Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 4-9-2016



Την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές τοπικές νεφώσεις και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κατά τόπους. Στην Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα.

Είναι 146 ετών, καπνίζει και το μυστικό της μακροζωίας του είναι… απλό! – Διαβάστε


Είναι 146 ετών, καπνίζει και το μυστικό της μακροζωίας του είναι… απλό! – Διαβάστε

Τα 146 του χρόνια υποστηρίζει πως θα κλείσει τον Δεκέμβριο ένας άνδρας από τηνΙνδονησία, με τις αιτιάσεις του, εφόσον επιβεβαιωθούν, να του δίνουν τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.
Σύμφωνα με την ταυτότητά του, ο κ. Σοντιμέτζο, ο οποίος κατοικεί με τον εγγονό του στο νησί Ιάβα, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870.

Νέο χαστούκι: Τσεκουρώνονται οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα


Φουσκωμένες μειώσεις με ψαλίδι όχι μόνο στις συντάξεις, αλλά και στα οικογενειακά, όπως και στα αναπηρικά επιδόματα, κρύβουν τα εκκαθαριστικά των επικουρικών συντάξεων που πληρώνονται σήμερα 2 Σεπτεμβρίου.

Η παγκόσμια υπόκλιση στην ελληνική γλώσσα


«Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.» Έλεν Κέλλερ, Αμερικανίδα συγγραφέας.

Αυτό προσπάθησε να αποδείξει μέσα από το έργο της η μεγάλη Γαλλίδα Ελληνίστρια και κλασσική φιλόλογος, Jacqueline de Romilly, που αφιέρωσε την επιστημονική της πορεία στην ανάλυση των αρχαίων ελληνικών κειμένων.

Θέλετε να "σβήσετε" τα ίχνη σας από το internet; Κι όμως γίνεται... Δείτε τον τρόπο


Συζητήσεις επί συζητήσεων και ατέρμονες αναλύσεις έχουν προσπαθήσει, χωρίς να έχουν καταφέρει, την τελευταία δεκαετία να επιλύσουν το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων όπως αυτό αναδιαμορφώνεται σε έναν παγκοσμιοποιημένο κυβερνοκόσμο, εκεί όπου η πληροφορία είναι προσβάσιμη από όλους και για όλους, και να απαντήσουν στο προαιώνιο ερώτημα «είναι, τελικά, καλό αυτό;».

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Που θα πάνε τελικά τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/09/tsipras_fonto_simaies-600x276.jpg
Πριν καλά – καλά προλάβει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ήδη να σκορπάει τα λεφτά που θα μπουν στα κρατικά ταμεία.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα 246 εκατ. ευρώ που αποκτήθηκαν από την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες.

11 πράγματα που πρέπει να σβήσετε ΑΜΕΣΑ από το Facebook άμεσα για το δικό σας καλό


Το χρησιμοποιούν πάνω 1,50 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως και είναι αδιαμφισβήτητα το ισχυρότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος φυσικά, για το Facebook.

20χρονη ήπιε ποτά – μπόμπες, έχασε νεφρά και τυφλώθηκε!


20χρονη ήπιε ποτά – μπόμπες, έχασε νεφρά  και τυφλώθηκε!

Ακριβά πληρώνει τη διασκέδαση με νοθευμένα ποτά μία 20χρονη Αγγλίδα, η οποία μεταφέρθηκε από τη Ζάκυνθο και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Η νεαρή κοπέλα φαίνεται ότι κατανάλωσε «μπόμπες» σε πάρτι που πήγε με φίλους της.

Με «σφραγίδα» θεολόγων και κυβέρνησης μάθημα Πανθρησκείας στα σχολεία


Το μάθημα  των Θρησκευτικών προσαρμόζεται, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην Πανθρησκεία,

η οποία θα αποτελέσει την θρησκευτική πλατφόρμα της παγκόσμιας δικτατορίας.

Πώς θα λειτουργεί ο επαγγελματικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός


Πώς θα λειτουργεί ο επαγγελματικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός

Την εμφάνισή του κάνει το επόμενο διάστημα ο ειδικός ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός αφού το μόνο που απομένει είναι το «ΟΚ» από τους δανειστές για να περιληφθεί από την κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα. Το υπουργείο Οικονομικών και ο Τρύφωνας Αλεξιάδηςπεριέγραψε στην Ολομέλεια της Βουλής τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί.

Με απεργία των δασκάλων ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά.



  • "Θερμά" φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.
  • Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του..υπουργείου ότι "διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο", ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ - Πότε και με ποια διαδικασία θα γίνουν

Από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2016 στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/9/2016

         

                       

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.