Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Καιρός: για Δευτέρα 6-6-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και τα υπόλοιπα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.

Έρχονται αλλαγές στο γυμνάσιο. Τι αλλάζει, σε ώρες διδασκαλίας, αρχαία, βαθμολογία

pignasΆλλο τύπου γυμνάσιο ενδέχεται να βρουν οι μαθητές μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχεδιάζει σειρά αλλαγών, που ναι μεν μπορεί να κάνουν τους μαθητές να χαρούν, ωστόσο η αποτελεσματικότητά τους θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, δεδομένου ότι υπάρχουν αντιδράσεις εκπαιδευτικών που εκτιμούν πως ευτελίζεται η Παιδεία.

εδώ γελάμε!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για γελιο



Ένας παππούς 80 χρονών πάει στο γιατρό για γενικό τσεκ απ, και ο γιατρός τον ρωτάει:
– Πώς αισθάνεστε;
– Ποτέ δεν ένοιωσα καλύτερα! Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη ξανθιά θεά, με την οποία περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος! Μου ετοιμάζει παιδί!
Ο ιατρός αφού τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός, του λέει:
– Να σας πω μια ιστορία… Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε από το σπίτι του, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε την ομπρέλα.

Χρυσόγονος: Έχουμε αποστερηθεί την εθνική μας κυριαρχία – ΒΙΝΤΕΟ


590_b115cd064459e0baa9ba7546cc06c9cf

Για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΚώσταςΧρυσόγονος.
Ο κ .Χρυσόγονος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τίθεται θέμα συνταγματικότητας σε μια σειρά ζητημάτων, με τα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας από τους δανειστές και πρόσθεσε:

Ιούλιο κρίνεται η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην UNESCO -Ψηφίζουν 21 χώρες

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/filippoi_unesco708.jpg?itok=uqTFw4wI

Στην ετήσια συνεδρίαση του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κρίνεται η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού.

Οι Τούρκοι κάνουν τζαμί την Αγιά Σοφιά για 30 ημέρες!





  • Από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται το κοράνι για 30 μέρες, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, και από εκεί θα το αναμεταδίδει το κρατικό θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος.

http://www.anapnoes.gr/wp-content/uploads/2016/05/happiness-is-a-butterfly-960x640.jpg
Ούτε και για να είναι δυστυχισμένος. Επίσης.

Τα λίγα δίνουν την ευτυχία. Τα μικρά. Αυτά που φαίνονται ασήμαντα. Αυτά που καμιά φορά δεν τους δίνουμε σημασία και τα προσπερνάμε και μας λείπουν όταν δεν τα βρίσκουμε στον δρόμο μας όπως προσπερνάμε.

Από Δευτέρα, ελεύθερο διαδίκτυο τέλος !

http://www.prisonplanet.gr/images/LIAKO/stop.jpg
Να λοιπόν που όλα όσα έλεγε το 2007 ο Λιακόπουλος για το διαδίκτυο, ήρθε η ώρα να γίνουνε πραγματικότητα.

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media),

Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης

Προσθήκη λεζάντας
Το γκρουπ στο Facebook με το όνομα «Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης» έχει πραγματικά μαζέψει θησαυρούς. 

Συλλέγει και παρουσιάζει φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης από το παρελθόν, κυρίως ασπρόμαυρες, που μαρτυρούν την ιστορία της πόλης, τους ανθρώπους και τις συνήθειες, την μόδα, την αρχιτεκτονική και τις αλλαγές της, μέσα από το πέρασμα των χρόνων.

Τα βιβλία πάνε Παραλία

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές βιβλίου της χωράς, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, γιορτάζει τα τριάντα πέντε χρόνια λειτουργίας του και επιστρέφει και φέτος στην αγαπημένη μας Παραλία, με άπειρα περίπτερα και με συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού, των γραμμάτων και της πόλης.

Το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 3-19 Ιουνίου στην Παραλία του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τορπίλη στο Δημόσιο βάζουν οι δικηγόροι: Αποχή απ' όλες τις δίκες δημόσιου ενδιαφέροντος

  • Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα αποφάσισε και άλλαξε τον τρόπο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της (αποχή) και από 18 Ιουνίου 2016 και μετά προχωράει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις 5 σημείων.

Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις Βόλου - Σποράδων - Θεσσαλονίκης



Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες και θα ισχύσουν για όλο το καλοκαίρι στον Βόλο και τις Σποράδες.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις 16 Ιουνίου ταχύπλοα Catamaran θα συνδέουν απ΄ευθείας και καθημερινά την Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόνησσο.

Φορο-τσουνάμι σε 73 μικρά νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους


nisia1

Τέλος στις φορολογικές απαλλαγές που ίσχυσαν για 20 χρόνια σε 73 μικρά νησιά της χώρας με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους προωθεί σχέδιο του ΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. το αποτέλεσμα είναι να προκύπτουν πλέον αυξημένοι φόροι εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους κατοίκους των νησιών αυτών με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από τα σημερινά νέα μειωμένα αφορολόγητα όρια.

Δεν θα τερματίζουν στην Αριστοτέλους για έναv μήνα τα λεωφορεία πέντε γραμμών του ΟΑΣΘ



Δεν θα τερματίζουν τη διαδρομή τους για ένα μήνα στην Αριστοτέλους, τα λεωφορεία των γραμμών 21, 29, 32, 32Α και 34 σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά από απόφαση του Σ.Α.Σ.Θ., από τη Δευτέρα , λόγω έναρξης εργασιών ανακατασκευής του κυβολιθικού οδοστρώματος, στον πεζόδρομο – χώρο αναστροφής των λεωφορείων των γραμμών 21, 29, 32, 32Α και 34, στην Πλατεία Αριστοτέλους, από το Δήμο Θεσσαλονίκης και των κυκλοφοριακών δεδομένων που αναγκαστικά δημιουργούνται, θα υπάρξει τροποποίηση στη λειτουργία των γραμμών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/6/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.