Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 18-8-2016



Την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρώτα στα βόρεια και δυτικά και κατόπιν σε όλη την ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση τη νοτιοανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου και την ανατολική Στερεά Ελλάδα. Από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι συνήθειες που οδηγούν στο Αλτσχάιμερ


1405961823794527293


Οι συνήθειες που οδηγούν στο Αλτσχάιμερ

Πώς μπορεί να προληφθεί η νόσος και ποια είναι η ιδανική ηλικία για να πάρετε τα πρώτα μέτρα

Ο τρόπος ζωής ευθύνεται για ένα στα τρία κρούσματα της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέες μελέτες που παρουσιάστηκαν προ ημερών στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer (AAIC 2014).

Αυτές είναι oι 9 «χρυσές» δουλειές χωρίς σπουδές αλλά… με μεγάλες αποδοχές!




Τα εννιά επαγγέλματα, τα οποία αποφέρουν υψηλές απολαβές και για να τα ασκήσει κανείς δεν χρειάζεται να διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο παρά μόνο κάποια εκπαίδευση και εξειδίκευση…
Η έρευνα έγινε σε διεθνές επίπεδο και μπορεί να μην αντανακλά την πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο, τα αποτελέσματά της δίνουν μια γενική εικόνα για τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση παγκοσμίως και τις τάσεις στην αγορά εργασίας. Τα εννιά επαγγέλματα που αποφέρουν υψηλές απολαβές και δεν χρειάζονται πτυχίο είναι τα εξής:

Παράταση αναμονής για τον ΕΝΦΙΑ


eforappy

Δεν αναμένεται να αρχίσει τελικά αύριο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών
Για το τέλος του μήνα ή και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου παραπέμπεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων στο Taxis, καθώς το υπουργείο Οικονομικών μεταθέτει την ημερομηνία έκδοσής τους, που αναμενόταν αύριο.

Θα πάθετε πλάκα !!!! Πόσες Ελληνικές επιχειρήσεις, μετέφεραν την έδρα τους στη Βουλγαρία


post-feature-image
Την κατάσταση που επικρατεί με τη μεταφορά της έδρας ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία περιέγραψε σε ρεπορτάζ του το μεγάλο βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι bTV.
Στο κανάλι μίλησε... εξειδικευμένος σε τέτοιες υποθέσεις Βούλγαρος δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος έχει το λιγότερο 2 περιπτώσεις κάθε μέρα που ελληνικές εταιρείες ζητάνε την βοήθειά του για μεταφορά της έδρας τους στην Βουλγαρία.

«Χειρόφρενο» και σήμερα στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης


«Χειρόφρενο» και σήμερα στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Χωρίς λεωφορεία θα είναι και σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Η επίσχεση θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, οπότε έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι θα πάρουν απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, για περισσότερους από δύο μήνες, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Μοναδική ευκαιρία: Επισκεφθείτε έναν φάρο από κοντά – Την Κυριακή 21 Αυγούστου


Μοναδική ευκαιρία: Επισκεφθείτε έναν φάρο από κοντά – Την Κυριακή 21 Αυγούστου

Τους φάρους σε 30 περιοχές της επικράτειας ανοίγει για το κοινό το Πολεμικό Ναυτικό, την Κυριακή 21 Αυγούστου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

Θέλεις να γίνεις κωπηλάτης στην τριήρη Ολυμπιάς; Δήλωσε συμμετοχή


Θέλεις να γίνεις κωπηλάτης στην τριήρη Ολυμπιάς; Δήλωσε συμμετοχή

Τη δυνατότητα στους πολίτες να γίνουν ένας από τους 170 κωπηλάτες της θρυλικής τριήρους Ολυμπιάς παρέχει το Πολεμικό Ναυτικό διοργανώνοντας ολιγόωρο πλουν.
Ο απόπλους θα γίνει την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 10.00, με σημείο το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης (Τροκαντερό Παλαιού Φαλήρου).

Επανέρχεται το θέμα για «μόνιμους» Ολυμπιακούς στην Ελλάδα!...


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCwR1Y_5a9wSay4tODJ2kLCJbfJFnyR-bEIhCywAdKPH2U7XeuZjyHfGcfg8LU2rH_sTnryaT1b2m3PxSzrsmFhByga3rEJl_phg2ivKIyZTtge6-bBUFmPQN5mClFt44KIWg_hxqikWg/s1600/1224px-Hoplitodromos_Louvre_MN704.jpg

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στο πρόσφατο σχόλιό μου για την 31η Ολυμπιάδα, ΡΙΟ 2016, τοποθετήθηκα για μια ακόμη φορά στο θέμα της μόνιμης εγκατάστασης των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ αγώνων στη γενέτειρά τους Ελλάδα.

Ομολογώ δημοσίως .....ότι με εμφανή διάθεση καυστικής ειρωνείας είχα σημειώσει ότι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ επιλογής μιας νέας πόλης τέλεσής τους κάθε 4 χρόνια:

Η “παιδική χαρά” των πολιτικών που… λαχάνιασαν για να συγχαρούν τον Πετρούνια


http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2016/08/Screen-Shot-2016-08-16-at-9.59.14-AM.png

Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη

Το… ζητάει ο οργανισμός τους, όπως φαίνεται. Ένα πολιτικό σύστημα μοιραίο και αδιόρθωτο, έδωσε πάλι διαπιστευτήρια… δήθεν, με τις ευχές που λαχάνιασε να μοιράσει στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Πού πάμε; Η κυβέρνηση χρεοκόπησε τον ΟΑΣΘ – Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι εργαζόμενοι του οργανισμού

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTUvMTIvMjQvYXNpa2VzX3NvZ2lub25pZXMuanBn&t=0&w=1000&h=1000

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «οικονομική ασφυξία» του οργανισμού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «τα τελευταία χρόνια ο Ο.Α.Σ.Θ. ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της υπαιτιότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Η Διοίκηση του Οργανισμού στάθηκε όρθια στα χρόνια της κρίσης και κατόρθωσε,

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας στα μετεωρολογικά χρονικά!


  • Ο περασμένος μήνας ήταν κατά 0,84 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τον παγκόσμιο μέσο όρο των θερμοκρασιών της περιόδου 1950-80, που χρησιμοποιείται ως περίοδος αναφοράς, καθώς και κατά 0,11 βαθμούς θερμότερος από τον περυσινό Ιούλιο.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη 30 Αυγούστου θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου το Δημόσιο, ενώ την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη, ενώ ο ΟΓΑ θα τις καταβάλλει επίσης την πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Τα τεκμήρια φεύγουν, έρχεται το σύστημα εσόδων – εξόδων

Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από τα εισοδήματα του 2018 μελετά το υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζοντας να φέρει στη θέση τους το σύστημα εσόδων – εξόδων, υπό την προϋπόθεση ότι τους επόμενους μήνες θα εφαρμοστεί η σύνδεση των ταμιακών μηχανών με το TAXIS και παράλληλα θα κάνουν «πρεμιέρα» οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του περιουσιολογίου και του πόθεν έσχες.

Από την Πέμπτη τα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet

  • Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης οι φορολογούμενοι δεν κερδίζουν τίποτε.


Περισσότερα από 7 εκατομμύρια σημειώματα του ΕΝΦΙΑ αναρτώνται στο Taxisnet μεθαύριο Πέμπτη. Περίπου 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες αναμένεται να πληρώσουν περισσότερα...χρήματα από πέρυσι.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/8/2016

           

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.