Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 29-3-2016



Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Ήπειρο, από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.

Μουσικό πανόραμα..Αγάπα με Γιάννης Πουλόπουλος


Ελληνική ταινία:Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού


Σοκ στην Ανδραβίδα! Παρανόμησαν για να μπουν φυλακή!! “Θέλουμε να πάμε φυλακή για να έχουμε ένα πιάτο φαϊ”

Παρανόμησαν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό και στέγη. Αυτό φέρονται να δήλωσαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν οι δύο νεαροί ΡΟΜΑ, που τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, έσπασαν με πέτρες και κλοτσιές, τζαμαρίες στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ανδραβίδα.

Κλείνουν 100 επιχειρήσεις κάθε μέρα Χιονοστιβάδα «λουκέτων»


Αποτέλεσμα εικόνας για καταστημα


Συνεχής συρρίκνωση της καταναλωτικής ζήτησης και του τζίρου, έλλειψη χρηματοδότησης, φορολογικές επιβαρύνσεις, αβέβαιες προοπτικές. Μέσα σ'αυτό το εξαιρετικά δυσμενές - και συνεχώς επιδεινούμενο περιβάλλον - συνθλίβονται χιλιάδες μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οδηγούμενες κατά κύματα σε «λουκέτο». 
Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά και προοιωνίζονται ακόμη πιο «χειρότερες μέρες»: Από τις αρχές του έτους κλείνουν κατά μέσο όρο πάνω από 100 επιχειρήσεις την ημέρα και σε λιγότερο από τρεις μήνες τουλάχιστον 10.000 κατέβασαν ρολά, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιβίωσης

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων



"Αυλαία" στις 16 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου και με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας -τόσο για τους υποψήφιους που θα διαγωνισθούν με το νέο σύστημα όσο και για εκείνους που θα διαγωνισθούν με το παλιό- αρχίζουν φέτος οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το νέο σύστημα, το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’)

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πρόθεση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας να συγκροτήσει στρατιωτικά σώματα από γυναίκες εθελοντές στην αρχή, έκαναν γνωστή πολλές τουρκικές εφημερίδες με την σημείωση ότι θα λαμβάνουν κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.

ΧΑΡΤΗΣ | Όλες οι πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν "Τοίχοι της Καλοσύνης"


Πόλεις σε όλη την Ελλάδα όπου ήδη υπάρχουν ομάδες του "Τοίχου Της Καλοσύνης"

Βρείτε στον χάρτη τα σημεία όπου μπορείτε να αφήσετε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για εκείνους που τα χρειάζονται.

ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων σε όσους αδικήθηκαν


ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων σε όσους αδικήθηκαν

Εκατομμύρια φορολογούμενοι - όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις νομικών κύκλων της χώρας μας - μπορούν να διεκδικήσουν πλέον
αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, για το λάθος υπολογισμό της φορολογίας των ακινήτων τους μέσω ΕΝΦΙΑ, κάτι που αποτελεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ένα σύγχρονο μηχανικό θαύμα

1
Ο τροχός του Φολκέρκ είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου της Σκωτίας για την ένωση δύο από των πιο γνωστών υδάτινων καναλιών της, το Forth & Clyde Canal και το Union Canal. 
Τα κανάλια αυτά πλησιάζουν μεταξύ τους κοντά στην πόλη Falkirk, αλλά έχουν αρκετά μεγάλη υψομετρική διαφορά αφού το Union Canal βρίσκεται περίπου 24 μέτρα ψηλότερα από το επίπεδο του Forth & Clyde Canal.

Εργασίες συντήρησης από σήμερα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης



Σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, θα συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης με την κοπή της βλάστησης τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες γίνονται σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και άρχισαν την προηγούμενη Δευτέρα από τον κόμβο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Ιερώνυμος: Η πονηρή …απλότητα της υποκρισίας!!!


Ieronymos xoriw stavro

Είχε επισημανθεί από πολλούς (και από εμάς) ότι ο Αρχιεπίσκοπος στις «φιλανθρωπικές» του τελετουργίες δεν φορούσε σταυρό.
Για κάθε νοήμονα, η αφαίρεση του Σταυρού, του Συμβόλου του Χριστιανισμού, ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ «οπορτουνιστική» υπόκλιση στο ισλαμικό φρόνημα των εισαγόμενων δούλων («προσφύγων»).

Μία επανάσταση δεν φτάνει!..

     Το κακό είναι πως δεν είμαστε μόνον απόγονοι του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Πλαπούτα, του Παπαφλέσσα.
     Είμαστε και απόγονοι αυτών που έβαλαν στην φυλακή τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα, κι αυτών που δολοφόνησαν τον Καραϊσκάκη.

     Για να το σκεφτούμε λίγο: Έβαλαν στην φυλακή τον Κολοκοτρώνη!

ΔΕΙΤΕ γιατί η Παρασκευή που πέρασε θα ξανάρθει σε 141 χρόνια!



Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν θα ζήσει την Παρασκευή που πέρασε
για πολλά – πολλά χρόνια ακόμα. Για τους καθολικούς η Παρασκευή αυτή ήταν η Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα της Σταύρωσης του Χριστού.

Επίσης η 25η Μαρτίου είναι η ήμερα που εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/3/2016


                                      
                              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.