Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 27-5-2016



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες και αρκετή ζέστη περιμένουμε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κυρίως η Θράκη όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Παράλληλα, τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Oι 52 παραλίες της Χαλκιδικής, που πήραν "Γαλάζια Σημαία"

post-feature-image
Την τρίτη  θέση παγκοσμίως στις «Γαλάζιες Σημαίες», με 430 ακτές και 9 μαρίνες κατέλαβε η Ελλάδα.
Στην κορυφή της ελληνικής λίστας βρέθηκε ο νομός Χαλκιδικής με 52 παραλίες και μαρίνες.
Η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»  πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, στο Porto Carras Grand Resort, από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE).

Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να διοικήσουν τη χώρα τους


Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνες

Tου Ανδρέα Ζαμπούκα
Πρώτα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι σπανίως, στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους οι Έλληνες θέλησαν να διοικήσουν τη χώρα τους. Ακόμα και οι μεγάλες προσωπικότητες που η εθνική ιδεολογία τους θεοποίησε (Τρικούπης, Βενιζέλος, Καραμανλής) δεν κατάφεραν παρά να αποτύχουν στην διοίκηση, από τη στιγμή που η ιδιόμορφη ελληνική αστική τάξη τους πρόδωσε. Ο μόνος ίσως, εκλεγμένος που οραματίστηκε ένα ολοκληρωμένο και αξιοκρατικό σύστημα συνολικής εποπτείας του κράτους ήταν ο Καποδίστριας του οποίου την τύχη όλοι γνωρίζουμε.

Εβρος: 900.000 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν 100 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων


Εβρος: 900.000 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν 100 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων

Το ποσό των 900.000 ευρώ, θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα, περίπου 100 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων στον Έβρο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Παντελίδης, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου,

Αίρεται το απόρρητο για τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων



Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αυτήν την απόφαση παρέχεται η δυνατότητα δημοσιοποίησης περίπου 2.500 φακέλων ατομικών φρονημάτων,
που επί δεκαετίες φυλάσσονται στα αρχεία υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Γαλάζιες σημαίες: Στην 3η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//4A28836100D03FB2ACCF0465B890D7E1.jpg
Mε 430 βραβευμένες ακτές με γαλάζια σημαία η Ελλάδα διατήρησε το 2016 την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Αυτό ανακοίνωσε από τη Χαλκιδική η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ) Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Κώστας Χρυσόγονος: «De Facto” χώρα μειωμένης Εθνικής Κυριαρχίας


xriso

Η συμφωνία στο Eurogroup , είναι η καλύτερη δυνατή, στο κλίμα ασφυξίας και πίεσης που βρίσκεται η Ελλάδα αυτή την ώρα, με δεδομένο εκ της θέσης της αυτής, ότι έχει λάβει στο εσωτερικό σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους πολίτες. Αυτό σημείωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον 9.84.

Να και ο κόφτης - Η Αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια μας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEzkKJ70QRIp16id-jw1GvL3PXgygmLLHjnvkpKcAu3gWexUs91wzVsxZGOl0RR4kAg4XUmM7OandKlnjstuueBsebwmZBAaL_NLMwOeRM_vzAeQp7UuHU4y29ZhofRmi994cce2tUt64/s640/illouminati.jpg

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και τρελάθηκε ο κόσμος . Για να δούμε τώρα τι ακριβώς σε πείραξε . Εδώ και πολλούς αιώνες η Ελλάδα είναι υπό κατοχή . Η ψήφος σου δεν μετράει καθόλου στο αποτέλεσμα . Η ψήφος σου είναι απλά ένα χαρτάκι που καταλήγει κατευθείαν στον κάδο .

Το 2017 η γεώτρηση στο κοίτασμα υδρογονανθράκων στο Κατάκολο Ηλείας.



  • Το χειμώνα του 2017 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση για την εκμετάλλευση του διαπιστωμένου  κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Κατάκολο Ηλείας, σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας Energean που παρουσιάστηκε από τον τεχνικό σύμβουλο της Energean Δρ Κωνσταντίνο Νικολάου.

ΤΥΧΑΙΑ ΤΑΧΑ ΕΠΙΛΟΓΗ;;; ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΤΩΣΗ», ΠΟΥ …ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ !!!

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ 1


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΤΩΣΗ», ΠΟΥ …ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ !!!

ΤΥΧΑΙΑ ΤΑΧΑ ΕΠΙΛΟΓΗ;;; Στην Κρήτη προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι προετοιμασίες για την …θλιβερή «θεατρική» παράσταση του παπολάγνου Βαρθολομαίου, δηλαδή την – δήθεν! – «σύνοδο», με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ, ΚΑΛΑ – ΚΑΛΑ, ΜΙΑ «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ»…

Ο δωδεκάχρονος που έχει ..3 πτυχία και θέλει να γίνει γιατρός μέχρι τα 18!

  • Ο 12χρονος Tanishq Abraham αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική περίπτωση.
  • Αποφοίτησε έχοντας στις αποσκευές του τρία διαφορετικά πτυχία, στα Μαθηματικά, τη Φυσική, αλλά και τις σπουδές στις ξένες γλώσσες από ένα τοπικό κολέγιο πέρυσι.

Απίστευτο: Η κυβέρνηση «βγάζει λάδι» 2.500 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία!


    «Ζει και βασιλεύει» η διαφθορά στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 2.500δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή με πλαστά πτυχία και παράτυπους τίτλους σπουδών, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βρίσκεται ένα βήμα πριν τους νομιμοποιήσει μέσω της διαδικασίας τωνεξετάσεων, γεγονός που προκαλεί την οργισμένη αντίδραση του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίωνεναντίον του Υπουργείου Παιδείας.

Ιερομόναχος Νικηφόρος Σιμωνοπετρίτης (1880 – 23 Μαΐου 1958)

Ieromonahos Nikiforos Simonopetritis
Ιερομόναχος Νικηφόρος Σιμωνοπετρίτης, «ακαταπαύστως προσηύχετο»
Ο κατά κόσμον Θεόδωρος Παντζαρέλας του Παναγιώτη και της Ευανθίας γεννήθηκε στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής το 1880. Προσήλθε προς μονασμό στο Κελλί του Άγιου Ιωάννου του Θεολόγου, που βρίσκεται προς τον αρσανά της μονής Σίμωνος Πέτρας το 1897. Το 1899 εκάρη μοναχός και ονομάσθηκε Νικηφόρος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/5/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.