Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 9-1-2016




Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και στη Δυτική Κρήτη και τοπικά πυκνές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Η γοργόνα - Γιάννης Καλατζής


Ελληνική ταινία: ΝΗΣΟΣ 1


Τι πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση νομικής δίωξης

Τι πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση νομικής δίωξης
Ξεκινώντας με δεδομένο ότι η στάση στην ανάκριση είναι σε κάθε περίπτωση μια πολιτική στάση, είναι φανερό ότι ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί παρά να μπαίνει τόσο στο πολιτικό μέρος αυτής της στάσης, όσο και στο τεχνικό που της αντιστοιχεί.

«Στη λάθος χέρα το φάρμακο γίνεται φαρμάκι» - Ταινία μικρού μήκους βασισμένη σε αληθινή ιστορία


«Στη λάθος χέρα το φάρμακο γίνεται φαρμάκι.» 

Καλοκαίρι στην Κρήτη. Ένας ντόπιος γέροντας συναντά ένα νεαρό ζευγάρι. Θα τους αποκαλύψει τα μυστικά του κύκλου της ζωής μέσα από τη δύναμη της φύσης. Η πορεία τους αλλάζει για πάντα. Μπορεί το ίδιο βότανο να χαρίσει ζωή και να καταστρέψει μια άλλη;

'Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης'

Ενα slideshow της ομάδας 'Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης' 

Τι είναι η ψηφιακή κόπωση των ματιών και τι πρέπει να κάνετε για την καταπολεμήσετε



Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στις μέρες μας έχει καθημερινή και πολύωρη επαφή με ψηφιακές οθόνες, μέσω των πάμπολλων ηλεκτρονικών συσκευών τις οποίες χειρίζονται, όπως smartphones, tablets, Η/Υ, τηλεοράσεις κλπ.
Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, περίπου το 65% των Αμερικανών (και κατ΄ επέκταση ένα παρόμοιο ποσοστό σε κάθε προηγμένη κοινωνία) εκδηλώνει την λεγόμενη ψηφιακή κόπωση των ματιών. Αυτή η πάθηση έχει συμπτώματα όπως ξηρά, ερεθισμένα μάτια, θολή όραση, κουρασμένα μάτια, πόνους σε αυχένα και πλάτη και πονοκεφάλους, από την πολύωρη παρακολούθηση μιας ψηφιακής οθόνης.

Ερχονται 690 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα Δικαστήρια – Απόφαση και κατανομή

Η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου απεστάλη στο ΑΣΕΠ για να ακολουθήσει η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων σε ειδικότητες/κλάδους Γραμματέων,Πληροφορικής και Επιμελητών Δικαστηρίων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.
Δέκα από τις 690 θέσεις που αφορούν γραμματείς Δικαστηρίων θα καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού (2009) του ΑΣΕΠ.

Αναίδεια και ατιμωρησία: Οι γάγγραινες της πατρίδας

Αναίδεια και ατιμωρησία: Οι γάγγραινες της πατρίδας

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
«Παισί δ’ αιδώ χρή πολλήν, ου χρυσόν καταλείπειν»
«Πρέπει κανείς ν’ αφήνει στα παιδιά του την αρετή της αιδούς και όχι χρυσάφι»
Πλάτων 
Πριν από μερικά χρόνια στάλθηκε στα σχολεία μια εγκύκλιος σχολικού συμβούλου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διά της οποίας στιγματιζόταν και περιγραφόταν με μελανά χρώματα η ολοένα αυξανόμενη κακή συνήθεια των μαθητών

Δείτε αυτό το πανέξυπνο κοράκι να λύνει πολύπλοκο γρίφο (ΒΙΝΤΕΟ)

enallaktikos-gr-koraki-ereuna-bbc-noimosini

Η νοημοσύνη των ζώων πάντα δημιουργούσε αμφιλεγόμενες συζητήσεις. Πολλοί δεν πιστεύουν ότι τα ζώα μπορούν να κατανοήσουν κάποια πράγματα όπως κάνουν οι άνθρωποι.

Ιδιαίτερα τα πουλιά έχουν δείξει πραγματικά τις ικανότητες τους με τον τρόπο που βρίσκουν την τροφή τους, πως κατασκευάζουν τις φωλιές αλλά και πως εγκλώβιζουν το θήραμά τους.

Θεέ μου... ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΜΕ;



Η χειρότερη κυβέρνηση ever στις πιο δύσκολες συνθήκες

Ε, αφού, όπως κατάλαβε στο τέλος κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα γίνουμε «αποθήκη ψυχών» ζωντανών μεταναστών (το έγραψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή προκαλώντας την μήνιν προοδευτικών προσφυγολάγνων), δεν τους δίνουμε λέω γω κι ένα εκλογικό βιβλιάριο; Ετσι θα μπορούμε να 'χουμε σταθερή κυβέρνηση χωρίς να παρακαλάμε τον καθένα με το «τεσσαράκι» τοις εκατό. Στο κάτω-κάτω, όπως έχει αποδειχθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ως μονόφθαλμος στους τυφλούς χάρη στις ποικιλώνυμες «μειονότητες» που κατορθώνει να συσπειρώνει!

Αποδείξεις: Πρέπει να τις κρατάμε τουλάχιστον 5 χρόνια

Για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών θα πρέπει οι φορολογούμενοι να διακρατούν τους αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις αυτές προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα παρέχονται διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/1/2016

                              
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.