Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 6-3-2016



Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια, πολύ ενισχυμένους ανέμους στο Ιόνιο, και μεταφορά σκόνης από την Αφρική, περιμένουμε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ


Ελληνική ταινία:Η ωραία του κουρέα


Μπερδέματα


http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2014/08/stairs-300x225.jpg

Μην μπερδεύεις το τι κατέχεις με το ποιος είσαι! Αν στερήθηκες τα υλικά αγαθά, δεν σημαίνει ότι έχασες την προσωπικότητά σου! Αν αυτό σου δείχνουν οι άλλοι, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις αυτούς τους άλλους;

Μην μπερδεύεις τη διαδρομή σου με τις προσδοκίες σου! Οι προσδοκίες σου σήμερα ίσως να μην επαληθεύονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι σε λάθος πορεία! Το “πολύ μεγάλο” που εκφράζεται μέσα από το όραμά σου, δεν έχει καμία σχέση με το προσωρινό που είναι αυτά τα εμπόδια που συναντάς.

Πώς τα αρχαία ελληνικά θεραπεύουν τη δυσλεξία και όχι μόνο ...


http://eumathein.gr/wp-content/uploads/2016/03/archaia-ellinika-juniorsclub_gr_.jpg

Τη συστηματική διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένου καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.

Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

10 συχνά λάθη στην ελληνική γλώσσα


10 συχνά λάθη στην ελληνική γλώσσα

Στο πλαίσιο ή στα πλαίσια; Τον επικεφαλή ή τον επικεφαλής; Πότε η λέξη «λάθος» είναι… λάθος, και γιατί μας μπερδεύουν τόσο πολύ οι επιθετικοί προσδιορισμοί ή οι σύνδεσμοι; Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα συνηθισμένα γραμματικά, συντακτικά ή εκφραστικά λάθη της ελληνικής γλώσσας, για να μάθουμε να μιλάμε πιο σωστά. 

Ρωσικός Τύπος: Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος στοχοποιεί τους Έλληνες πολιτικούς για εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.

http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2016/03/siatistis.jpgΣτον ρωσικό εκκλησιαστικό τύπο φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Σισανίου κ Σιατίστης Παύλου σύμφωνα με τις οποίες, είπε: «οι Έλληνες πολιτικοί  για πολλά χρόνια διέπραξαν εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού. Για να εξοικονομήσουν χρήματα  και να απολαύσουν τα οφέλη τους , δεν  κατέστρεψαν μόνο  την ελληνική οικονομία, αλλά και  τους ίδιους τους ανθρώπους».

Η (ΣΚΟΠΙΜΗ) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ) ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ… ΤΩΡΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ… ΠΡΟΣΕΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/03/cf83cebfcf85ceb7ceb4ceb9ceb1.jpgΕΑΝ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ… Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΈΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ… ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΑΕΘΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ….

Όσο πιο άδειος ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει μιλώντας

http://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2016/03/zank21.jpgΜια φορά κι έναν καιρό ένα δάσκαλος περπατούσε με τον μαθητή του στο δάσος. Καθώς περπατούσαν, ανάμεσα στους φυσικούς ήχους της ζούγκλας, άρχισε να ακούγεται και ένας διαφορετικός, αφύσικος ήχος.
Τότε, ο δάσκαλος σταματάει απότομα, γυρνάει προς την πλευρά του μαθητή του και τον ρωτάει «Μπορείς να διακρίνεις τι είναι αυτός ο ήχος;»

Συνταγματάρχης π. Αθανάσιος Τσιμενίδης: O σύγχρονος "Παπαφλέσσας" στέλνει μήνυμα στήριξης στους Ελληνες!

https://taneadiasporadotnet.files.wordpress.com/2016/03/stratos-papas.jpg?w=760του Βασίλη Καπούλα

Ενα καθαρό μήνυμα στήριξης και ενθάρρυνσης στους Ελληνες, για όλα αυτά μου βιώνουν, στέλνει μέσα από την εβδομαδιαία εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια" ίσως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο που μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο: Ο πατήρ Αθανάσιος Τσιμενίδης, ο οποίος εκτός από το πνευματικό του καθήκον έχει κι ένα άλλο πολύ σημαντικό. Είναι συνταγματάρχης του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ και αυτό που λέμε "Ψυχή Ελληνική"!

Οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ πιλότοι του κόσμου είναι Έλληνες! Δείτε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ απογείωση του δεξιοτέχνη Έλληνα πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ !!!

Οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ πιλότοι του κόσμου είναι Έλληνες! Δείτε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ απογείωση του δεξιοτέχνη Έλληνα πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ !!!




Οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ πιλότοι του κόσμου είναι Έλληνες! Δείτε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ απογείωση του δεξιοτέχνη Έλληνα πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ !!! Δείτε το σχετικό βίντεο … 

Αυτά είναι τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

kounoupia-futa
Αυτά είναι τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!
Η άνοδος της θερμοκρασίας φέρνει μαζί και τα πρώτα κουνούπια, τα οποία δεν σας αφήνουν να απολαύσετε την παραμονή στον κήπο ή τη βεράντα, με αποτέλεσμα να καταφεύγετε σε διάφορες χημικές εντομοαπωθητικές λύσεις.
Εκτός από τα εντομοαπωθητικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις λύσεις που προσφέρει η φύση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/3/2016

                       
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.