Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 1-5-2016



Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, τα υπόλοιπα δυτικά και πιθανόν τα κεντρικά τμήματα περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου 2016.

Μνημόνια αίματος: Μέτρα 45 δισ. ευρώ μέσα σε έξι «πέτρινα» χρόνια


Μνημόνια αίματος: Μέτρα 45 δισ. ευρώ μέσα σε έξι «πέτρινα» χρόνια


ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Η περίοδος των Μνημονίων θα καταγραφεί στο μέλλον ως ένα από τα πλέον μελανά κεφάλαια της ελληνικής Ιστορίας. Λίγο προτού κυβέρνηση και δανειστές μας «σερβίρουν» το τέταρτο – κατά σειρά – Μνημόνιο, το «ταμείο» των κατά καιρούς δήθεν διαπραγματεύσεων που έκαναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τους δανειστές αναδεικνύεται ως εξαιρετικά βαρύ.

Κλέφτες, νταβατζήδες του λαού

http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2016/04/21/29582/main/1751846.jpgΚλέφτες, νταβατζήδες του λαού

Δεν μας κλέψατε, μόνο, τον γλίσχρο μισθό μας. Την τιποτένια μας σύνταξη.

Κλέψατε και το δώρο του παππού για τα εγγόνια.
Στερήσατε το παιχνίδι των παιδιών μας, και την ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι μας διδάσκει για τον πόνο και τις δυσκολίες της ζωής



Μήπως αισθάνεστε ότι υποφέρετε στην καθημερινότητά σας;
Μήπως οι δυσκολίες με τα παιδιά σας, τα οικονομικά σας, τον/τη σύζυγό σας, τα επαγγελματικά σας, σας κάνουν να αισθάνεστε ότι υποφέρετε;

ΑΥΤΕΣ είναι οι ΝΕΕΣ ταυτότητες! Δείτε ΠΩΣ είναι! (φωτο)


1

Στα χέρια μας προσεχώς θα έχουμε σε λίγο καιρό τις νέες ταυτότητες -καμία σχέση με τις παλιές – που αλλάζουν για να γίνουν πιο σύγχρονες αποκτώντας βιομετρικά στοιχεία που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται.
Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσιπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Νέες ταυτότητες για όλους το 2017- Με εντολή ΗΠΑ τα έγγραφα με τσιπ


1

Η Ουάσιγκτον πιέζει «αφόρητα» σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα.
Αμερικανοί θερωούν ότι οι ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και αυτό τους προκαλεί ελέγχους στα σύνορα. Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο;

Το να περνούν οι πιστοί κάτω από τον Επιτάφιο, είναι μια πολύ καλή και ευσεβής συνήθεια.



Το νόημα, είναι εμφανές.: «Εκφράζω τη βαθύτατη ευλάβειά μου και την πίστη μου στον θυσιασθέντα, παθόντα και ταφέντα Κύριο, και θέτω τον εαυτό μου εν ταπεινώσει κάτω από Αυτόν και κάτω από τη θαυμαστή και θεϊκή επίδραση και ευλογία Του».

Φινλανδία: Η αποχώρηση της χώρας από το ευρώ συζητείται σε επιτροπή της Βουλής, μετά τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών




Γράφει ο Φραγκούλης Φράγκος

Date: Fri, 29 Apr 2016

 Οι Φινλανδοί βουλευτές πραγματοποίησαν σήμερα μια σπάνια συζήτηση για την
 ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την οικονομική και νομισματική ένωση,
 μετά την συγκέντρωση 53.000 υπογραφών, κάτι που κατέστησε υποχρεωτικό να
 συζητηθεί το θέμα από τις αρμόδιες επιτροπές της βουλής.

Πιο κοντά οι εκλογές! Ποιες ημερομηνίες "παίζουν"

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι η φόρμουλα θα βρεθεί. Ως το Eurogroup της 9ης Μαϊου, παρά τα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, η λύση μπορεί να βρεθεί και να ανοίξει ο δρόμος τόσο για τη συμφωνία που θα φέρει τη δόση, αλλά και ο δρόμος για την απομείωση του χρέους η οποία σίγουρα θα την ωφελήσει πολιτικά. 
Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ακόμη και εάν βρεθεί η φόρμουλα για το προληπτικό πακέτο μέτρων που προσθέτει 3,6 δισ. και αυξάνει το συνολικό πακέτο στα 9 δισ. θα πρέπει για πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να στηρίξουν στη Βουλή μόνοι τα αντιλαϊκά μέτρα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να βάλει κατά της κυβέρνησης.

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό των αγροτών

Ριζικές αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, φέρνει το νέο σχέδιο νόμου το οποίο μετριάζει τα βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι αγρότες τα προσεχή χρόνια σε σύγκριση με το προσχέδιο του Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές θα είναι σταδιακές και αναδρομικές, καθώς ξεκινούν από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και φτάνουν μέχρι το 2022, όταν πλέον ο κάθε αγρότης θα πληρώνει για σύνταξη και υγεία το 26,95% του εισοδήματός του.

Με 200.000 πέρλες στόλισαν τον επιτάφιο στην Ουρανούπολη



Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια η Ουρανούπολη Χαλκιδικής σχεδιάζει και υλοποιεί τον στολισμό κάθε χρόνο με διαφορετικά υλικά και θέματα.
Από την Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησαν, φέτος, να στολίζουν το επιτάφιο με πάνω από 200.000 πέρλες και λουλούδια.
Ο στολισμός βασίζεται πάνω σε βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους. Όλο το χωριό συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία και κάθε χρόνο εντυπωσιάζουν με το αποτέλεσμα.
Το βράδυ εκατοντάδες πολίτες αναμένεται να προσέλθουν στον ενοριακό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης για να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και να θαυμάσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης.Click to enlarge image ouranoup1.jpgClick to enlarge image ouranoup1.jpgClick to enlarge image ouranoup1.jpg
Click to enlarge image ouranoup2.jpg


  •  

http://www.thestival.gr/

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/4/2016

 εφημερίδων της Κυριακής 1/5/16 π

                           

           Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.ου

Καλή Ανάσταση!