 7 του χρόνια το σκάκι και σήμερα που κλείνει τα 16 του, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 4 πρώτους σκακιστές σε αυτή την ηλικία παγκοσμίως.

Ο Νικόλας Θεοδώρου το αγόρι από το Ρέθυμνο που διαγωνίζεται με την σκακιστική  ακαδημία Χανίων έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση από μεγάλα ονόματα του χώρου και να αποτελεί ένα από τα μεγάλα αστέρια του παιχνιδιού, και μάλιστα σε εξαιρετικά μικρή ηλικία. 

Πρωτάθλημα ανεργίας στους νομούς της βόρειας Ελλάδας




Ζοφερή εικόνα για την απασχόληση καταγράφουν τα εργατικά κέντρα διαψεύδοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Της Σοφίας Χριστοφορίδου
Εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι από το 2013, που δουλεύουν δέκα ώρες, αλλά αμείβονται για τέσσερις, εργαζόμενοι με μισθούς 220 ή και 170 ευρώ το μήνα, χωριά ολόκληρα που ερημώνουν, επειδή οι άνεργοι μεταναστεύουν μαζικά, για να βρουν δουλειά. Αυτή είναι η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως την περιγράφουν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων. Το επόμενο εξάμηνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει,

Πώς μοιράζονται τα κόμματα 5 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση


Πώς μοιράζονται τα κόμματα 5 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση

Τη γ’ δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης του 2016 θα λάβουν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία θα μοιραστούν 5 εκατ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο ποσό αφορά τα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων, τα οποία εξέλεξαν αντιπροσώπους στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Οικονομική βοήθεια θα λάβουν και όσα κόμματα συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων στις παραπάνω εκλογικές αναμετρήσεις.

Περίπου 42.000 επιτυχόντες γράφτηκαν στα Πανεπιστήμια ηλεκτρονικά σε 3 ημέρες

Επισημαίνεται ότι για την ολοκλήρωση της εγγραφής των επιτυχόντων δεν απαιτείται αποστολή δικαιολογητικών παρά μόνο η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής

Περίπου 42000 επιτυχόντες γράφτηκαν ήδη στα Πανεπιστήμια ηλεκτρονικά ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τροποποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή των εγγραφών των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θετικοί στην εξέταση για φυματίωση 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

  • Θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.

Αλέξης Μητρόπουλος: Οσων μειώθηκε η σύνταξη να κάνουν αυτή την αίτηση

Ένα υπόδειγμα αίτησης για τους συνταξιούχους οι οποίοι υπέστησαν μείωση στην σύνταξή τους δίνει στη δημοσιότητα ο καθηγητής συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.
Όπως επισημαίνεται «η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ, θέλοντας να βοηθήσει όλους τους απόμαχους της εργασίας, όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, που πλήττονται από την όλο και σκληρότερη μνημονιακή πολιτική,

Εισαγγελέας για γιατρούς, μηχανικούς και εργολάβους που πτώχευσαν αφού πήραν δάνεια 3 δισ!



Φως στο φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γ.Δραγάτση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αυγή", περίπου 100 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια διασταυρώνονται με τις κινήσεις λογαριασμών των υπόπτων φοροδιαφυγής που έχουν παραδώσει οι τράπεζες

Ανοιχτά τα καταστήματα τις δύο Κυριακές της 81ης ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προτείνει να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 11 και 18 Σεπτεμβρίου που θα είναι σε λειτουργία η 81η ΔΕΘ. 

Στην ανακοίνωση του ο Ε.Σ.Θ χαρακτηρίζει ευκαιρία την περίοδο της Διεθνούς Εκθεσης για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και καλεί τα καταστήματα να διοργανώσουν πάρτι τιμών.

Κόβουν το επίδομα πρόνοιας από συνταξιούχους με βαριές αναπηρίες


  • Κόβουν το επίδομα πρόνοιας σε συνταξιούχους του δημοσίου που έχουν βαριές αναπηρίες, επειδή λαμβάνουν ταυτόχρονα και το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Τι κοιτάζει ένας εργοδότης στο βιογραφικό σας τα πρώτα… 6 δευτερόλεπτα!

Αν νομίζετε ότι για ένα καλό βιογραφικό αρκούν οι φοβερές σας σπουδές και τεράστια εμπειρία σας, κάνετε μεγάλο λάθος. Οι εργοδότες βλέπουν τόσα πολλά, που το μάτι τους ψάχνει για άλλα πράγματα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ο μέσος εργοδότης ή υπεύθυνος για το τμήμα Human Resources κατά μέσο όρο κοιτάζει ένα βιογραφικό περίπου 6 δευτερόλεπτα, μέχρι να αποφασίσει αν τον ενδιαφέρει ή όχι. Και είναι πολύ λίγα αυτά που περνούν στο επόμενο στάδιο, στην στοίβα, δηλαδή, των “προς περαιτέρω μελέτη”.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/9/2016

           

                       Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.