Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 6-9-2016



Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια, με βαθμιαία επέκταση των φαινομένων στα ανατολικά περιμένουμε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα νησιά του Κεντρικού,

Η Google ετοιμάζει τον μεγαλύτερο κβαντικό υπολογιστή


Η Google ετοιμάζει τον μεγαλύτερο κβαντικό υπολογιστή

Αθόρυβα και με την αρμόζουσα μυστικοπάθεια, η Google εργάζεται πυρετωδώς για να δημιουργήσει τον πρώτο μεγάλο κβαντικό υπολογιστή και έτσι να ορίσει εκείνη τους κανόνες του παιγνιδιού στο αναδυόμενο πεδίο, που θα φέρει τα πάνω-κάτω στο πεδίο της πληροφορικής και γενικότερα της τεχνολογίας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Βραχονησίδα που μας άρπαξαν οι Τούρκοι και δε μίλησε κανείς! (ΦΩΤΟ)

ImageHandler
Η βραχονησίδα που από το 1947 ήταν ελληνική ενώ από το 1969 και έπειτα πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια των Τούρκων χωρίς να το καταλάβει κανείς!Ο λόγος για την νησίδα Τσούκα που έγινε τουρκική και μετονομάστηκε σε «Τοπαν».
Πως έγινε όμως η… «μεταβίβαση»; Έφερε ευθύνη η ελληνική πλευρά;

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ;;


tafos amfipoli


ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ  Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ  ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ;;

Νομίζατε ότι μόνον η ΕΕ παρεμβαίνει στα ελληνικά πράγματα και δη στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας την αθώωση του κατηγορούμενου για κακούργημα…

Λουκέτο με το «καλημέρα» στην εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα της Κίνας.



  • Μόλις 13 ημέρες μετά τα εγκαίνια της μεγαλύτερης και ψηλότερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να την κλείσουν.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να... προχωρήσει σε επείγουσες εργασίες συντήρησης στην περιοχή και η γέφυρα έκλεισε την Παρασκευή. Ο χρόνος επαναλειτουργίας της θα ανακοινωθεί από τις επίσημης αρχές.

Αγία ανακηρύχθηκε η μητέρα Τερέζα από την Καθολική Εκκλησία


Αγία ανακηρύχθηκε η μητέρα Τερέζα από την Καθολική Εκκλησία

Αγία ανακηρύχθηκε η μητέρα Τερέζα από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, σε μία τελετή στο Βατικανό που πραγματοποιήθηκε από τον πάπα Φραγκίσκο με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 πιστών.
«Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου»,

Επικουρικές συντάξεις: Αυτές είναι οι περικοπές που έρχονται τους επόμενους μήνες


Επικουρικές συντάξεις: Αυτές είναι οι περικοπές που έρχονται τους επόμενους μήνες

Με την πληρωμή του Οκτωβρίου 2016 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αναπροσαρμογή στις επικουρικές συντάξεις, για τα υπόλοιπα Ταμεία που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΤΕΑ, κατά την πληρωμή των συντάξεων των μηνών Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, θα υπάρξει ισόποση της μείωσης, μηνιαία παρακράτηση, για τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

Βόρειος Ήπειρος: Με χίλια προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς


Βόρειος Ήπειρος: Με χίλια προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Συντονιστική Επιτροπή για την Παιδείαστην Εθνική Ελληνική Μειονότητα* της Βορείου Ηπείρου, συνεδρίασε στην έδρα του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Μια 23χρονη Ουκρανή νικήτρια στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας



  • Πρόκειται για διοργάνωση που διεξάγεται για πρώτη φορά.


Η 23χρονη Άννα Βίνικ, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, είναι η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε, για...πρώτη φορά φέτος,

Ξέχασε την πρωινή προσευχή το υπουργείο Παιδείας;






Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την αναφορά στην πρωινή προσευχή, αλλά όχι την ίδια τη διαδικασία. Εξηγούμαστε παρακάτω.
Πράγματι, η εγκύκλιος 2016-2017 στην ουσία "αποσιωπά" τα όσα προβλέπονται από το ισχύον προεδρικό διάταγμα για τη διαδικασία της προσευχής κατά την προσέλευση των μαθητών στα σχολικά ιδρύματα, αλλά παραπέμπει σε αυτό.

Από σήμερα 5 έως 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές



  • Θα γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο.


Η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα... πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/9/2016

         

                       Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.