Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 29-1-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα κατά τόπους αυξημένες με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ, περιμένουμε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Το μελαχροινάκι_ Γιάννης Καλατζής


Ελληνική ταινία:O ΠΑΤΟΥΧΑΣ


Κάπνισμα: Πότε θα καθαρίσουν οι πνεύμονες αν κόψετε το τσιγάρο;

Καπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας; Ο καθένας ξέρει ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία του καρκίνου των πνευμόνων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων απειλητικών για τη ζωή χρόνιων παθήσεων.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ 114,2%

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε η υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου στην Κεντρική Μακεδονία ανήλθε στο 114,2%.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία της Διευθύντριας της Ενδιάμεσης Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας Αγγελικής Ωραιοπούλου, παρουσίασε σήμερα τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Μεγάλη προσοχή: Έτσι μπορούν να σας κλέψουν τους κωδικούς στο Facebook! (VIDEO)

1

Το Facebook έχει μπει στην καθημερινότητα μας και με το παραπάνω. Εργαλείο δουλειάς, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, τα πάντα.
Ωστόσο, υπάρχει τρόπος για να σας κλέψει κάποιος τον κωδικό σας με έναν απλό τρόπο και να δει όλα σας τα προσωπικά δεδομένα. 
Γιατί δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ για να τα καταφέρεις.
Δείτε λοιπόν στο ακόλουθο βίντεο πως σπάμε εύκολα κωδικούς στο facebook.

Στα μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων



Αρχές με μέσα Φεβρουαρίου θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κατατεθούν «όσο πιο νωρίς μπορούμε», για να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες στο τέλος του έτους, όπως συνέβη το 2015.

4,5 εκατ. ευρώ παίρνουν τα κόμματα - Δείτε πόσα χρήματα παίρνει το καθένα



Το ποσό των 4.520.600 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων, ως πρώτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης για το 2016.
Η κατανομή αφορά στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας.

Αποζημιώσεις 7,32 εκατ. ευρώ παίρνουν την Παρασκευή οι αγρότες



Στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 7,32 εκατ. ευρώ σε 7.846 δικαιούχους παραγωγούς για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, προχωρεί ο ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων προς την Τράπεζα Πειραιώς,

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Ημερομηνίες ανά Ταμείο

Ανά ταμείο η ημέρα πληρωμής για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2016.

Δημόσιο και ΙΚΑ θα πληρώσουν τις συντάξεις στις 28 Ιανουαρίου 2016 ενώ ΟΓΑ και ΟΑΕΕ θα πληρώσουν τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους με την Σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου 2016 (κατάθεση την 28 Ιανουαρίου 2016) θα πληρωθούν: Πολιτικοί συνταξιούχοι:

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΠΕΡΓΙΑ
Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι δημοσιογράφοι, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.
Στις 12:00 έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο για το Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying)

Σημαντικής επιστημονικής εμβέλειας και άκρως επίκαιρο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying) στις 6 Μαρτίου, διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με τίτλο «BULLYING - ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: Ψυχοκοινωνικές, Εκπαιδευτικές Συνέπειες και η Αντιμετώπισή τους».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα διεξαχθεί με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του «European Anti-Bulling Network» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στις 5 και 6 Μαρτίου 2016.

Για γυναίκες:Έπηξε το αγαπημένο σου βερνίκι; Διόρθωσε τη ζημιά μέσα σε 5 λεπτά



Άφησες το βερνίκι σου ανοιχτό και έπηξε; Μην ανησυχείς, δεν θα χρειαστεί πάνω από 5 λεπτά για να το επαναφέρεις στην αρχική του ρευστή, υφή...
Τι έχεις να κάνεις;
-Βράσε λίγο νερό και βάλε το σε ένα μπολ.
-Αμέσως μετά, πριν προλάβει να κρυώσει το νερό, βύθισε το βερνίκι σου μέσα στο μπολ και άφησέ το για λίγα λεπτά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/1/2016

                                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.