Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 25-8-2016



Tην Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που σταδιακά θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη.. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να περιορίζονται εκ νέου στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Τouropia: Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική μέσα στα 10 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείς στην Ελλάδα



Μία λίστα με τα 10 καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κάποιος στην Ελλάδα, δημοσίευσε το γνωστό τουριστικό site, touropia.com.
Στη λίστα μεταξύ άλλων περιοχών περιλαμβάνονται φυσικά η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.
Μάλιστα το π, touropia.com χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία εκτός από την έντονη νυχτερινή ζωή μπορεί να προσφέρει στον τουρίστα, τόσο παλαιά όσο και νέα αξιοθέατα.
Αναλυτικά η λίστα:

Πρόστιμα 1.000 ευρώ ανά οδηγό φορτηγού που αποφεύγει την πληρωμή διοδίων...

  • Τσουχτερά πρόστιμα από 1.000 ευρώ ανά οδηγό και ιδιοκτήτη θα επιβάλλονται στα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο για να γλιτώσουν τα διόδια. 
Σύμφωνα με την απόφαση, του...  Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων πρέπει να φέρουν ειδική άδεια, η οποία χορηγείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ( πχ λόγω εγγύτητας επιχείρησης, δημοτικών ή ιδιωτικών έργων). Εξαιρούνται τα φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων.

Αυτές ήταν οι πιο επιτυχημένες χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες ...βάσει του πληθυσμού τους.

  • Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βusiness Insider στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γρενάδα ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 43η θέση!
  • Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα .

Μπορεί οι ΗΠΑ να επικράτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τους αθλητές της χώρας να κερδίζουν τα...
περισσότερα μετάλλια, εντούτοις αρκετές χώρες φαίνεται ότι τα κατάφεραν καλύτερα από ό,τι θα ανέμενε κ
ανείς.

Ποιοι κερδίζουν εκπτώσεις και απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Μείωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μπορούν να προσδοκούν περίπου 100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και τις δηλώσεις Ε9.

Οι σχετικές οδηγίες των προηγουμένων χρόνων θέτουν ως προϋπόθεση την υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Ε9, ενώ φέτος στο παρά πέντε της εκκαθάρισης αποσύρθηκε η διάταξη η οποία έβαζε κόφτη απαλλαγών και εκπτώσεων σε όσους είχαν τόκους καταθέσεων άνω των 300 ευρώ.

Αποζημίωση στους κατόχους κάρτας απεριόριστων διαδρομών από τον ΟΑΣΘ



Στην αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου), προχωρά με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Βάσει της απόφασης, θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών (παντός τύπου) ισχύος μηνών Μαΐου ή /και Ιουλίου ή /και Αυγούστου 2016 για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας ή επίσχεσης από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, προκειμένου να μην υποστούν οποιαδήποτε ζημία.

«Λουκέτο» σε τέσσερα στα δέκα αστυνομικά τμήματα

Μεγάλες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του Νίκου Τόσκα, το οποίο συνδικαλιστές θεωρούν πως επαναφέρει τον παλιό θεσμό των αποτυχημένων «πολυδύναμων» αστυνομικών τμημάτων. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», με το σχέδιο μπαίνει λουκέτο ή συμπτύσσεται περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.