Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 21-2-2016


Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Ξημερώνει Κυριακή _ Γιάννης Πουλόπουλος


Ελληνική ταινία:Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Στα σχολεία της Σίλικον Βάλλεϋ (κάστρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών) απαγορεύεται η χρήση υπολογιστών



Εκ πρώτης όψεως μοιάζει παράδοξο: σε ένα σχολείο που βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ και στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στην Google, την Apple, την Yahoo και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής, ούτε μια οθόνη.
Η χρήση οποιουδήποτε τεχνολογικού γκάτζετ απαγορεύεται στις σχολικές αίθουσες, ενώ οι εκπαιδευτικοί συστήνουν στους μαθητές τους να μην τους χρησιμοποιούν ούτε στο σπίτι.

Λιακόπουλος … Στους μετανάστες τα άδεια και τα απούλητα σπίτια. Στον αέρα ο ιδρώτας των Ελλήνων


prison20149_agenda21

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη.
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είχαν προωθηθεί τόσο πολύ μέχρι το 2009, οι αγοροπωλησίες ακινήτων. Αυτή η «μόδα», όταν τερματίστηκε, άφησε στους εργολάβους περίπου 340.000 απούλητα καινούργια ακίνητα και εκατοντάδες χιλιάδες, αγορασμένα και μη χρησιμοποιούμενα διαμερίσματα και μονοκατοικίες στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ…

“Σ’ αυτό εδώ το μετόχι στις 14-9-2014 σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς, αφού βασανίσθηκαν απάνθρωπα, τα παιδιά του Γεώργιου Βερβελάκη από το Κεφαλοβρύσι Βιάννου
Ευαγγελία 8 ετών
Μαρία 12 ετών
Στυλιανός 15 ετών
Γιατί αρνήθηκαν να δείξουν που είχε κρυφθεί ο πατέρας τους”

Η... κούπα του Πυθαγόρα και η τιμωρία των «υβριστών»

http://www.enallaktikos.gr/img50402_1aafb4b4632104185afc2a195c50ae50_650_432.jpgΠωλείται και σαν σουβενίρ και εάν δεν γνωρίζει κάποιος το μυστικό της είναι δύσκολο να αντιληφθεί τη... φιλοσοφία της!

Γράφει ο Δημήτρης Βάλλας
Εξωτερικά μοιάζει με μια απλή πήλινη κούπα η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα όπως ένα κανονικό ποτήρι κρασιού.

Γιατί επιλέγουμε τη μιζέρια;

http://i1.wp.com/enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/maska1101.jpg?resize=750%2C400Η μιζέρια σε κάνει ικανό να προσελκύεις το ενδιαφέρον των άλλων Όταν είσαι μίζερος ασχολούνται μαζί σου, σε συμπονούν. Όλοι αρχίζουν να σε προσέχουν. Ποιος θα ήθελε να ενοχλήσει έναν μίζερο άνθρωπο; Ποιος ζηλεύει έναν μίζερο άνθρωπο; Ποιος θέλει να ανταγωνιστεί έναν μίζερο άνθρωπο; Αυτό θα ήταν τουλάχιστον αγενές. Υπάρχει «μεγάλη» αξία στη μιζέρια.

Στο χέρι των κατοίκων της Σάμου επαφίεται ο πατριωτισμός των Ελλήνων. - Κατεβάστε τη σβάστικα και σηκώστε την Ελληνική σημαία στα Γερμανικά πλοία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_cNYufQOQZ2j36twzp1W1w_sKr1BFcGgTc6FdrY3e45LlD4oXRK4jXk3QbXfrC0tWlexBBUrqETgyrpunAZfm6gcYWDLpmkodfUgV77Nor8O48_KMwCunRLfOYdgocI0AnoPqZq93PSY/s640/germanskafi.jpgΣτο χέρι των κατοίκων της Σάμου επαφίεται ο πατριωτισμός των Ελλήνων.

Κατεβάστε τη σβάστικα και σηκώστε την Ελληνική σημαία στα Γερμανικά πλοία αφού οι Γερμανοί φασίστες αρνούνται να υψώσουν την Ελληνική σημαία, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς, που αναφέρουν πως ένα πλοίο όταν ελλιμενίζεται σε λιμάνι μιας άλλης χώρας, είναι υποχρεωμένα σύμφωνα τον Διεθνή Κανονισμό Ναυσιπλοίας, να σηκώσουν την σημαία του κράτους που τα φιλοξενεί ή του κράτους του οποίου διαπλέουν τα χωρικά ύδατα.

Επανεξελέγη η Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ


Επανεξελέγη η Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ


Ουάσινγκτον
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιό του εξέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ για δεύτερη πενταετή θητεία στη θέση της γενικής διευθύντριας. Η νέα θητεία της θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου.

Η 60χρονη Λαγκάρντ ήταν η μοναδική υποψήφια και εξελέγη «με συναίνεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Κούρεμα καταθέσεων: Ποιοι λογαριασμοί κινδυνεύουν

671705-katatheseis.jpg
Αρκετές εξαιρέσεις από το όριο προστασίας καταθέσεων των 100.000 ευρώ για το σύνολο των καταθέσεων, περιέχει το νομοσχέδιο «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαρτίου στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Νέα προκήρυξη για 690 μόνιμες προσλήψεις στα Δικαστήρια – Αναλυτική κατανομή

Με 690 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα ενισχυθούν τα δικαστήρια της χώρας με προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου απεστάλη στο ΑΣΕΠ για να ακολουθήσει η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων σε ειδικότητες/κλάδους Γραμματέων,Πληροφορικής και Επιμελητών Δικαστηρίων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

ΓΓΔΕ: Πώς δεν θα πληρώσετε φόρο για ανείσπραχτα ενοίκια

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις αποφυγής του φόρου από ανείσπραχτα ενοίκια , περιγράφονται σε εγκύκλιο του ΓΓΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Με βάση πρόσφατη διάταξη νόμου ορίζεται ότι τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας στη διάρκεια του 2015, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Θεσσαλονίκη: Σημαντική μείωση 21,6% στην τιμή του φυσικού αερίου



Η χρήση του φυσικού αερίου αποτελεί την πρώτη επιλογή των πολιτών της Θεσσαλονίκης προσφέροντας οικονομία, ευκολία στη χρήση ενώ παράλληλα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Αναγνωρίζοντας την ζήτηση για την χρήση φυσικού αερίου και παρά την σημαντική οικονομική ύφεση, υλοποιείται σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας επεκτάσεις δικτύου σε υφιστάμενες καθώς και σε νέες περιοχές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/2/2016


                                  
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.