Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Καιρός: για Δευτέρα 30-5-2016



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πούτιν: Άρρηκτοι οι δεσμοί ανάμεσα στη Ρωσία και το Άγιον Όρος - ΒΙΝΤΕΟ

Πούτιν: Άρρηκτοι οι δεσμοί ανάμεσα στη Ρωσία και το Άγιον Όρος - ΒΙΝΤΕΟ
Ολοκληρώθηκε η τελετή στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για την υποδοχή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε άρρηκτους τους δεσμούς ανάμεσα στη Ρωσία και το Άγιον Όρος, σημειώνοντας ότι αυτοί  θα ενδυναμώνονται συνεχώς.

Πως θα μειώσετε τον λογαριασμό του κινητού σας

Νέες οδηγίες για την προστασία κυρίως των χρηστών κινητής τηλεφωνίας από τις αυξημένες-υπέρογκες χρεώσεις των Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Τα κρούσματα των «φουσκωμένων» λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, έχουν αυξηθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα. Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, συνήθως καταγράφεται αύξηση των χρεώσεων κάθε φορά που βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα τηλεπαιχνίδια και διαγωνισμοί, μέσω των οποίων καλούνται να συμμετέχουν και οι τηλεθεατές, με SMS και κλήσεις σε διάφορες ψηφοφορίες - κληρώσεις.

Σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν οι πνεύμονες, αν κόψετε σήμερα το κάπνισμα

http://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2016/01/seryjuikt-666x399.jpg

Καπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας;

Mην ξεχάσετε να δηλώσετε γάμο, γέννηση, βάφτιση, θάνατο, γιατί σας περιμένει πρόστιμο

Ποινή ύψους έως 60 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι προβαίνουν σε εκπρόθεσμη δήλωση ληξιαρχικού γεγονότος, όπως η τέλεση γάμου, γέννησης, θανάτου ή βάπτισης ενώ αναδρομικό πρόστιμο θα επιβληθεί σε όσους από το 2013 και μετά ήδη έχουν κάνει ληξιπρόθεσμη δήλωση και δεν τους έχει βεβαιωθεί.

Εδώλιο προτείνει ο εισαγγελέας για πρώην διοικητή του Ιπποκράτειου και δύο διευθυντών κλινικών

  • Να δικαστούν με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση προτείνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών για τον πρώην διοικητή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές Κλινικών του ίδιου νοσηλευτικού Ιδρύματος, ο ένας της Νευροχειρουργικής κι ο άλλος της Ορθοπεδικής, για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.

Αυξάνονται τιμές και στα παράβολα για έλεγχο ΚΤΕΟ

Την αναπροσαρμογή των τελών τεχνικού ελέγχου οχημάτων ΚΤΕΟ λόγω αύξησης του ΦΠΑ προβλέπει απόφαση του υπουργείου Υποδομών και απο 1ης Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι θα πληρώνουν παράβολα και έλεγχο με τις νέες τιμές.

Ειδικότερα όπως άλλωστε είναι γνωστό σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε απο την βουλή, από την 1-6-2016 αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ από 23% σε 24% και ο αντίστοιχος μειωμένος συντελεστής που ισχύει σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου από 16% σε 17%. Ως εκ τούτου, από την 1-6-2016 αναπροσαρμόζονται τα τέλη που καταβάλλονται στα δημόσια ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του περιοδικού και των ειδικών τεχνικών ελέγχων.

Αλλάζουν όλα για 80 χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους με μεταθέσεις, μετατάξεις και επιδόματα.

  • Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιφέρει το προσχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» που δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κείμενο εργασίας.

Πώς οι επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες τηλεφωνικά. Οδηγίες της αστυνομίας

H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, που υποδύονται τηλεφωνικώς συγγενικά τους πρόσωπα ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους.

Οι δράστες επικοινωνούν με τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενή τους και ζητούν την καταβολή χρημάτων.

11 πράγματα που πρέπει να σβήσετε από το Facebook άμεσα για το δικό σας καλό



Αν είστε από αυτούς που ανεβάζετε... μανιωδώς προσωπικές σας στιγμές και πληροφορίες στο facebook, ήρθε η ώρα να σταματήσετε να το κάνετε για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Ιδού τα 11 πράγματα που μάλλον θα έπρεπε να σβήσετε από το προφίλ σας, σύμφωνα με την Independent:

Πώς θα υπολογιστούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 - Όλη η πρόταση - Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας το οποίο θα επηρεάσει άμεσα περισσότερα από 2 εκατομμύρια Ι.Χ. μελετάει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να το θέσει σε εφαρμογή από το νέο έτος.
Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι, προβλέπει τη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όχι μόνο για τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μεταγενέστερη του Νοεμβρίου του 2010 αλλά και γι’ αυτά που κυκλοφόρησαν από το 2006 και μετά. Εφόσον υιοθετηθεί αυτό το σχέδιο –κάτι που μοιάζει εξαιρετικά πιθανό– θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη του 2017.

Ξεκίνησαν σήμερα τα καραβάκια στον Θερμαϊκό -Διαδρομή από Λιμάνι προς Νέους Επιβάτες

Ξεκίνησαν χθες δρομολόγια τα καραβάκια του Θερμαϊκου. 
Από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με στάση στον Λευκό Πύργο και τελικό προορισμό το λιμάνι των Νέων Επιβατών, με ολιγόλεπτη στάση στον προβλήτα της Περαίας.

Το πλοίο Ε/Γ-Δ/Ρ Κωσταντής θα εκτελεί καθημερινά πέντε δρομολόγια όλες τις ημέρες από και προς τους ανωτέρω προορισμούς.

ΣΥΡΙΖΑ :συνεχίζουμε....

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/5/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.