Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 24-7-2016



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016.Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και πιθανόν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.

Πώς αυτός ο δάσκαλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση των μαθητών του μετατρέποντας την τάξη σε μποστάνι! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Stephen Ritz είναι εκπαιδευτικός από το Μπρονξ, ο οποίος πιστεύει ότι οι μαθητές θα πρέπει να αναπτύσσουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους εντός του σχολείου και να μην περιορίζονται από αυστηρά σχολικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία τους στερούν την παιδικότητα και τον αυθορμητισμό τους.

Με αυτό το σκεπτικό, θέλησε να πραγματοποιήσει ένα πρωτοποριακό πείραμα αστικής καλλιέργειας με τη συμμετοχή των παιδιών του σχολείου.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΛΟΙΟ




Στην Ελλάδα, το ακτοπλοϊκό ταξίδι αποτελεί μια ευχάριστη και συμφέρουσα επιλογή μετακίνησης, είτε πρόκειται για ταξίδι αναψυχής είτε όχι. Υπάρχουν όμως κάποια...
δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή" και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας ενημερώνουν και συμβουλεύουν τα εξής:

ΑΠΟ 179 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ



Μετά τη μία τα μεσάνυχτα ψηφίστηκε με 179 ψήφους, όπως αναμενόταν, ο εκλογικός νόμοςπου έφερε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, Υπέρ της απλής αναλογικής ψήφισαν 179 βουλευτές, κατά ψήφισαν 83, παρών... 
δήλωσαν 19. Η Χρυσή Αυγή είχε αποχωρήσει.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων, καταψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε της ψηφοφορίας.
Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή του κόμματος (από τους Οικολόγους Πράσινους) Γιάννη Δημαρά.

«Γεννήθηκε» η γενιά των 100 ευρώ τον μήνα!


misthoi

Μετά τη γενιά των 700 ευρώ, που τη διαδέχτηκε αυτή των 500 ευρώ, στην Ελλάδα του 2016 «γεννήθηκαν» οι εργαζόμενοι των 100 ευρώ!

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση του υπουργείου Εργασίας, η οποία δόθηκε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά και δημοσιεύτηκε χτες από την εφημερίδα «Real News».

Τι ισχύει για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ



Εγκύκλιο που αφορά στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, τη χορήγηση κατωτάτων ορίων σύνταξης καθώς και τη θέσπιση επιπλέον ποσού μείωσης της σύνταξης κατά 10% πέραν της προβλεπόμενης, εξέδωσε το ΙΚΑ ενώ αναφέρεται και στο νομοθετικό πλαίσιο που θα εφαρμόζεται για τη βάση υπολογισμού του ποσού της σύνταξης σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Σχολική Ψυχολογία


Σχολική Ψυχολογία

ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
3μηνο e-learning Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σύμφωνα με τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα παρατηρείται ένα εύρος δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε τομείς που σχετίζονται με την ψυχοκοινωνική και μαθησιακή τους προσαρμογή. Η Σχολική Ψυχολογία αποτελεί έναν από τους εφαρμοσμένους κλάδους της ψυχολογίας και είναι άμεσα συνδεδεμένος με την σχολική πραγματικότητα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η παρουσίαση του κλάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, καθώς και η περιγραφή του πολυδιάστατου ρόλου του σχολικού ψυχολόγου. Αρχικά θα παρουσιαστούν οι βασικοί τομείς παρέμβασης των σχολικών ψυχολόγων, με εστίαση στις σύγχρονες τάσεις και θεωρητικές προσεγγίσεις για την παροχή σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών.

Ολες αλλαγές στα capital controls -Τ ι θα ισχύει για τις αναλήψεις

Στην εφαρμογή της απόφασης για τη χαλάρωση των capital controls προχωρά άμεσα μετά το πράσινο φως στη σχετική πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας, που δόθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η δημοσίευση στο ΦΕΚ που αφορά τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών άμεσα, πιθανότατα και εντός της ημέρας. Η χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών είναι μια απο τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Μεγάλος παραμένει ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων

  • Παρότι συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία τον Ιούνιο ήταν 564.915 μόνιμο προσωπικό, από 680.000 που ήταν το 2010 όταν η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, ο αριθμός εξακολουθεί να είναι μεγάλος.

ΕΝΦΙΑ: ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ για 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

ΕΝΦΙΑ: Πρώτη δόση τον Αύγουστο για 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων
«Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει εκκαθαριστεί το 99,9% των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ έτσι ώστε οι 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορέσουν να εξοφλήσουν τον φόρο σε 5 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου» ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής.

Επιστρέφουν οι... αγροφύλακες



  • Την επιστροφή του σώματος των... αγροφυλάκων μέσα από την ίδρυση μιας νέας υπηρεσίας που θα αστυνομεύει τη φύση και η οποία θα περιπολεί στα εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων προκειμένου να πατάξει το περιβαλλοντικό έγκλημα, προαναγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οριστικά θετικοί στη φυματίωση στρατιωτικοί που υπηρετούν σε κέντρο μεταναστών στα Γιάννενα



  • Τουλάχιστον σε 15 στρατιωτικούς τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων ήταν θετικά
  • Φόβοι ότι πως ο αριθμός θα αυξηθεί ραγδαία όσο περνάει ο καιρός
  • Συνεχίζουν να εργάζονται άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/7/2016

        

                       
                      
         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.