Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 4-2-2016



Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν ανατολικότερα, περιμένουμε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Γιάννης Πουλόπουλος - Μια Φορά Μονάχα Φτάνει


Ελληνική ταινία:ΚΑΤΑΧΡΗΣΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


10 εκπληκτικές κατασκευές ειδικά για την προστασία της άγριας ζωής



Πολλά  άγρια ζώα έχουν χάσει την ζωή τους λόγω των αυτοκινήτων στο δρόμο. Έτσι, κάποιες χώρες προχώρησαν σε πρωτοποριακά έργα για να μπορούν τα ζώα να περνούν με ασφάλεια στην άλλη πλευρά του δρόμου χωρίς να χτυπηθούν.
Οι κατασκευές που έγιναν λέγονται γενικά, περάσματα των άγριων ζώων και περιλαμβάνουν υπόγειες διαβάσεις, γέφυρες και άλλες κατασκευές ανάλογα με τα ζώα.
Δείτε μερικές παρακάτω.

Τα ΕΛΠΕ αποκλειστικός χορηγός στο έργο ανακατασκευής Παιδικής Χαράς, σε δύο Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Με την χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υλοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έργο της ανακατασκευής του προαύλιου χώρου, αλλά και της Παιδικής Χαράς, που μοιράζονται από κοινού το 1ο και το 6ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

10 πράγματα που έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο...


«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»… είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι-πολιτικοί και απλός λαός - για να μας χαρακτηρίσουν! Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τί;

Μαυροπίνακας ζητά από τους περαστικούς να γράψουν για ποιο πράγμα μετανιώνουν - Όλοι έχουν ένα κοινό (ΒΙΝΤΕΟ)


Συντάκτης | enallaktikos.gr

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις πιο πολύ; Υπάρχει κάτι το οποίο εύχεσαι να είχες κάνει και δεν το έκανες;  Κράτησες σε κάποιον κακία, έχασες την επαφή με φίλους ή ξέχασες να πεις συγγνώμη; Διάλεξες τον εύκολο δρόμο, αποφεύγοντας να κυνηγήσεις το όνειρό σου; 

Η Κομισιόν ξεκινάει έλεγχο για τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ


500 euro


Ελεγχο για τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που κυκλοφορούν θα κάνει η Κομισιόν καθώς εκφράζονται ανησυχίες πως μεγάλος αριθμός τους χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Γιατί η υπερβολική επιείκεια «βλάπτει» το παιδί

Γιατί η υπερβολική επιείκεια «βλάπτει» το παιδί
Είναι εύκολο για κάθε γονιό να δείξει υπερβολική επιείκεια ή να κακομάθει το παιδί του. Στο κάτω κάτω, το αγαπάει περισσότερο από κάθε τι στον κόσμο.
Είναι φυσικό λοιπόν -και εσείς ως γονιός- να θέλετε να ευχαριστείτε το παιδί σας και να το κάνετε ευτυχισμένο. Έτσι, εύκολα μπορείτε να παρασυρθείτε κάνοντάς του όλα τα χατίρια και αφήνοντάς του να γίνει το επίκεντρο του σύμπαντος για εσάς. Πρέπει όμως να ελέγξετε αυτές τις επιθυμίες σας για χάρη του παιδιού σας.

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται παράταση στην απόσυρση παλαιών οχημάτων

Προς παράταση της απόσυρσης παλαιών ΙΧ αυτοκινήτων έως τις 30 Ιουνίου 2016
Στην παράταση της απόσυρσης παλαιών ΙΧ αυτοκινήτων έως τις 30 Ιουνίου 2016, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει την παράταση της ρύθμισης για ένα εξάμηνο.

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι απεργούν αναλυτικά

1Δύσκολη αναμένεται η εβδομάδα, καθώς πολλές επαγγελματικές ομάδες να βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να συμμετάσχουν τόσο στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, όσο και σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες για το ασφαλιστικό.
Την Τρίτη:
Από τις 11:00 έως τις 16:00 δεν θα κινούνται: λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

Ανεκδοτάρα, για να πάει καλά η μέρα !!!


Ήταν μια γυναίκα που έμενε μόνη της σχεδόν όλο τον χρόνο γιατί ο άντρας της ήταν ναυτικός. Tο σπίτι ήταν κοντά σε .....

έναν σταθμό του ηλεκτρικού και όποτε περνούσε το τρένο έπεφτε η ντουλάπα που ήταν στην κρεβατοκάμαρα. Καλεί, λοιπόν, μια μέρα η γυναίκα έναν μαραγκό: «Ξέρετε», του λέει, «όποτε περνάει το τρένο, η ντουλάπα πέφτει...». Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της η γυναίκα, περνάει το τρένο και πέφτει η ντουλάπα.

Πώς άνοιξε η Διώρυγα της Κορίνθου

ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣΤο όνειρο υπήρχε από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, όμως αρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 1882. Η διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου είναι σημείο σταθμός στην ιστορία της απελευθερωμένης Ελλάδας. 
Μετά την απελευθέρωση της Ελλαδας, ο κυβερνήτης Καποδίστριας επιθυμόντας την ανάπτυξη της χώρας, ανέθεσε τη μελέτη της διάνοιξης της Διώρυγας της Κορίνθου σε ειδικό μηχανικό.

Κλειστά την Πέμπτη και τα πρατήρια καυσίμων

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, τα πρατήρια
υγρών καυσίμων, με απόφαση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/2/2016


                                      
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.