Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 11-2-2016



Βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη με σταδιακή βελτίωση και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές στα βορειοδυτικά οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Κι αν περπατώ_ Γιάννης Πουλόπουλος


Ελληνική ταινία:Το Τελευταίο Ψέμα


Tα γνώριζες: Κάθε δάχτυλο του χεριού σου συνδέεται με 2 όργανά σου!


2

Οι Ιάπωνες έχουν βρει τον τρόπο να καταπολεμούν πολλές ασθένειες με την αρχαιότατη μέθοδο της ρεφλεξολογίας. Σύμφωνα με αυτήν κάθε δάχτυλο συνδέεται με ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος και ασκώντας την κατάλληλη πίεση, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών ασθενειών. 
Το Athens Magazine, έψαξε και βρήκε τα όργανα που αντιστοιχούν σε κάθε δάχτυλο και σας τα παρουσιάζει:

Λιποθυμία - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η λιποθυμία είναι η προσωρινή απώλεια της συνείδησης που
οφείλεται σε πτώση της αιματικής ροής στον εγκέφαλο. Το επεισόδιο είναι σύντομο (διαρκεί λιγότερο από μερικά λεπτά) και ακολουθείται από ταχεία και πλήρη ανάκαμψη. Μπορεί να αισθανθείτε ζαλάδα πριν λιποθυμήσετε. 
Μια μεγαλύτερη, βαθύτερη κατάσταση απώλειας των αισθήσεων συχνά καλείται κώμα.

Η αύξηση του πληθυσμού της Γης τα τελευταία 2.000 χρόνια (βίντεο)


http://greece-salonika.blogspot.com/2016/02/2000.html


  • Το infographic ξεκινάει από την εποχή που ο πληθυσμός του πλανήτη μας ήταν μόλις ...170 εκατομμύρια άνθρωποι.
Αν επιθυμείτε να δείτε (ή απλώς αδυνατείτε να συλλάβετε) το μέγεθος της αύξησης του πληθυσμού της Γης κατά τα τελευταία 2.000 χρόνια,

Θεσσαλονίκη- Σμύρνη ...με το πλοίο.




  • Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η συμφωνία θα υπογραφεί στη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 8 Μαρτίου, στη Σμύρνη. Προχωράει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη υποστήριξε από...το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Γ. Μπουτάρης.

Τι ποινές περιμένουν όσους δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες

Σειρά βαρέων ποινών θα περιμένουν αυτούς που δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες/ πλαστικό χρήμα, αν και διαθέτουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα, οι οποίοι θα κυμαίνονται από ποινές φυλάκισης μέχρι κλείσιμο επιχείρησης και υψηλά πρόστιμα.

«Αποστολή»: Δωρεάν διανομή 71.500 λίτρων πετρελαίου σε 13 νομούς


668636-petrelaio.jpg

Σε διανομή 71.500 λίτρων πετρελαίου σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδρύματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». 

Προ των πυλών η κοινωνική έκρηξη …Τσίπρας και Καμμένος θερίζουν τις θύελλες που έσπειραν

2288373
Προ των πυλών η κοινωνική έκρηξη – Κάποτε «χάιδευαν» την αγροτιά και έταζαν το τέλος των μνημονίων και τώρα κλείνουν τα παράθυρα του Μαξίμου – Εντολή Τσίπρα στους υπουργούς να σταματήσουν τους εξαγριωμένους αγρότες με κάθε τρόπο
Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πώς να σβήσεις νόμιμα… κλήση από παράνομο παρκάρισμα

Υπάρχει νόμιμη οδός και μάλιστα με τη συγκατάθεση και την παρότρυνση του
«Συνηγόρου του Πολίτη». Δείτε την απόφαση που θα μετατραπεί σε «χρήσιμο εργαλείο» στα χέρια σας σε περίπτωση που βρεθείτε σε ανάλογη θέση:
«Πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο, αµφισβητώντας πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης που τους επιβλήθηκαν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αποδείξουν το βάσιµο των ισχυρισµών τους, καθώς η παράβαση φέρεται να είχε πραγµατοποιηθεί πριν από πολλά έτη.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις μας μαθαίνουν την πόλη μας!

Η πόλη γεννήθηκε πριν 2300 χρόνια στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου, σαν από μια άλλη μήτρα. Στην πορεία 24 αιώνων αδιάλειπτης ζωής, μεγάλωνε συνεχώς κι έπαιζε το δικό της σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη. Λιμάνι με εμπορικές ανταποκρίσεις με όλο τον αρχαίο και μεγάλο κομμάτι του μετέπειτα, κόσμου η πόλη του φιλόδοξου Κασσάνδρου κατέστησε φιλόδοξους διεκδικητές, για την κατάκτηση της, ευάριθμους λαούς και πολιτισμούς.

Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές - Τι ισχύει για ΤΕΦΑΑ, στρατιωτικές σχολές, αστυνομία, πυροσβεστική



Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Άστραψαν και βρόντησαν οι Εισαγγελείς για Μνημόνιο και Ασφαλιστικό



Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού
νομοσχεδίου ζητεί με ομόφωνη ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση «για τις τραγικές οικονομικές επιβαρύνσεις που έχουν επιφέρει τα μνημόνια και για τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός»

10/2/1847… Η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα με πλήρη κυριαρχία τα νησιά της Δωδεκανήσου

san_simera_dodekanisa
Σαν Σήμερα… Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς).

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/2/2016


                                   
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.